أو

الدخول بواسطة حسابك بمواقع التواصل

#1

افتراضي طريقة عمل الكحك والبسكويت والبيتفور والغوريبة من مطبخى

طريقة عمل الكحك والبسكويت والبيتفور والغوريبة من مطبخى
الموضوع ده من مطبخي
يارب يعجبكم


مقادير عجينة كعك العيد:
1 كيلو دقيق
3 كوب سمن
1 ملعقة صغيرة رائحة الكعك
2 ملعقة كبيرة سمسم منقى
1 قطعة خميرة بيره فى حجم الليمونه
1 ملعقة صغيرة سكر

مقادير العجمية:
2 ملعقة كبيرة سمن
2 ملعقة كبيرة دقيق منخول
1 ملعقة كبيرة سمسم منقى
2 ملعقة صغيرة رائحة الكعك
1 كوب عسل ابيض
2 ملعقة كبيرة جوز مفروم خشناً

طريقة تحضير وتجهيز العجينة

1- سخني السمن فى قدر حتى يلين ثم خففي النار واضيفي الدقيق وقلبي حتى يصير عاجى اللون.

2- ابعديه عن النار واضيفي العسل وقلبي ثم اعيديه للنار ودعيه حتى يغلى مع استمرار التقليب ويجب أن تكون الحشوة لينة.

3- اضيفي رائحة الكعك والجوز وابعديه فورا عن النار وبعد ان تهدأ حرارته ضعيه بالثلاجه ليتماسك قليل.

4- قطعي العجمية الى كرات فى حجم البندقه واحتفظي بها فى طبق بالثلاجه لحين الإستخدام.

طريقة عمل عجينة الكعك
1- انخلي الدقيق وذرة الملح ورائحة الكعك وضعيه فى اناء كبير للعجن، رشي السمسم واعملي حفرة فى الوسط.

طريقة عمل الكحك والبسكويت والبيتفور والغوريبة من مطبخى


2- ذوبي كوبان من السمن على النار ثم صبيه فى الحفره وقلبي بملعقة كبيرة حتى تهدا حرارته، افركيه وبسيه بيدك.

طريقة عمل الكحك والبسكويت والبيتفور والغوريبة من مطبخى
3- ادعكي الخميرة بملعقة سكر ثم اضيفي الماء الدافئ، اضيفي الخميره المذوبة الى خليط الدقيق

طريقة عمل الكحك والبسكويت والبيتفور والغوريبة من مطبخى

والسمن ثم اضيفي باقى السمن وقلبي جيدا حتى يتشرب الدقيق السمن كله ويصبح عجينه لينه.

طريقة عمل الكحك والبسكويت والبيتفور والغوريبة من مطبخى

4- غطى العجينة ودعيها فى مكان دافئ حتى ترتفع.

5- قطعي العجينة الى كرات فى حجم الليمونه الكبيره، خذي كرة واعملي فى وسطها حفرة بالاصبع، ضعي فيها كرة من العجمية ثم اقفليها جيد، ضعي الكرة بالمنقاش الخاص بالكعك لتظهر عليه نقشة الكعك، كرري العملية حتى ينتهى المقدار كله.

6- رصي الكعكات المحشوه بالعجمية فى صاج الخبيز ودعيها فى مكان دافئ حتى ترتفع وتتخمر مره أخرى.

7- سخني الفرن واخبزي الكعك على درجة حرارة متوسطة واسحبيه بمجرد أن يصبح ذهبى اللون.

8- بعد ان يبرد الكعك، ارفعيه باحتراس ورشي الكعكات بالسكر البودره، احتفظي بها فى علبة محكمة الإغلاق حتى وقت التقديم.

طريقة عمل الكحك والبسكويت والبيتفور والغوريبة من مطبخى


طريقة عمل الكحك والبسكويت والبيتفور والغوريبة من مطبخى


طريقة عمل الكحك والبسكويت والبيتفور والغوريبة من مطبخى






البيتيفور يحلو فى الأعياد والمناسبات وخاصة شهر رمضان وبعدة نحتفل بعيد الفطر المبارك و بالرغم من أن لكل منا طريقته الخاصة إلا أنه أن هناك بعض العادات و التقاليد المشتركة عند المسلمين في جميع أنحاء العالم مثل عمل بيتي فور العيد، وتمتلئ طاولة عيد الفطر بالعديد من الوصفات المتخلفة سواء كانت اللحوم بأصنافها ، و الكعك بأنواعه المختلفة و البيتي فور.

و هو من أحد أشكال البسكويت السهلة و يفضله الأطفال كثيرأً و يمكنك عمل لونين من البيتي فور سواء الأبيض أو البني و غالباً ما يكون في شكل دائري او زهرة يمكن لصق جانبين إلي بعضها و الحشو بالمربي.

و أصبح البيتي فور الأن لديه العديد من الأشكال المختلفة و بعض الناس يستخدم ألوان مختلفة غير الألوان التقليدية، و بذلك يمكنك التمتع بتناول البيتي فور.
وصفة البيتى فور الناعم على طريقة مطبخ بيت العيلة ان شاء الله تنال اعجاب الجميع.

المقادير
4 اكواب دقيق منخول مع 1|2 معلقة صغيرة بكينج بودر
2 كوب سمنة
معلقتين كبار حليب سايل
3 صفارات بيض + بيضة
كوب سكر بودرة
نص معلقة صغيرة فانيلا
ربع معلقة صغيرة ملح
نقطتين خل


طريقة عمل البيتيفور الناعم

نخفق السمنة بالمضرب الكهربائي لمدة 7 دقايق لغاية مايبقى لونهم ابيض، ونحط السكر البودرة ونخفق عشان يختلط مع السمنة لمدة دقيقتين، ثم البيض والفانليا والخل ونخفق جيدا ثم نضيف الدقيق والبكينج بودر نحطه كله ونعجن بايدينا لمدة دقيقتين تلاتة عشان كل الدقيق يتشرب السمنة ونحط الحليب ونعجن عشان يتقلب مع العجينة.
والحليب بيخلي العجينة تطلع من القمع مضبوطة.


لو حابين بيتفور بالشيكولاته
نقسم العجينة نصين بالتساوي ونحط على نص منهم 4 معلقة كبيرة كاكاو، ومعلقة كبيرة حليب ونعجن وتبقى نص العجينة بالشوكولاتة، ونشكل العجينة بالقمع او بمكنة البيتيفور او كيس الحلوانى.
نسخن الفرن عشر دقايق على حرارة هاااادية 160 الى 170 درجة ونقفل عليهم الفرن لمدة 10 دقايق الى 15 دقيقة نستنى عليه بس ربع ساعة يبرد.


التزين
مربي مشمش
فسدق
او شوكولاتة خام
او شوكولاتة فرماسيل او مبشورة
جوز هند



طريقة التزيين البيتيفور

نسيح كوب شوكولاتة مع معلقتين كبار زيت على حمام مائي مكسرات مجروشه وجوز هند او فورماسيل ملون وبالشوكولاتة، ونغمس راس البتيفوراية في الشوكولاتة السايحة وعلى طول نلصق فيها الفورماسيل او المكسرات او جوز الهند.
بالمربى ونضع المربى بين قطعتين من البيتيفور وزينته بالفسدق وبالشوكولاتة الرائعة وبالف هنا وشفا.


طريقة عمل الكحك والبسكويت والبيتفور والغوريبة من مطبخى

طريقة عمل الكحك والبسكويت والبيتفور والغوريبة من مطبخى

في النهاية لا يسعنا الا ان نشكركم علي سعة صدركم ونتمني أن تكون طريقة عمل البيتيفور الناعم عجبت الجميع بإذن الله وكل عام وأنتم بخير، ولا تبخلوا علينا بمشاركة الموضوع على صفحتكم، وفي حالة وجود أى أسئلة أو استفسار أو مقترحات لتطوير طريقة العرض لا تترددوا في مراسلتنا والسلام عليكم ورحمة الله وبركاتة.

البسكويت

بسكويت صحى ولذيذ ويمكنك تقديمة لاطفالك وأسرتك.
طريقة عمل بسكويت البرتقال

المكونات :
1 كيلو دقيق
400 جرام سكر بودرة
1/2 كيلو ذبدة
1 معلقة صغيرة فانيليا
كوب عصير برتقال
5 بيضات
1 معلقة كبيرة بيكنج بودر
للنكهه 1 معلقة كبيرة بشر برتقال
طريقة تحضير بسكويت البرتقال :

نخفق الزبدة مع السكر لمدة 10 دقائق حتي تصبح كريمة هشه وبيضاء اللون ثم يضاف البيض واحدة واحدة مع الخفق بالمضرب او العجان مع اضافة الفانيليا و عصير البرتقال بشر البرتقال ثم نضيف الدقيق ونضع مع البكنج بودر وذرة ملح وننخلهم علي خليط الزبدة ونجمع العجينة باليد.
ثم نشكلها بكيس حلواني او ماكينة بسكويت او البيتيفور كما يمكن استخدام القمع اليدوي حسب الرغبة يرص في صاج منخفض الجوانب مع ترك مسافة بينهم ويخبز في فرن مسبق التسخين على حرارة 180 تقريبا حتى يحمر خفيفا ويصبح ذهبى.
يخرج من الفرن ويترك كما هو في الصاج حتى يبرد ثم يوضع في علب لحفظه وبالف هنا.

سكويت النشادر الهش اللذيذ واحلى من الجاهز جربوه هيعجبكم كتير.
طريقة عمل بسكويت النشادر

المكونات:
كيلو دقيق
ربع كيلو سمنة بلدى سايحة
5 بيضات كبار
كوب حليب بارد
350 جرام سكر بودرة
ملعقة صغيرة بيكنج بودر
ملعقة كبيرة نشادر
ملعقة صغيرة فانيليا

طريقة تحضير بسكويت النشادر :

هنخفق البيض كويس جدا بالمضرب الكهربائى لغاية ما القوام يتكاثف وندوب النشادر والبيكنج بودر فى كوباية الحليب فاتر لاهو ساخن ولاساقع ونضيفهم للبيض ونخفقهم وفى اناء فاضى هنحط السمنة والسكر بودرة ونضربهم بالمضرب ونضيفهم لخليط البيض والحليب ونضربهم بالمضرب ونضيفلهم الدقيق المنخول بالتدريج ونقلبه معاهم لغاية ماتتكون عجينة نسيبها ترتاح ساعه كده ومتغطيه طبعا.
ونبدأ نشكله ثم نشكلها بكيس حلواني او ماكينة بسكويت او البيتىفور حسب الرغبة.
يرص في صاج او هنحطه فى صوانى مدهونة منخفض الجوانب مع ترك مسافة بينهم ويخبز في فرن مسبق التسخين على حرارة 180 تقريبا حتى يحمر خفيفا ويصبح ذهبى يخرج من الفرن ويترك كما هو في الصاج حتى يبرد ثم يوضع في علب لحفظه .

طريقة عمل الكحك والبسكويت والبيتفور والغوريبة من مطبخى

طريقة عمل الكحك والبسكويت والبيتفور والغوريبة من مطبخى

طريقة عمل الكحك والبسكويت والبيتفور والغوريبة من مطبخى

طريقة عمل الكحك والبسكويت والبيتفور والغوريبة من مطبخى



3 _ بسكويت اللانكشير

وصفة شهية سهلة وسريعة التحضير ستنال إعجاب ضيوفك وأفراد أسرتك، جربيها !
طريقة عمل بسكويت الانكشير

المقادير :
2.5 كوب طحين
2.5 كوب نشا
ملعقه صغيره بكنج باودر
1.5 كوب سكر بودره.
2.5 كوب نشا
2 بيضه
1.5 كوب زبدة لينة بحرارة الغرفة
وفانيلا

مقادير الحشوه :
مربى فراوله أو مشمش
طريقه تحضير بسكويت الانكشير :

نضرب الزبدة كويس ثم نضرب معها السكر الناعم ويضربو بالمضرب الكهربائى حتى تصبح هشه ثم نضيف البيض وتخفق ثم الفانيلا ثم نضيف الطحين والنشا والبكنج باودر وتكون العجينه طريه ثم تدخل التلاجه ربع ساعه ثم تخرج ناخد حته من العجين اكبر من البندقة ونكورها كرات صغيرة ونحطها في الصواني وتخبز على 180 لمده 12دقيقة بيكون استوى من غير ما يتغير لونه ثم نتركه تبرد خالص ونضع كل حبتين مع بعض بالمربى ونضغط علشان يطلع المربى من الجناب ثم نغطيه بالمكسرات او بجوز الهند او ممكن نغطي كل حبة لوحدها بصوص الشيكولاته وبالف هنا ليكم.

طريقة عمل الكحك والبسكويت والبيتفور والغوريبة من مطبخى

طريقة عمل الكحك والبسكويت والبيتفور والغوريبة من مطبخى

طريقة عمل الكحك والبسكويت والبيتفور والغوريبة من مطبخى

طريقة عمل الكحك والبسكويت والبيتفور والغوريبة من مطبخى



4 _ بسكويت السابليه

السابليه نوع من أنواع بسكويت الزبدة ويسمى بهذا الاسم لانه هش وطري ويقدم عادة على موائد اعياد عيد الفطر والاضحى وهو من انواع البيتيفور المحببة جدا.

طريقة عمل بسكويت السابليه

المكونات :
3.5 كوبايه دقيق
1.5 كوب زبده
3|4 كوب سكر ناعم
بيضه
2 معلقه بيكنج بودر
معلقه فانيليا

طريقه تحضير بسكويت السابليه :

نخفق الزبدة مع السكر ثم البيضه والفانليا ثم نضيف نضيف باقى المكونات و نعجن كل المكونات نحطها في كيس بلاستيك و نخليها ترتاح ساعة في الثلاجة.
بعد كده نفرد العجينه علي رخامه مرشوشه دقيق في ناس بتحب تعمل سابليه بالكاكاو زى البتيفور هتاخدوا جزء من العجينة او نصها وهتضيفولها ملعقة صغيرة كاكاو للتلوين لو تحبوا ثم نقطع العجين باي شكل نحبه قلوب مثلثات نجوم اى شكل بالقطاعه سمك نص سم و نعمل نصف الكمية مثقوبة في الوسط ونحطها في الفرن من ٧ الى ١٠ دقايق وبعدين نسيبه ينشف بره الفرن والحشوة بالمربى او نوتيلا او صوص شيكولاته ومكسرات مجروشه وبالف هنا.


طريقة عمل الكحك والبسكويت والبيتفور والغوريبة من مطبخى

5 _ بسكويت الفانيليا

البسكويت بكل انواعه من احب الحلويات للجميع سواء كبار او صغار ، كما يتم تقديمه للضيوف مع الشاى الساخن، ومن أحلى أنواع البسكويت هو بسكويت الفانيليا.
طريقة عمل بسكويت الفانيليا

المقادير:
2 كوب دقيق
كوب سمنة
بيضه
كيس فانليا
3|4 كوب سكر بودرة
نص معلقة صغيرة بيكنج بودر

طريقه تحضير بسكويت الفانيليا :

ضيفى السكر على الذبدة وأخفقى كويس لحد ما الخليط يبقى هش وخفيف وبعدين ضيفى البيضه والفانليا على الدقيق وضيفى الدقيق والبكنج بودر بعد كده على الخليط السابق وأعجنى كويس لحد ما تتماسك العجينة وسبيها ربع ساعه ترتاح.
ثم أفردى العجينة وشكليها بقمع او ماكينة البسكوت زى ما أنتى عايزة وهاتى الصينية وأدهنيها زيت أو ذبدة وتكونى مسخنة الفرن واخبزية عشر دقايق علي حرارة 160درجه.


طريقة عمل الكحك والبسكويت والبيتفور والغوريبة من مطبخى





6 _ البرازق (بسكويت السمسم)

بسكويت السمسم من الأكلات المعروفة و المشهورة و المحببة لدي الجميع سواء كانوا كبارا أو صغارا , فهي من الأكلات اللذيذة الشهية التي تسحرنا بطعمها الرائع و مذاقها الخاص , و علي الرغم من ذلك فهي سهلة و سريعة التحضير و أيضا تحتوي علي مكونات طبيعية و مفيدة للصحة , فكل مكوناتها مفيدة و تمدنا بالطاقة و النشاط.
طريقة عمل بسكويت السمسم (البرازق)

المقادير:
1 كوب زبدة
1/2 كوب سكر
1 بيض
1/2 ملعقة صغيرة فانليا
3 كوب دقيق
1/4 ملعقة صغيرة ملح
1 ملعقة صغيرة بيكينج باودر
1/2 كوب حليب
3 ملعقة كبيرة فستق مجروش
1 بياض بيض
3 ملعقة كبيرة سمسم

طريقة تحضير بسكويت السمسم (البرازق)

تخفق الزبدة جيداً ثم يُضاف السكر وتخلط المواد حتى تصبح هشة كالكريمة.
يُضاف البيض والفانليا مع الاستمرار في الخفق حتى يندمج الخليط.
يخلط الدقيق والبيكنج باودر والملح.
يُضاف خليط الدقيق تدريجياً إلى خليط الزبدة.
يُضاف الحليب إلى الخليط وتخفق المكونات حتى يتشكل عجين متماسك.
يُمد العجين علي سطح مرشوش بقليل من الدقيق ويقطع بالقطاعة إلى دوائر صغيرة.
يُقسم الفستق المجروش (حوالي 4/1 ملعقة صغيرة) في صاج على مسافات متباعدة.
تُوضع الدوائر فوق الفستق المجروش ويضغط عليها قليلاً حتى يلتصق بها الفستق من اسفل.
يُخفق بياض البيض وتدهن به البرازق من أعلى وترش بالسمسم.
تُخبز البرازق في فرن حرارته 180 درجة مئوية لمدة 15 دقيقة.
يستحسن أن يوضع الصاج في الرف الأوسط حتى لا تحرق البرازق من اسفل وبالف هنا.


طريقة عمل الكحك والبسكويت والبيتفور والغوريبة من مطبخى

7 _ بسكويت القرفه

بسكويت بالقرفة مفيد جدا وكمان ينفع أكله فى أى وقت .. يعنى ممكن مع الشاى وممكن الأطفال ياكلوه فى المدرسة .. وكمان ممكن نعمل منه كمية وفيرة وتفضل معانا لمدة أسبوع أو عشر أيام . والبسكويت ده مش دهنى أوى ولا ناشف أوى
مش دهنى أوى ولا جامد .. يعنى وسط .. وهو شبيه بالبيتى فور .
طريقة عمل بسكويت القرفة

المقادير :
نص كوب سكر
4 معلقه عسل اسود

نص كوب زيت
بيضة
قرفة معلقة صغيرة
2 كوب دقيق
طريقة تحضير بسكويت بالقرفة :

ضربي البيض والقرفة والسكر بعدين ضيفي العسل والزيت ضربى جيدا ضيفي الدقيق لحد ماتتكون عجينة مش بتبقي متماسكة اوي لانة لازم يرتاح بالتلاجة نصف ساعه افرديها على الرخامة تحتها رشة دقيق وباي قطاعة عندك قطعى أى شكل تحبيه قلوب مثلثات.
بعد كدة اخبزية فى فرن حرارته 200 درجه لمدة 10 دقايق ولما بيطلع بيبقي طري لان السكر اللي فية بيكون سخن لكن اول مايبرد بيقرمش ويبقى جميل.


طريقة عمل الكحك والبسكويت والبيتفور والغوريبة من مطبخى

يارب يكون الموضوع عجبكم واستفدتم منا وكل سنة وأنتم طيبين وبخير.
وياريت كلنا نعمل شير للموضوع لكل اصحابنا ... يالا عاوزين التفاعل يزيد.
كل سنة وكل العدولات بخير
عيد سعيد على الجميع العدولات


طريقة عمل الكحك والبسكويت والبيتفور والغوريبة من مطبخى




إظهار التوقيع
توقيع : زاهرة الياياسمين
#2

افتراضي رد: طريقة عمل الكحك والبسكويت والبيتفور والغوريبة من مطبخى

جميل جدا تسلم ايدك ياقمر وكل سنة و الأمة الاسلامية بألف خير يارب ❤
إظهار التوقيع
توقيع : نَقاء الرُّوح
#3

افتراضي رد: طريقة عمل الكحك والبسكويت والبيتفور والغوريبة من مطبخى

تسلم ايدك
إظهار التوقيع
توقيع : عاشقة كتاب ربي
#4

افتراضي رد: طريقة عمل الكحك والبسكويت والبيتفور والغوريبة من مطبخى

موضوع ممتاز

تسلم ايدك

إظهار التوقيع
توقيع : ضــي القمــر
#5

افتراضي رد: طريقة عمل الكحك والبسكويت والبيتفور والغوريبة من مطبخى

تسلم ايدك مشكورة

إظهار التوقيع
توقيع : ام الاء وبيان2
#6

افتراضي رد: طريقة عمل الكحك والبسكويت والبيتفور والغوريبة من مطبخى

رد: طريقة عمل الكحك والبسكويت والبيتفور والغوريبة من مطبخى
إظهار التوقيع
توقيع : حياه الروح 5
#7

افتراضي رد: طريقة عمل الكحك والبسكويت والبيتفور والغوريبة من مطبخى

الف شكر حبيبتي

إظهار التوقيع
توقيع : جنا حبيبة ماما
#8

افتراضي رد: طريقة عمل الكحك والبسكويت والبيتفور والغوريبة من مطبخى

حلوووووووووووووووووووة
#9

افتراضي رد: طريقة عمل الكحك والبسكويت والبيتفور والغوريبة من مطبخى

ربنا يفرحك ويسعدك .. ويبعد عنك الشر ياارب.. ويحققلك كل اللي نفسك فيه وتفرحي فرحه مش كانت ع البال وربنا.. يعوضك عن اي حاجه وحشه عدت ف حياتك
#10

افتراضي رد: طريقة عمل الكحك والبسكويت والبيتفور والغوريبة من مطبخى

تسلم ايدك


قد تكوني مهتمة بالمواضيع التالية ايضاً
الموضوع كاتب الموضوع المنتدى
تجميع مواضيع العضوات متجدد دائما (حلويات شرقيه وغربيه) سيسو زيزو من مطبخي
موسوعة اكلات حصريه من مطابخ العدولات مواضيع حصريه فى منتدى عدلات ندى ام المعجنات والفطائر
تجميع اكلات وحلويات العيد ( من مطبخ العدولات الحلوين ) كل عام وانتم بخير سيسو زيزو اكلات عدلات
تجميع مواضيع العضوات متجدد دائما (مقبلات ومعجنات ) سيسو زيزو من مطبخي
حصرى...شخصيتك من نوع الكحك الى بتحبيه منة الله احمد فرفشة عدلات


الساعة الآن 11:20 AM


جميع المشاركات تمثل وجهة نظر كاتبها وليس بالضرورة وجهة نظر الموقع


التسجيل بواسطة حسابك بمواقع التواصل