أو

الدخول بواسطة حسابك بمواقع التواصل

#1

افتراضي ياترى تجهيزاتك ايه لرمضان

ياترى تجهيزاتك ايه لرمضان






مساء الورد والعسلية عليكم يااجمل بنوتات عاملين ايه بقن كل سنة وانو طيبين يارب وربنا يقرب رمضان يارب ويجعله شهر الخير علينا يارب
رمضان جاى على الأبواب إن شاء الله (( اللهم بلًغنا رمضان )) و عايزين نستغل كل دقيقه فيه فى طاعه بإذن الله
و كل ست بيت بتبقى محتاره ..... نفسها تعمل أحسن أكل و حلويات و مشروبات لأسرتها و نفسها فى نفس الوقت إنها تقرأ أجزاء عديده من المصحف فى اليوم و بيبقى صعب التوفيق بين الإثنين

و كمان بيبقى فيه عزومات و أيام بتضيع فى تحضير العزومه

طيب ايه رايكم لو كل واحدة تقول جدولها فى رمضان من تجهيزات وازى بتظبط الميزانية لان كلنا عارفين شهر رمضان بيعمل ايه فى الميزانية الحمدلله


انا هقول افكار بسيطة ممكن نعملها وعاوزة من كل عدولة تتفضل تقولنا بتعمل ايه فى رمضان علشان ميجيش علينا الشهر واحنا بنلف حوالين نفسنا يارب تكونو فهمتونى
وكمان هنزل ملف كامل لاهم التوابل الى ممكن تدى نكهة حلوة للاكل بدل ما نروح نشترى التوابل الشى الفلانى

تابعونى حالا




إظهار التوقيع
توقيع : حنين الروح123
#2

افتراضي رد: ياترى تجهيزاتك ايه لرمضان

فين ماقلتيش ليه مستنياكى من بدرى
إظهار التوقيع
توقيع : حياه الروح 5
#3

افتراضي رد: ياترى تجهيزاتك ايه لرمضان

اول بند عندنا هو التوابل الى بتدى نكهة مميزة وجديدة للاكل حتا لو اكلك المعتاد
مجرد افتكاسات بتتحط بتدى طعم تانى خالص
تتميز كل اكله حلوه ببهرات وخلطات من التوابل والتى هى تعد سر من اسرار كل ست فى مطبخها هى التوابل التى تستخدمها ودى مجموعه من اشهر التوابل لاكلات مشهوره وطرق عملها فى البيت
رد: ياترى تجهيزاتك ايه لرمضان
مقاديربهارات اللحم المشوى والكباب والكفتة :

معلقتين كسبرة.
ربع معلقه كمون.
نص معلقه فلفل اسمر.
ربع معلقه فلفل ابيض.
معلقه ببريكا.
نص معلقه شطه.
معلقه سماق.
2ورقه لورو.
4فصوص حبهان.
ربع معلقه زعتر.
ربع معلقه روز مارى او حصى لبان.
نص معلقه جنزبيل.
نص معلقه قرفه.
ربع معلقه كركم.
فص مستكه بيدق لا يطحن لانه لو اطحن مع الخليط هيسخن ويتعجن ويبقى زى اللبانه.
.................................................. .....


طريقه عمل ومكونات خلطه البهارات المكسيكيه
تتكون من مجموعه من التوابل هي عباره عن
اوريغانو مكسيكي ،
كمون ،كزبره ،
مسحوق الفلفل الاحمر الحار
والقرفه
وتستخدم هذه الخلطه لتتبيل الطيور واللحوم لاضفاء النكهه المكسيكيه المميزه

........................................

بهارات الشاورما

1 ملعقة طعام كمون ناعم .
1 ملعقة طعام كزبرة ناعمة .
1 ملعقة طعام بودرة ثوم .
نصف . ملعقة طعام بابريكا .
1 ملعقة شاي كركم .
نصف . ملعقة شاي مسمار ناعم ( القرنفل ) .
ملعقة شاي فلفل أبيض .
1 ملعقة شاي زنجبيل ناعم .
1 ملعقة شاي فلفل أسود ناعم .
½ ملعقة شاي قرفة ناعمة .
الطريقة :
اخلطي المكونات وضعيها في برطمان محكم الاغلاق .
استخدمي 2 ملعقة من البهارات مع كل كيلو من الدجاج أو اللحم

................................................

بهارات المأكولات البحرية:
المكونات تعطيكى كميه نصف كوب من بهارات السمك
ملعقتان كبيرتان بهار حلو ناعم......
ملعقتان كبيرتان خردل ناعم........
ملعقة كبيرة زنجبيل ناعم .....
ملعقة كبيرة فليفلة حمراء حلوة.......
.ثلاثة ارباع الملعقة الصغيرة فليفلة حمراء حارة......

رشى هذا التابل على قطع السمك قبل شويها او قليها

.................................................. ..
مقاديرخلطة بهارات الدجاج

ملعقة زعتر.
ملعقة روزمارى.
ملعقة بابريكا.
نصف ملعقة فلفل أسود.
نصف ملعقة فلفل أبيض.
نصف ملعقة كسبرة ناشفة
4 فصوص حبهان.
ورقتين لورو.
نصف ملعقة جنزبيل مطحون.
ربع ملقة قرفة مطحونة.
ربع ملعقة بهارات لحمة من السابق تحضيرها.
ربع ملعقة شطة.
...............................
بهارات التاكو من تاكو بيل

المقادير:
2 ملعقة طعام دقيق
نصف ملعقة طعام بصل مجفف ومهروس
2 ملعقة صغيرة فلفل تشيلي بودر
ملعقة صغيرة مكعب ماجي مفتت
ملعقة صغيرة بابريكا
نصف ملعقة صغيرة ملح مخلوط بثوم بودرة
نصف ملعقة صغيرة ملح مخلوط ببصل بودرة
ربع ملعقة صغيرة سكر
ربع ملعقة صغيرة فلفل حار
ربع ملعقة صغيرة ملح
نصف ملعقة صغيرة كمون

ودلوقتى معادنا مع طريقة عمل بهارات الكنتاكى
وهى طريقه عمل بهارات كنتاكي السرية وتعتبر اكلات كنتاكى من الاكلات المحبوبه والمفضله لدى الكبار والصغار واليكم طريقه عمل البهارات يارب تنال اعجابكم


المقادير :-
واحد ملعقة طعام روز ماري
واحد ملعقة طعام اوريجانو
واحد ملعقة صغيرة زنجبيل بودرة ،
واحد ملعقة صغيرة بردقوش
نصف ملعقه زعتر



وهذه مجموعه من النصائح للحفاظ على نكهه التوابل فتره اطول يجب شراء التوابل غير مطحونة فى صورة حبوب واطحنيها فى البيت بكمية قليلة حسب استخدامك حتى لاتضيع نكهتها عليكِ حفظ التوابل فى مكان جاف و مظلم بعيدا عن الضوء و الهواء و الرطوبة و الحرارة العالية و وضعهم على رف آمن يمكنك أيضا حفظها وتخزينها فى الثلاجة أو الفريزر و بكميات كبيرة لمدة طويلة، شرط أن تكن محكمة الغلق. عليكِ معرفة متى يصبح ضرورياً التخلص من التوابل، و يمكنكِ ذلك عن طريق كتابة تاريخ الشراء عليها أو عن طريق اللون أو الرائحة، و النظر الي تاريخ الصلاحية. اجعلي التوابل التي تستخدمينها يومياً في متناول يديكِ دائماً مثل الملح و الفلفل و الشطة، بينما التوابل الأخري التي لا تستخدمينها في جميع الأكلات نظفي علب التوابل من وقت لأخر حتي تظل محتفظة بنكهاتها



تابعونى





ثلاث ملاعق طعام سكر بني

3ثلاث ملاعق طعام بقدونس جاف و مهروس

واحد ملعقة صغيرة فلفل ملعقة طعام بابريكا (فلفل احمر حلو بودرة)

اثنان ملعقة طعام ثوم مخلوط بالملح

اثنان ملعقة طعام بصل مخلوط بالملح

واحد ملعقة طعام مكعب ماجي مفتت او 2 مكعب ماجي

واحد كيس شوربة طماطم من ماجي





طريقة التحضير:

نخلط جميع المقادير جيدا في الخلاط مع فتح الكهرباء وغلقها عدة مرات لمدة من 4-3 دقائق

يعني نخلط ونتوقف ثم نخلط ونتوقف وهكذا تحفظ البهارات في برطمان مفرغ من الهواء

وإذا استخدمت مخلوطة بالدقيق يكون 2 ملعقة طعام كبيرة على كوب دقيق


إظهار التوقيع
توقيع : حنين الروح123
#4

افتراضي رد: ياترى تجهيزاتك ايه لرمضان

الله عليكي ياجوجا حبيبتي كملي متبعاكي
هيفيدنا كتير فرمضان بس لو كملتي [mention=77224]حنين الروح123[/mention];

إظهار التوقيع
توقيع : جنا حبيبة ماما
#5

افتراضي رد: ياترى تجهيزاتك ايه لرمضان

[mention=105667]جنا حبيبة ماما[/mention];

عيونى يا ميوش

إظهار التوقيع
توقيع : حنين الروح123
#6

افتراضي رد: ياترى تجهيزاتك ايه لرمضان

عاوزة اقولكم برده على شوية حاجات تكون ثابتة عندكم وقت الزنقة

الصلصة

هتجبيى حلتين كبار واحده هنحط فيها زيت والتنيه سمنة وهنحط فى الاتنين كمية بصل مبشور كتييييييييييييييير ونقلى البصل ونحط الطماطم المضوبة فى قلبها ههههههه ولما يتسبك كويس اوى علشان الحجم يقل و ما تخدش مكان فى الفريزر

نستنى لما تبرد ونحط فى كياس على اد الطبخة وخلى بالك انها بقيت مركزة هتعلمى الاكياس اللى متقلية بذيت بانك هتربطيها مرتين عقدتين يعنى ودى للاكلات اللى بتسبكلها بذيت زى المكرونة والمحشى

واللى متقلية بسمنة رابطة و عقدة واحدة ودى لباقى الطبخات اللى بتستخدميلها سمنة

ملحوظةةةةةةةةةةةةةةةة:ماتحوطيش ملح علشان ما تنسيش وتحطى مرتين

ثانيا:البطاطس
رد: ياترى تجهيزاتك ايه لرمضان

هتجيبى كمية كبيييييييييييييييرة وتقشريها وهتقطعيها 4 انواع

- صوابع
-شيبسى رقيقة
-تخينة لصنية البطاطس
مكعبات للبطاطس النى×نى

وهتحطى حلة ميه تسخن وعليها معلقة ملح فقط هتنزلى البطاطس كل نوع لوحده طبعا 10 ثوانى يا دوب غلوة وطلعى وصفى ولما يبرد فى الاكياس وعلى الفريزر

ثالثا:الخضار
رد: ياترى تجهيزاتك ايه لرمضان

قشر+اغسل+قطع+على الاكياس +ونحط عليهم محلول ميه مغليه مع ملح بسيط

يعنى مثلا الباميه تحطى الكمية اللى على أدك وحوالى نص كوباية من المحاول ده وده هيحفظها و تفضل خضرا

و وصفتى المجربة لحفظ الملخلخ ههههههههه الملوخية

انا بقطفها واغسلها كويس واحطها فى الاكياس صحيحة واطلعها وهى مجمدة كده وفى الكيس وادقها على راسها لحد ما ادمرها و فى دقيقة واحدة هتلاقيها بقيت بودرة بس لاذم تكون لسه طالعة من الفريزر مش تسيبيها تفك شوية واقلبى الكيس من كل ناحية ودقيها باى حاجة شاكوش شعرك منكوش
او مفتاح الانبوبة كسارة البندق اى حاجة انشاء الله مج تقيل

واما عن الكرنب فطبعا يسلق ويقطع ويفضل ات يرص بالترتيب كده فوق بعد فى طبق فوموبعدين كيس وده طبعا هو و ورق العنب

والبزنجان والفلفل بقى هتأورى وتغسليه وتنشفيه بفوطة المطبخ النظيفة وتحطيه فى كيس وتربطيه وعلى درج التلاجة وتستخدميه خلال اول اسبوع رمضان ولا هيحصلوا حاجة
ايه هيسود طب ما يسود هو هيهددنا ولا ايه ما بنتهددشرد: ياترى تجهيزاتك ايه لرمضان ما انتى هتسويه ولونه هيتغير وياخد من لون الصلصة

رابعا:البقولياااااااااااااااااااااااااااااات

الفاصوليا واللوبيا والحمص هتسلقيهم سالقة الا ربع رد: ياترى تجهيزاتك ايه لرمضان

علشان الربع الاخير هياخدوا وهو فى الصلصة علشان ياخد من طعمها و علشان ما يبوش

بس وانتى بتسلقيه لاذم تغطى وتوطى النار علشان القشرة ما تطلعش منه

التتبيلالالالالالالالالالالالالالالالالات:

برطمان صغير كده وهتعمليه فيه تتبيلة البزنجان المخلل (الثوم المهروس والملح والشطة والخل والليمون والفلفل المفروم) وهتحطى على وش البرطمان بعد ما يتملى شوية زيت اكل او زيت زيتون وتقفلى البرطمان كويس وكا مرة تاخدى منه بمعلقة نظيفة مش المعلقة اللى بتطبخى او بتقلبى بيها علشان ما يعفنش

ملحوظةةةةةةةةةةةةة:انا بحط طماطمية كمان صغيرة مهروسة جدا على الخلطة دى مهروسة مش مضروبة ها يعنى بالمبشرة او الكبة

وهتعملى برطمان تانى توم فقط مهروس وعلى وشه زيت وده لاى استخدام وتقليات

نيجى بقى للكوكوووووووووووووووووووو ههههههههه اللحمة والفراخ والسمك والذى منهرد: ياترى تجهيزاتك ايه لرمضان

الفراخ:


حسبة بسيطة كده رمضان 4 اسابيع هناكل فى الاسبوع مثلا مرتين فراخ
مرة تقلدية مسلوقة و محمرة او فرن
ومرة محشية او مشوية او فى الكبسة

يبقى هتحددى انتى عايزة كام واحدة مسلوقة وهتغسليها وتسلقيها من غير ما تتهرى وتقسمى فى كياس وتشيليها عادى والله ولا بتفرق وطلعيها تفك خالص وتدهنيها طلصة وعلى الفرن او تحمريها

واللى هتحشيها طبعا هتشيليها صحيحة وجواها الكبد والقوانص ومتبلة بسيط ولو بملح وفلفل وبهاراتك
وممكن تتبيلة كاملة بالبصل بقى والحبشتكنات

ملحوظةةةةةةةةة:ة خدى ميه البصل من البصل اللى هتسبكى بيه الصلصة هيطلع كتيييييييييير تبلى بيه بقى الفراخ واللحمة والبانيه والبوفتيك والكبده وعيشى هههههههه

- ما تنسيش تقطعى فرخة او حسب عددكوا صدور ودبابيس وتتسلق نص سلقة ودى بقى لاذم تتبل كويس علشان هنعملها كنتاكى هتطلعيها ودقيق وبيض وبقسماط وعلى الذيت الغزيييييييير مع البطاطس اللى شايلينوا فى الفريزر

السمك:

ههههه الله يمسيك بالخير يا بابا كان كل ما نروح نشترى السمك يغنى اغنيه من تاليفه "يا سمكمك يا سمك يا سمكمك يا سمك"اصله بورسعيدى وبيمووووووووووت فى السمك

اللحمة :

مكعبات حلوة كده وعلى السلق وعلى الفريزر يااااااااااااااااااااا بتريحنى اوى وتحطيها على الصلصة على طول ممكن وهى مجمدة كده تفك فيها

والبوفتيك والكبده هتتبل فقط وتحفظ كده فى الفريزر


وطبعا البشاميل مش مستاهل بس ممكن تعمليه خفيف اوى وتحطيه فى ازايز فى الفريزر بس كده مش هتلاقى حاجة تعمليها بالنهاررد: ياترى تجهيزاتك ايه لرمضان

ندخل على الحلوياااااااااااااااااااااااااااااااااات:


تكات بسيطة بس بتفرق كتير اوى فى الوقت بس لو بتعملى كل يوم ممكن ما تكفكيش لاخر رمضان ممكن تعمليها كل اسبوع علشان كده التلاجة مش هتكفى

* الشرباااااااااااااااات يا شرباتات:

بعمله واحطة فى ازايز بفضيه فى الازازة بالقمع وفى باب التلاجة وطبعا مصلحة انه يبقى ساقع علشان تحطيه على الحلويات على طول وهى سخنة زى بنقول يعنى لاذم يبقى حاجة سخنة والتانية ساقعة

*حشوات بعض الحلويات:


جوز هند+زبيب+سكر+مكسرات+سودانى وعبى فى برطمان كبييييييييييير او كيس وربطيه وعلى درج التلاجة والله بينجز اوى لما اكون متاخرة


وعلشان بقى ما نزهقش من الحلويات اللى بتاخد وقت كتير وانتى بتتسوقى كده هاتى كام باكو (جيلى على كاستر على كريم كراميل على ام على)

ده يعنى لو بتشتغلى او ما بتعرفيش تعملى عادى مافيهاش مشكلة لما نستخدم المنتجات الجاهزة دى

*تقشير كل المكسرااااااااااااااااااااااااااات


علشان تبقى جاهزة لتذين البسبوسة وعيش السرايا وما شابه الحاجات اللى بيتحط فيها المكسرات صحيحة دى

العصايييييييييييييييييييييييييير:

طبعا دى سهلة بقى كل ما هو قال للعصير والحفظ اغسل قطع اضرب وعلى الفريزر

ملحوظةةةةةةةةةةةةةة:

ممكن تقطعى الفاكهة وتحطى عليها سكر وتشيليها كده وتطلعيها تصربيها فقط قبل الفطار
زى المشمش والمانجو والفرورو ههههههههه الفراولة



اعتقد كده خلاص ولو نسيت حاجة قولولى اعمل تعديل

ومش هقولكم بقى التقيم انتوا وذوقكوا

وعلى فكرة (رمضان كريم)
:
:
:


إظهار التوقيع
توقيع : حنين الروح123
#7

افتراضي رد: ياترى تجهيزاتك ايه لرمضان

رد: ياترى تجهيزاتك ايه لرمضان
إظهار التوقيع
توقيع : دوما لك الحمد


قد تكوني مهتمة بالمواضيع التالية ايضاً
الموضوع كاتب الموضوع المنتدى
انسانه مش سعيده نورهان عامر فضفضة وحل المشاكل
يعنى ايه كوك زيروووووو؟؟؟ هبه شلبي منوعات x منوعات - مواضيع مختلفة
الطريقه الصحيحه للطهاره من الدورة الشهريه خشي يا زهره من غير كسوف و احراج عہاشہقہة الہورد فتيات تحت العشرين
يوميات عدلات ومحروس كاملة هـــدوء قصص - حكايات - روايات
ياترى شنتطك فيها ايه ؟؟؟ بوسى كات M فرفشة عدلات


الساعة الآن 02:40 AM


جميع المشاركات تمثل وجهة نظر كاتبها وليس بالضرورة وجهة نظر الموقع


التسجيل بواسطة حسابك بمواقع التواصل