يعتبر البط من اشهر الاكلات التى تكون موجودة على سفرة اول يوم من رمضان حيث تحرص الكثير من السيدات على اعداد وتقديم البط فى العزائم وفى هذا الموضوع قدمنا اليكم
طريقة اعداد البط بأكثر من طريقة على طريقة الشيف فاطمة ابو حاتى
((هذا من الموضوع من اعدادى وتجميعى وحصرى لمنتدى عدلات ولااسامح من يقوم بنقله دون كتابة اسمى او اسم المنتدى))
البط بالبرتقال فاطمة ابو حاتى
المقادير
بطة
برتقال
جزر
طماطم
بصل
2 فص ثوم
بشر برتقالة
ملعقة كبيرة من العسل
ملح
فلفل
رشة حبهان بودرة
طريقة التحضير
1-اعصرى البرتقال حتى تحصلى على كوب من عصير البرتقال.
2- فى الكبة اضيفى عصير البرتقال والملح والفلفل والحبهان والعسل وطماطم وبصل وفصوص الثوم وبشر البرتقال .
3-بعد غسل البطة جيداً ضعيها فى كيس حرارى .
4- قومى بعمل فتحات فى البطة واضيفى اليها التتبيلة معها بصل وطماطم والجزر .
5-قومى بعمل فتحات تهوية فى الكيس الحرارى بااستخدام سكين.
6- صبى ماء مغلى فى صينية البط .
7- ادخليها الفرن درجة حرارة 220.
8- بعد نصف ساعة قومى بتهدئة النار.
البط المحشى بالفريك للشيف فاطمة ابو حاتى
المقادير
بطة مغسولة جيداً
نص كيلو من الفريك مغسول ومنقوع نصف ساعة ومتصفى
2 بصلة كبيرة مكعبات صغيرة
طماطم
جزر
كرفس
ورق لورا
ملح
فلفل
رشة سكر
رشة حبهان بودرة
مستكة
بهارات سبعة
طريقة التحضير
1- فى الكبة اضيفى البصل والطماطم والملح والفلفل والسكر ورشة حبهان بودرة .
2-ادخلى التتبيلة بين الجلد واللحم .
3-طاسة على النار بها 2 ملعقة سمنة اضيفى اليها فصين مستكة والبصل المكعبات وقومى بتشوحيهم مع الملح والفلفل ورشة من البهارات السبعة حتى تشمى رائحة البهارات.
4-اضيفى الفريك وقومى بتشويحه .
5-اتركيه حتى يبرد .
6-احشى البطة بالفريك والكبد والقوانص وكتفى البطة .
7-قومى بتسوية الفريك للتقديم مع البط.
8-اضيفى باقى التتبيلة مع ملعقتين كاتشب وقومى بتتبيل البطة بها من الخارج .
9-ضعى البطة فى كيس حرارى به ملعقة دقيق والبصل والجزر والكرفس والطماطم والورق اللورا واغلقى الكيس جيداً.
10-ضعى البطة فى صينية وقومى بعمل فتحات تهوية فى الكيس واضيفى الماء المغلى.
11-ادخليها الفرن على اعلى درجة حرارة على ارضية الفرن لمدة نصف ساعة ثم قومى بتهدئة الفرن واتركيها من ساعتين الى ثلاثة .
12-اضيفى صوص البرتقال الى الفريك واتركيه حتى ينضج وقدميه مع البط.
بط محمر فى الفرن للشيف فاطمة ابو حاتى
المقادير
بطة بلدى
((للسلق))
بصلة ارباع
1 طماطم
2 عود كرفس
جزرة شرائح
مكعب مرقة
نصف م ص سكر
ورق لاورا
حبهان صحيح
مستكة
ملح
فلفل اسود
(( للتحمير))
2 م ك سمنة بلدى
ملعقة عسل ابيض
طريقة التحضير
1-اغسلى البطة جيداً.
2-ضعى البطة فى الماء المغلى .
3-بعد غليان البطة وازالة الرواسب والرغاوى اضيفى البصل والطماطم والجزر والكرفس وباقى البهارات ماعدا الملح و البصل وفصين المستكة .
4-اضيفى السكر ومكعب المرقة .
5-قومى بتهدئة النار واتركيها حتى تنضج.
6-ضعى البطة فى صينية فرن .
7-قطعى طماطم وقومى بتلميع البطة بهذا الشكل
واضيفى 2 ملعقة سمنة للتحمير
ادخليها الفرن