مساء الخير يابنات انا بجد عملت بحث كتييييييييييير على النت عشان الاقى طريقه حلوه للكرواسون وكنت دايما بلاقى بنات كتير فى منتديات عاملينه بس كنت بحس انه شكله منفوخ زى العيش ومش مورق زى الجاهز والنهارده وانا قاعده عملت بحث تانى لاقيت الطريقه ديه بالصور وللامانه عجبتنى جداااااا ولما هتشوفو النتيجه فى الاخر هتعرفوا انا بقول ايه وهتلاقوها مورقه زى الجاهز وعشان كده انا قولت انقله لكم عشان تستفيدوا منه زى مانا استفدت بجد وان شاء الله انتم تجربوه وانا كمان اكييييد ان شاء الله هجربه وايبكم بقى مع الطريقه والصور
..............
اهلا بكم حبيباتي انا من عشاق الكرواصون و لهدا جربتو كم مره و بطرق مختلفه
و لم يكن ناجح كثير الا ان اخدت طريقته من عند متخصصه في الطبخ و هي عجوز فرنسيه
و لاني احبكم هذه هي الطريقه بشرح وافي و بصور لجميع المراحل تفضلو معي
قبل البدايه اعلم ان الجميع يظن انه يعمل بالعجينه المورقه العاديه و هداخطا
لانه يعمل بالعجينه المورقه الخاصه للكرواصون
عجينه الكرواصون
لتتحصلي على 10 او 12
500 غ طحين ابيض
ملعقه ملح
50غ من السكر الابيض المطحون
15غ من الخميره الفوريه المخصصه للخبز انا بستعمل هذه
[IMG]https://www.***- /up/images/0a5r20cmn2vbs6uduo.jpg[/IMG]
2 صفار بيض
100غ زبده ذائبه
[IMG]https://www.***- /up/images/aortlv2jme9zrvwj4acv.jpg[/IMG]
نعجن جيدا
[IMG]https://www.***- /up/images/1m8vhz3j8qkpxip90po4.jpg[/IMG]
و نتركها ترتاح لمده ساعه
ناخد 300ع زبده توريق
[IMG]https://www.***- /up/images/4o7af0ogucvmbrymqjj.jpg[/IMG]
نسطحها اما باستعمال كيس غدائي او ورق الزبده
[IMG]https://www.***- /up/images/im4lofc6qu3ucejnd6e.jpg[/IMG]
ناخد العجينه بعد ان تضاعف حجمها
[IMG]https://www.***- /up/images/k646kiesf78zsfjxwvq2.jpg[/IMG]
و نعجنها بسرعه لمده دقيقه واحده لاخراج الهواء
نسطحها و نضع الزبده في الوسط
[IMG]https://www.***- /up/images/mvbomnv873ywssty07sm.jpg[/IMG]
ونغلق الجوانب الاربعه
[IMG]https://www.***- /up/images/ss9jd317qmkjkjnwxp.jpg[/IMG]
نرش مكان العمل بالطحين و نبسط العجينه
[IMG]https://www.***- /up/images/wliocungqd06obeezoo5.jpg[/IMG]
نطبقها بهدا الشكل
[IMG]https://www.***- /up/images/3s5lf6rw38ihi7bht5l.jpg[/IMG]
[IMG]https://www.***- /up/images/0iejyt2rdh47wjvab46c.jpg[/IMG]
نضعها نصف ساعه بالثلاجه
نخرجها نسطحها
[IMG]https://www.***- /up/images/o6j56y6venwl9ol5jb.jpg[/IMG]
ثم نطبقها على 3 طبقات من اليمين للشمال
ندخلها مره ثانيه للثلاجه نصف ساعه و نعيد الكره 9 مرات
بعدها نتركها 30 دقيقه ثم نبسطها و نقطع مثلثات
[IMG]https://www.***- /up/images/o6j56y6venwl9ol5jb.jpg[/IMG]
[IMG]https://www.***- /up/images/b7jo4gh6hku9t930j9ge.jpg[/IMG]
[IMG]https://www.***- /up/images/5981vvpngzp0i3eyb94f.jpg[/IMG]
نلف المثلثات دون ضغط كما هو مبين في الصور
[IMG]https://www.***- /up/images/2a825fxs42rba99y9ux.jpg[/IMG]
[IMG]https://www.***- /up/images/47949tjidnmjpe5imoy.jpg[/IMG]
و ممكن ان نصنع ما يسمونه الخبز الصغير و ذلك بتقطيع العجينه مستطيلات ووضع الشوكولا ثم لفها
[IMG]https://www.***- /up/images/quxew1je2wuxcboh4up.jpg[/IMG]
[IMG]https://www.***- /up/images/j9mzkjv8huk0bxz7c1ch.jpg[/IMG]
عند الانتهاء من هذا كله توضع الصواني في الثلاجه لمده لا تقل عن 14 ساعه
نخرجها تترك لمده ساعتين
ندهن سطحها بالحليب و البيض
تطهى في فرن كهربائي لنتيجه احسن
[IMG]https://www.***- /up/images/aumd95xbnfxv3awhuh.jpg[/IMG]
[IMG]https://www.***- /up/images/ksqbt903d5b2ghg22x9n.jpg[/IMG]
[IMG]https://www.***- /up/images/5ut7dbzrlq0zjjz3xu.jpg[/IMG]
ان شاء الله عجبتكم الوصفه في انتظار التقييم و الردود
منقول للافاده