رد: ملف كامل عن الكبده
كبدة بالطماطم
المقادير
كبدةحسب عدد الأشخاص
وطماطم مقطعه مربعات
وثوم مدقوق ناعم وفلفل اسود وكمون وملح
وزيت للقلي ومقلاة واسعه وجيدة
الطريقة
تغسلين الكبدة بماي بارد ثم
تشرحين الكبدة شرايح عريضة ثم طولية تطلع مثل وحدات البطاطس المقليةالطولية ثم تحطين زيت كافي بالمقلاة الين يسخن وتحطين الكبدة على نارقووووية جداالين لونها يصير فاتح ولازم النار تكون قوية عشان الكبدة تكون طرية من الداخل عند النضج وبعد دقيقتين تحطين الطماطم والملح
طبعا حسب كمية الكبدة مثلا اذا كمية الكبدة ربع كيلو يبيلك حبة طماط كبيرة اوحبتين صغار
وتحركين باستمرار على نارقويه اليييين ماتنشف موية الطماطم ثم تحطين الثوم المدقوق مع الفلفل الاسودوالكمون وتقلبينه مع الخليط دقيقتين
الكبدة البانية اللذيذة
المقادير
كبده مقشره
1 فص ثوم
ملح,فلفل,كمون
ليمون
دقيق
لبن
بيض
بقسماط
زيت للقلى
الطريقه:
نقشر الكبده من الطبقهالرقيقه الخارجيه
تتبل الكبده بالملح و الليمون و الفلفل و الكمون و الثوم وتتركساعه ثم نضع الزيت فى طاسه و نضع اللبن على البيض ثم نأخذ الكبده و نضعها فى الدقيقثم البيض و اللبن ثم البقسماط.
و تقلى و نخرجها من الزيت على فرشه منالبقدونس.
و بالهنا و الشفا
الكبده المحمرة بالدقيق
المقادير
كيلو كبده مقطعة شرائح ,2 م دقيق , بقدونس مفروم , عصير ليمون وعصير بصل , ملح وفلفل, سمن او زيت للتحمير , بطاطس شيبس
الطريقة
تتبل الكبدة وتترك قليلا ثم تغطى بالدقيق جيدا ثم تقدح السمن وتحمر فيها شرائح الكبده من جهتين حتى تنضج ثم تقدم ساخنه على فرشه من البقدونس
صينية الكبدة المشوية
المكونات والمقادير
نصف كيلو كبدة ترنشات
يصلة كبيرة ترنشلت
حبة فلفل رومى كبيرة ترنشات
ملح فلفل كمون بابريكا بهارات عصير ليمونة
2 قرن فلفل حار
2 فص ثوم مقطع
قطعة فحم
زيت
طريقة التحضير
تتبل الكبدة بالملح و الفلفل و الكمون و البهارات و البابريكا و عصير ليمونة
ترص الكبدة فى صينية و فوقها شرائح البصل و الفلفل و الثوم
تغطى الصينية بالفويل و تزج فى الفرن
عند النضج تجهز الفحمة و توضع بفنجان صغير به سمن
وتوضع فى وسط الصينية و تغطى لمدة لا تقل عن ربع ساعة
الكبدة المحمرة
المقادير
نص كيلو كبدة _ملح _فلفل _عصير ليمون _ سمن للتحمير
الطريقة
تقطع الكبدة شرائح و تبليها بالملح و الفلفل وعصير الليمون و سيبيها شوية فى التتبيلة ، نضع السمن فى مقلاية ولما تقدح احمر الكبدة الاول مرة على الوش الاول و مرة على الوش التانى ،وبعدين حطى عليها شوية فى شوية ماء لحد ما تستوى
الكبدة بالفلفل و الطماطم
المقادير
نص كيلو كبدة _ملح _فلفل _فلفلة رومى كبيرة _بصلة كبيرة _طماطماية كبيرة +م زيت او سمن _ م ص خل +فصينثوم.
الطريقة
نقطع الكبدة قطع صغيرة و كذلك الفلفل و البصل و الطماطم .نضعالسمن فى حلة و نشوح فيها البصل و الفلفل و فصين الثوم لحد ما يصفروا ثم نضعالطماطم و الخل و نقلب ثم نضع الكبدة و نقلب نقلب لحد ما تاخد لون محمر اضع ربع كوبفى ربع كوب ماء لحد ماتستوى و يكون فيها صوص بنى.
الكبدة بالردة
المقادير
كيلو كبدة شرائح +رأس توم مفرومةناعم جدا - ملح -فلفل - نصف ملعقة صغيرة كمون - 2 ملعقة كبيرة كزبرة ناعمة -2 كوبردة ناعمة + نص كوب دقيق - ( تخلطيهم مع بعض )+زيت للقلى
الطريقة
تبلىالكبدة و ضعى عليها و الملح و الفلفل و التوم و الكزبرة و الكمون و قلبيهم كويسوحطيها فى الثلاجة تقريبا ساعتين علشان تشرب من كل التتبيلة كويس طلعيها من الثلاجةو سخنى الزيت ،نضع شريحة شريحة فى خليط الردة بالدقيق و اضغطى عليها با يدك كويس منالناحيتين ،و ضعيها فى الزيت لحد ما تحمر من الناحيتين بس خلى بالك الكبدة اساسابتستوى بسرعة يعنى ما تسبيهاش على النار دى يادوب بتاخد ثوانى،طلعيها من المقلاية وبالهنا و الشفا
ملحوظة لو عاوزة الكبدة مشوية :تعملى كل اللى عملناة عادى لحدمت تخرجيها من الثلاجة و بعدين تشويها
طريقة سريعة للكبدة
المقادير
1/2 ك كبدة +2 طماطممتوسطة+4 او 5 فصوص ثوم+1 م ك سمن، او زيت لو بتحبيها بزيت+ملح و فلفلاسود
الطريقة
قطعي الكبدة مكعبات صغيرة. قطعي الطماطم مكعبات صغيرة. دقيالثوم بالملح (الملح بيسهل دق الثوم جدا لما نحطه معاه و بعد كده نظبطه لو محتاجتاني في الحلة). حطيهم في حلة و معاهم السمن او الزيت و الفلفل الاسود و ظبطيالملح. قلبيهم كويس لحد ما تحسي ان الكبدة اتشوحت، وطي النار و سيبيها تستويبراحتها و ممكن تضيفي لها شوية مية صغيرين لو محتاجة. و عند التقديم اعصري عليهاليمون و قدميها مع سلطة و مكرونة اوا عيش او ارز
سندويشات كبدة روعه
يقدم لـ 8 أشخاص، مدة الاعداد 25 دقيقة.
المقادير:
300 جرام كبدة غنم مقطعة شرائح، نصف ملعقة صغيرة فلفل أسود، نصف ملعقة صغيرة فلفل أحمر حار، 4 ملاعق كبيرة عصير ليمون، ملعقة كبيرة خل، فص ثوم مهروس، شريحة زنجبيل مهروسه، ملعقة صغيرة ملح، 2 ملعقة كبيرة طحين حمص، أوراق خس مقطعة ، شرائح طماطم، زيت الزيتون للقلي، 8 خبزات عربية صغيرة.
طريقة الاعداد:
اخلطي عصير الليمون والخل مع الثوم والزنجبيل واتركي الخليط لمدة 15 دقيقة، ثم صفي الخليط بصفاة واسكبيه على شرائح الكبدة. رشي شرائح الكبدة بالفلفل الأسود والأحمر والملح واخلطيها جيدا ثم ادخليها الثلاجة لمدة ساعة على الأقل.
سخني الزيت في مقلاة غزيرة وصفي الكبدة من خليط الخل وعصير الليمون. اقلي شرائح الكبدة حتى يتغير لونها ثم اضيفي لها طحين الحمص وقلبيها جيدا ثم غطي المقلاة واتركيها على نار هادئة لمدة 20 دقيقة. اقطعي الخبزة الى نصفين وافتحى كل جزء واحشيه بالطماطم والخس والكبدة.صفي السندويشات في طبق التقديم وزينيها بالنعناع.
الكبده بالصلصه
المقادير:
نصف كيلو كبدة مقطعه شرائح رفيعة
ربع كوب خل
ربع كوب ليمون
2كوب عصير طماطم
كوب بضل مفروم
4 ملاعق ثوم مفروم
نصف كوب فلفل رومى شرائح
توابل-زيت اوسمن
الطريقة:
تغسل الكبدة جيدا وتتبل بالتوابل و الليمون و تترك
يقدح الزيت و تشوح الكبدة و ترفع من على النار
يشوح البصل و الثوم و يضاف الخل و الفلفل والطماطم و تترك لتسبك
تضافالكبدة و قليل من الماء و تغطى حتى تنضج
تغرف و تقدم مع الارز و البطاطسالمحمره فتقدم وجبه كامله وبالهنا
كبدة الخروف المشوية
المقادير
كبدة مقطعة بشكل مكعبات كبيرة شوي بالحجم و طبعانظيفة
لية خروف أيضا مقطعة بشكلمكعبات
بصل بحيث يكون حجمهصغير
بندورة أيضا حجمهاصغير
سماق
ملح
فحم
فلفل
و طبعا كالعادةكله حسب الرغبة
الطريقة
بعد تنظيف الكبدة نضيف الملح والفلفل و السماق الى الكبدة و نخلطها جيدا
ثم نغرز قطع الكبدة في سياخ الشوي و نضع في كل سيخ 5 قطع كبدة و بينهمقطعتين من لية الخاروف حتى تسويهم
و بعد ذلك نغرز البصل و البندورة بالسياخ(سياخ منفصلة عن سياخ الكبدة وأيضا نضع بينهم قطع من اللية)
نجهز الفحم ضمن منقل الشوي و نشعله حتي يجمر
ثم نضع أسياخ الشوي و نحركهم بحنية فوقالمنقل
و حين تستوي الكبدة يمكنأن نقدمها بصحبة السلطة أو الحمص أو المتبل
كبده حميس
هاذي مشهوره في اهل نجد والحجاز سميت بهاذا الاسم لانها تتطبخ بدون
ماء حمس فقط
المقدير
نصف كيلو كبده وزيه كلاوي وزيه لحم مقطعه صغار
بصله + فلفل أخضر(أختياري)
نصف كاسة شاي (بياله )زيت + ملح+ بهار
الطريقه
ضع الزيت في التاوه وضع البصل والفلفل الى ان تصبح ذهبيه ومن ثم اللحم (لانه ياخذ شوي وقت) ويغطى ويترك على نار هادئه الى انا ينشف ماؤه
ومن ثم الكبده والكلاوي والبهار والملح ومن ثم تحمس على نار قويه الى ان
تنضج ومن ثم قدمها بالهنا والعافيه وتعال شوف الطعم يييييييميي
ملاحظه
لا يوضع ماء ابدا
كبده بالبصل والبطاطس
المقادير
نصف كيلو كبده
نصف كيلو كلاوي
3 حبه بصل كبير مقطع شرائح
2حبه بطاطس متوسطة الحجم ومسلوقه نصف استواء ومقطعه صغير
حبه واحده طماطم متوسطة الحجم مقطعه صغير
ملح+ بهار+6ملاعق اكل زيت
الطريقه
نضع الزيت في تاوه كبيره ونضع عليه البصل ويقلب الى ان يصبح ذهبي
اللون ومن ثم البطاطس ويقلب خمس دقائق ومن ثم الطماطم ويقلب ومن ثم
الملح والبهارومن ثم نقطع الكبده والكلاوي ونضعه عليها وتغطى وتترك على
نار هادئه الى ان تضج وبا الهناء والعافيه
كبده بالفلفل والقشطه
المقادير
1 كيلو كب
1فلفل اخضر (رومي)
علبه قشطه
ملح + فلفل أسود
نصف كاس شاي (بياله) زيت
الطريقه
نقطع الفلفل شرائح رقيقه و نضعه في تاوه ونضع عليه الزيت ويقلب الى ان
يذبل ونضع عليه الكبده بعد تنظيفها وتقطيعها الى شرائح متوسطه ومن ثم
الملح والفلفل وتقلب وتترك على نارهادئه الى ان يجف ماؤها ومن ثم نضع
عليها القشطه وتقلب لمدة خمس دقائق وتقدم وبالهناء والعافيه
كبده بالخضار
المقادير
نصف كيلو كبده منظفه ومقطعه
وزيها كلاوي وزيها لحم مقطع صغار
2 حبه كوسا مقطعه
2حبه بطاطس مقطعه
2 حبه جزر مقطع
نصف كوب فاصوليا مقطعه
كوب قرنبيط(زهره)مقطع
نصف كوب بازلا مجمده
ملح +بهار +فلفل احمر حار(اختياري)
بصله مقطع شرائح بنص+ طماطم مقطع+ فلفل اخضر مقطع+ نصف كاس شاي زيت(بياله)
الطريقه
نضع في تاوه الزيت و البصل والفلفل ويقلب الى ان يصبح ذهب اللون ونكب
عليهاالطماطم ونقلب ونكب البهار والملح عليها ونقلب ونكب اللحم على
عليهم ونقلب ونغطيها نتركها على نار هادئه الى ان ينضج اللحم ومن ثم نكب
على اللحم الكبده والكلاوي وتقلب وانت تقلبن اقلي جميع الخضار ماعدا
البازلا اسلقها في كوب ماء مع ملعقة صغيره كمون (عشان ريحة التخزين
ونكهته تروح)وكب جميع الخضار على الكبده وتقلب خمس دقائق وتقدم
كبده بكشنة الطماطم
وهاذي سهله جدااا والكل يعرفها ومتبي لها فن او تعب
المقادير
كيلو كبده مقطعه شرائح
بصله + طماطم + فلفل اخضر
ملح + بهار + خمس ملاعق زيت
الطريقه
يوضع الزيت في تاوه ويقطع البصل الى قطع صغيره ويوضع على الزيت ومن
ثم يقطع الفلفل ويوضع على البصل ويقلب ومن ثم الكبده والملح والبهار
ويقلب الى تشرب الكبده ماوها ومن ثم نضع الطماطم ونقلب لمدة خمس دقائق
وتقدم