التوقيع لا يظهر للزوار ..
خبز الزبيب و القرفة
ممتاز للإفطار و العشاء و فى المدرسة مع الأولاد
بيضة
نصف كوب عين جمل مجروش خشن
للتزين
ربع كوب سكر
الطريقة
امزجى المكونات الجافة مع بعض
(الدقيق - السكر - القرفة - الخميرة- الملح)
امزجى البيض و الزبدة و اللبن الرايب او الحليب الكامل الدسم و قلبى كويس و اعجنى لغاية لما تتجانس العجينة
افضلى اعجنى لغاية لما تبقى مطاطية
حطى العين جمل و الزبيب عليها
و اعجنيهم معاها
حطيها فى بولة مدهونة و غطيها كويس عشان تخمر
لمدة ساعة او ساعةو نصف
لما العجينة تخمر
رشى دقيق على السطح اللى بتشتغلى عليه
اقسمى العجينة نصفين
و افرديهم بالنشابة (الشوبك)
قسمين متساوين
افرشى على وش النصف الأول معظم خليط السكر و القرفة بتوع التزين
و سيبى معلقتين عشان الآخر
افردى فوقها النصف التانى من العجينة و لفيها كأنها سويسرول
هاتى معلقة زيت نباتى و امسحى بايديك على العجينة من برة
و غطيها بالسولفان كويس
سبيها تخمر تانى ساعة
سخنى الفرن 10 دقائق
حضرى صينية عليها ورقة زبدة او مدهونة و مرشوشة دقيق
حطى الرغيف عليها
و اخبزيها فى حرارة 180
لمدة 20 دقيقة
و بعدين افتحى الفرن و اقلبى الصينية عشان السوى
يكون واحد لمدة 30 دقيقة تانين
اول لما تتخبز طلعيها و هى سخنة رشى عليها خليط السكر و القرفة
3 و نصف كوب دقيق (ممكن تستعملى منهم كوب دقيق كامل) 4 معالق صغيرة سكر 1 1/4 معلقة صغيرة ملح 2 معلقة صغيرة خميرة فورية 3 معالق زبدة 1/2 كوب لبن رايب و ممكن حليب كامل الدسم بدلا منه 3/4 كوب ماء فاتر 2 معلقة صغيرة قرفة بودرة 3/4 كوب زبيب (ممكن يكونوا كوب لو حبيتى) 2 ملعقة قرفة بودرة
خبز الحلاوة و الشكولاتة
هو نوع من المخبوزات الغربية
ولا يحتوى عادة على الحلاوة الطحينية
ولكن أحد عشاق الخبز و هو من اصل
غربىاضاف الحلاوة الطحينية كلمحة عربية للوصفة
الإسم الأصلى لهذا الخبز
البابكا
الكمية تنتج رغيفين فى حجم التوست الكبير
ممكن تقسمى الكمية بالنصف لو حبيتى عشان تعملى رغيف واحد
فانيليا
بشر ليمونة
للتزين
بيضة مخفوقة
للحشو
1/2 كجم حلاوة طحينية مكسرة قطع
1/2 كجم شكولاتة مبشورة
1/2 كوب زبيب
كوب مكسرات محمصة تحميص خفيف (عشان تكون صحية)
يفضل عين جمل و ممكن اى حاجة حتى لو سودانى
و ممكن خليط
رشة قرفة (اختيارى لمحبى القرفة)
امزجى كل مكونات العجينة
اعجنيها كويس
حطيها فى بولة مدهونة و غطيها كويس اوييي بالسوليفان و سبيها فى التلاجة لمدة 5 او 6 ساعات
قسمى العجينة بعد كده لقسمين (رغيفين)
افردى النصفين بالنشابة
و افردى الحشوة بالتساوى على كل نصف
لفى كل نصف كأنه سويس رول
بالسكينة قطعى في كل رول تقطيع عرضى بدون ماتنزلى لآخر الرغيف يعنى كأنك بتقطعى سويس رول من غي ما تفصليه خالص عن الرول
شيلى كل رول و حطيه فى قالب توست مبطن بورق زبدة
غطيهم بفوطة نظيفة و حطيهم يخمروا فى مكان دافىء لمدة 45 دقيقة
سخنى الفرن
اهنى وجه الرغيفين بالبيضة المخفوقة
حطى القوالب تتخبز لمدة 45 دقيقة
طلعيها بعد كده تبرد على رف سلك
ملحوظة :
ممكن تحتفظى بأحد القوالب فى الفريزر لحين الإستخدام
سخنى القطعة اللى حاتقدميها مغطاة بفويل قبل التقديم
تقدم دافئة و ليس ساخنة
6 اكواب دقيق 2 باكتة خميرة فورية 3/4 كوب سكر 3 بيض فى درجة حرارة الغرفة 1 1/3 كوب حليب دافىء 1/2 معلقة ملح 14 معلقة زبدة فى درجة حرارة الغرفة تابعونى ياقمراااااااات...
التوقيع لا يظهر للزوار ..
التوقيع لا يظهر للزوار ..
التوقيع لا يظهر للزوار ..
التوقيع لا يظهر للزوار ..
التوقيع لا يظهر للزوار ..
التوقيع لا يظهر للزوار ..
التوقيع لا يظهر للزوار ..
التوقيع لا يظهر للزوار ..
أكمل ولا ايه عموما حاكمل عشان أنا متأكده انها عجبتكم نكمل ونقول بسم الله الرحمن الرحيم
كويرات الكاستر
مقادير عجينة الكويرات
280 جرام دقيق
1/2 باكتة خميرة فورية
2 معلقة كبيرة سكر
1/2 معلقة صغيرة ملح
بيضة +صفار بيضة
1/4 كوب حليب
معلقة زبدة فى درجة حرارة الغرفة
مقاديرالكاستر او الكريم باتسير
فانيليا
طريقة عجينة الكويرات
اخلطى الدقيق مع الخميرة
اخلطى باقى المكونات
و اعجنيها جيدا
غطيها و اتركيها تخمر حتى تتضاعف فى الحجم بعد حوالى ساعة و نصف
قسمى العجينة بعد كده كور صغيرة فى حجم الخوخة الضغيرة
و غطيها واتركيها ترتاح 30 دقيقة
طريقة الكريم باتسير
امزجى الفانيليا مع الحليب و اغليهم و بعدين سبيهم على جنب
اخفقى السكر مع صفار البيض ثم اضيفى النشا
وقلبى جيدا
اضيفى 1/2كوب من الحليب الذى سبق غليه لخليط اللبن و قلبى جيدا
ثم اعيدى خليط البيض و السكر و النشا الى مقدار الحليب السابق غليه
و سخنيهم على نار هادئة مع التقليب بالمضرب البيض اليدوى
حتى يصبح قوامه غليظا و غطيه
***- ***- *
سخنى زيت نباتى فى مقلاة
واقلى الكويرات حتى يصبح لونها ذهبى
طلعيهم يصفوا من الزيت على ورق مطبخ
و بواسطة كيس الحلويات ضخى الكريم باتسير فى قلب الكور و هى سخنة
اختيارى
لو مش عايزة تحشيهم ممكن تدحرجيهم فى خليط سكر بودرة و قرفة و هى مازالت
ساخنة 2 كوب حليب 4 صفار بيض 1/3 كوب سكر 1/3 كوب نشا
الكريسينى
الباتونساليه الإيطالى
اصل نشأته فى مدينة تورين بايطاليا بالقرن ال 17
المكونات
رشة فلفل اسود
اختيارى
سمسم للزينة
كمون حب للزينة
حبة البركة للزينة
الطريقة
اضيفى السكر و الخميرة للحليب
لما تعمل فقاقيع
اضيفى الدقيق و الزيت
و الملح و التوابل و اعجنى جيدا
حطيها فى بولة مدهونة
وغطيها عشان تخمر وتتضاعف فى الحجم
بعد كده قسمى العجينة قطع صغيرة و ابرميها على شكل عصيان رفيعة جدا جدا
او افردى العجينة بالنشابة و بقطاعة البيتزا او سكينة قطعى العجينة عصيان رفيعة
ادهنى العجينة ببيضة مخفوقة
وزينيها بالكمون او حبة البركة او السمسم
سخنى الفرن
حطى ورق زبدة فى الصينية
اخبزيها 15 دقيقة
و برديها خالص بعدين احفظيها فى علبة مفرغة من الهواء عشان تفضل طازة
3/4 كوب حليب دافىء 1 معلقة كبيرة سكر 1 و 3/4 معلقة صغيرة خميرة فورية 1 1/2 كوب دقيق 2 ملعقة زيت 1 و ربع معلقة صغيرة ملح 1 معلقة( زعتر مطحون +بردقوش+روزمارى)
التوقيع لا يظهر للزوار ..
توست الجبنة الريكوتا
المكونات
عودين شبت مفرومين ناعم جدا جدا
معلقة زيت نباتى
الطريقة
امزجى الماء و الخميرة فى بولة و لما تتفاعل امزجى معاهم الجبنة الريكوتا
امزجى الدقيق و الملح و الشبت و بعدين اضيفيهم على خليط الماء و الخميرة و الجبنة
ادهنى السطح اللى حاتشتغلى عليه بمعلقة الزيت
و اعجنى لمدة 10 دقائق
حطيها فى بولة مدهونة زيت و غطيها كويس لغاية ما يتضاعف حجمها بعد ساعة تقريبا فى مكان دافىء
ادهنى قالب توست كويس و كمان رشيه بالدقيق
و حطى العجينة فيه
و غطيها و سبيها ساعة و نصف فى مكان دافىء
سخنى الفرن 10 دقائق
رشى سطح الرغيف بالدقيق
حطى القالب فى الفرن على 200 مئوية
لمدة15 دقيقة و بعدين وطى النار لدرجة 160 مئوية و اخبزيه لمدة 30 دقيقة
او لغاية ما يأخذ شكل الرغيف اللى فى الصورة.
300 مللى ماء دافىء (اغليه و اتركيه 10 دقائق) 1 باكتة خميرة جافة 125 جرام جبنة ريكوتا 500 جرام دقيق او 4 كوب 1 1/2 معلقة صغيرة ملح
خبز الزبيب و عين الجمل
ممتاز للشغل - للمدرسة
و العصرونيات و القعدات العائلية
3 كوب دقيق 3 ملاعق سكر 1/2 ملعقة ملح 3 و نصف معلقة صغيرة خميرة فورية 2 بيضة مخفوقة 2 كوب لبك كامل الدسم فى درجة حرارة الغرفة 2 معلقة زبدة سايحة 1/4 كوب ماء دافىء 1/2 كوب عين جمل مكسر خشن
بشر قشرة ليمونة او برتقالة
كوب زبيب او قراصيا مقطعة صغير
بيضة مخفوقة لدهان الوجه
الطريقة
اخلطى المكونات الجافة مع بعض
اخلطى المكونات السائلة مع بعض
امزجى الإتنين مع بعض كويس اوى
حطى عليهم الزبيب و العين جمل
و اعجنى كويس و حطيهم فى بولة و غطيهم كويس لمدة ساعتين عشان تخمر
شكلى العجينة على شكل الضفيرة كما بالشكل اعلاه
ادهنيها بالبيضة المخفوقة و سبيها ساعة فى مكان دافى تخمر
او لغاية ما يتضاعف حجمها
اخبزيها لمدة 50 دقيقة و اقلبى اتجاه الصينية فى نصف الوقت عشان تستوى من الإتجاهين
الخبز البرتغالى الحلو
المكونات
القاعدة الإسفنج
½ كوب دقيق
1 ملعقة مائدة سكر
2 ¼ ملعقة صغيرة خميرة فورية
½ كوب ماء فى درجة حرارة الغرفة
العجينة
6 معالق مائدة سكر
1معلقة ملح
1/4 كوب لبن بودرة
4 ملعقة مائدة زبدة طرية فى درجة حرارة الغرفة
2 بيضة
بشر قشرة ليمونة
1 بشر قشرة برتقال
فانيليا
3 كوب دقيق
6 معالق ماء فى درجة حرارة الغرفة (استخدمت فقط 1 1/2 ملعقةانظرى بالأسفل)
لدهان الوجه بيضة مخفوقة مع ملعقة ماء
الطريقة
اخلطى مكونات القاعدة الإسفنجية فى بولة و غطيها و سبيها تخمر ساعة و نصف فى مكان دافىء
بعد ماتخمر القاعدة الإسفنجية ابدأى فى العجينة
اخلطى السكر و الملح و اللبن البودرةو الزبدة فى بولة كبيرة
بعد ما يختلطوا كويس ضيفى البيض و بشر البرتقال و الليمون
اضيفى الدقيق بعد ماتنخليه
و قلبى و اضيفى القاعدة الأسفنجية و اعجنى 15 دقيقة بايدك و 10 دقائق فقط بالعجانة (الكيتشن ايد)
وزودى الميه تدريجيا اذا احتاجت مياه
انا استخدمت معلقة و بعدين اخلط لغاية ما العجينة تجانست (الكلام للكاتبة الأصلية)
و انا عموما احتجت ملعقةو نصف ماء فقط و لكن ذلك يختلف من دقيق لآخر
حطى العجينة فى بولة مدهونة زيت و امسحى بايدك على وش العجينة بالزيت
غطيها و سبيها ساعتين تخمر
قسمى العجينة فى قالبين توست مدهونين و فيهم ورقة زبدة من تحت
سخنى الفرن 10 دقائق
لاحظى ان اثناء التسوية عليكى انك تلفى الصينية و تجيبى الناحة اللى بتواجه ظهر الفرن قدام
عشان السوى يكون واحد
كمان لاحظى ان الخبز ده فيه سكر و من بره ممكن يكون لونه احمر بسبب السكر فى حين انه لسه ماستواش كويس
سويه لمدة 45 - 50 دقيقة
التوقيع لا يظهر للزوار ..
التوقيع لا يظهر للزوار ..
التوقيع لا يظهر للزوار ..
التوقيع لا يظهر للزوار ..
التوقيع لا يظهر للزوار ..
البناتونى الإيطالى على الطريقة الأمريكية
هذا هو الشكل التقليدى للبناتونى
الخبز الإيطالى المحلى الشهير
ولكن اقدم لكم الشكل الأمريكى نظرا لأن
تسوية البناتونى بالشكل التقليدى تتطلب حرفية عالية
لا تتقنها حتى ربات البيوت اللإيطالين انفسهم
بسبب شكله التقليدى كان ينتج رغيف محلى ملىء بالفاكهة المجففة و شهى الرائحة الا انه جاف من الخارج و لم ينضج تماما من الداخل فكان هذا الحل
احصلى على خبز البناتونى المحلى و لكن بشكل امريكى بدلا من ايطالى
البيجا او البادىء
- 1 1/2 كوب دقيق
- 1/2 ماء بارد
- 1/4 ملعقة صغيرة خميرة فورية
العجينة
- 3 بيضات كبيرة او 4 صغيرين
- 1/2 كوب زبدة غير مملحة مقطعة مكعبات
- 2 1/2 كوب دقيق
- 1/3 كوب سكر
- 5 معالق صغيرة خميرة فورية
- 1 1/2 ملعقة صغيرة ملح
- 2 باكتة فانيليا
- بشر قشر ليمونتين
- 1 1/2 كوب فواكه مجففة مقطعة
الطريقة
البادىء
اخلطى الدقيق و الماء و الخميرة و اعجنى كويس
سيبى العجينة دى فى بولة مدهونة و غطيها عشان تخمر لغاية ماتتضاعف فى الحجم
العجينة
اخلطى المكونات جيدا و اضيفى ليها البيجا او البادىء ولكن بدون الفاكهة المجففة ولاحظى انه لو عندك العجان سيمون اسهل عليمى عجنها لأنها عجينة صعبة
ولكن اليدين ستفيان بالغؤض مع بعض المجهود
اعجنى كويس ولا تنزعجى اذا التصقت العجينة بجدار البولة
فالعجينة كما قلت ثقيلة قليلا
خلى العجينة ترتاح فى بولة مدهونة لمدة ساعة
امزجى الفواكه المجففة مع العجينة لكن ماتقلبيهاش كتير اوى عشان الفواكه ماتنزلش السكر بتاعها فى العجينة مما يعوق ارتفاع العجينة فيما بعد
سبيها ترتاح 10 دقائق و شكليها على شكل كورة
اعملى حفرة فى نص الكورة
و شليها بالراحة و حطيها فى صينية مفرغة مدهونة
غطيها و سبيها ساعتين
مش حاترتفع كتير ولكن يجب تركها
اخبزى البناتونى فى فرن سابق التسخين
40 دقيقة
بعد 25 دقيقة من بداية الخبيز غطيها بألزميوم فويا لغاية نهاية الخبيز
لو القالب بتاعك صغير و قطره صغير
حاتحتجى تقسمى الكمية بتاعة العجينة على مرتين و مده خبز اقل شوية
او استعملى اختبار السكينة عشان تعرفى العجينة استوت ولا لأ
طلعى البناتونى من الفرن و ادهنيه بالزبدة السايحة و هو لسه سخن
رشى عليه سكر بودرة قبل التقديم مباشرة و ده حسب الرغبة
ستيكى بانز
او
السينابون
المكونات
العجينة
1/4 كوب ماء دافىء
1 بكتة خميرة فورية
1/3 كوب سكر
3/4 كوب حليب
4 معالق زبدة غير مملحة بالإضافة للمزيد لدهان القالب
3 صفار بيض كبير او 4 صغيرين
1 بشر برتقالة
1 1/4 ملعقة صغيرة ملح
4 1/4 دقيق بالإضافة للمزيد عشان رش سطح العمل
الحشوة
1/2 كوب سكر بنى
1 ملعقة صغيرة قرفة مطحونة
معالق صغيرة4 زبدة غير مملحة
التزين
4 معالق صغيرة عسل
3/4 كوب سكر بنى 4 معالق زبدة غير مملحة
1 1/2 كوب عين جمل مقطع خشن
الطريقة
العجينة
اخلطى الماء و الخميرة و معلقة سكر و قلبى و سبيها تتتفاعل 5 دقائق
اضيفى الحليب و الزبدة و باقى السكر و صفار البيض و بشر البرتقالة و الملح و 3 اكواب دقيق و قلبى
لما يختلطوا كويس
اضيفى قليلا قليلا كوب الدقيق المتبقى
العجينة حاتكون ملزقة شوية
خديها و حطيها فى بولة مدهونة زبدة و ادهنيها قليلا جدا بالزبدة و غطيها و يبسها تخمر ساعة او ساعتين حسب دفىء المكان
لما يتضاعف حجم العجينة افرديها على سطح مرشوش بالدقيق و سبيحا تستريح 20 دقيقة
الحشوة
اخلطى الزبدة السايحو مع القرفة مع السكر البنى.
افرديها على العجينة و لفيها كأنها سويسرول
و قطعيها ترنشات كما بالصورة
اعملى مقدار التزين
سيحى الزبدة و السكر البنى والعسل على النار
صبى المزيج ده فى الصينية اللى حاتخبزى فيها السينابون و اللى مدهونة كويس بالزبدة
وزعيه على الصينية كويس
و رشى عليه العين جمل المقطع
كما بالصور رصى الترنشات بتاعة العجينة فى الصينية بوخليهم متلاصقين ببعض
غطيهم بالسوليفان كويس اوى و سيبيهم طول الليل فى التلاجة
تانى يوم طلعيها و خليها توصل لدرجة حرارة الغرفة
سخنى الفرن
و اخبزيها 35 دقيقة لغاية ماتحمر
و اقلبى الصينية فورا على قالب تقديم و خلىبالك من السائل السخن اللى فى القاع عشان ماينزلش على رجلك و يحرقك
خليها تهدأ شوية و تقدم دافئة
تابع
التوقيع لا يظهر للزوار ..
بسكوت زبدة الفول السودانى
مبدئيا انا ماعنديش زبدة فول سودانى
فا أخدت 3/4 كوب سودانى و حمصته
وضربته فى الكبة
لم بقى ناعم خالص اضفت ذرة ملح و 3 معالق زيت و ضربت على خفيف لغاية لم ا بدأ يجمع معايا
ممكن تحتاجى تزودى الزيت شوية عشان موتور الكبة مايلاقيش مقاومة من المزيج و يتحرق
النتيجة عجينة زبدة الفول السودانى [IMG]https://forums.***- ***- *.com/images/smilies/smile.gif[/IMG]
المكونات
- 1/2 كوب سكر
- 1/2 كوب سكر بنى
- 1/2 كوب زبدة فى درجة حرارة الغرفة
- 1/2 كوب زبدة فول سودانى
- 1 بيضة
- 1 1/4كوب دقيق
- 3/4 ملعقة صغيرة بيكربونات الصوديوم (كربونة او بيكربوناتو)
- 1/2 ملعقة صغيرة بيكينج باودر
- 1/4 ملعقة صغيرة ملح
الطريقة
اضربى الزبدة و لمدة 2 دقيقة و بعدين اضيفى السكر و اضربيهم دقيقتين كمان
اضيفى البيضة و زبدة الفول السودانى
امزجى المكونات الجافة مع بعض
و بعدين امزجيهم مع خليط الزبدة و السكر
كورى العجينة و لفيها بالسوليفان كويس و حطيها فى التلاجة 3 ساعات على الأقل
سخنى الفرن
كورى العجينة كور صغيرة
و افردى ورقة زبدة فى صينية
حطى الكور على مسافات
و شكليهم بالشوكة كما بالصور
اخبزيهم لمدة 10 - 15 دقيقة
لغاية مايسمروا بسيط
الكمية تكفى 24 قطعة
البروانيز بزيت الزيتون و الفستق
100 جرام شكولاتة خام مقطعة و سايحة فوق حمام مائى ساخن1/3 كوب زيت زيتون بكر½ كوب دقيق¼ كوب شوفان (كويكر)رشة ملح2 بيضة كبار فى درجة حرارة الغرفة2/3 كوب سكرفانيليا½ كوب فستق (ممكن تعمليعا من غير مكسرات خالص او بكمية اقل من المكسرات)
سخنى الفرنوبطنى صينيتك بورقة زبدة و ادهنيها خفيف بالزيتاضربى الزيت مع الشكولاتة السايحة بالمضرب اليدوى و مجرد ما يختلطوا اتركيهم على جنبامزجى الدقيق و الشوفان و رشة الملح والفانيليا مع بعض فى بولة منفصلةاضربى السكر مع البيض لمدة 5 دقائققومى باضافة الدقيق برفق و بدون استخدام المضرب الكهربى فقط بمعلقة ولو امكن مسطحةثم اضيفى خليط الشكولاتة و الزيتلما الخليط يتجانس اضيفى الفستقصبى الخليط فى الصينية المبطنة بورق الزبدةواخبزيها لمدة 20 -22 دقيقةواستخدمى اختبار السكينة للتأكد انها استوتلما تبرد تماما قطعيها مربعات
خبز التمر و عين الجمل
وجبة خفيفة ممتازة فى العمل او المدرسة او الجامعةمليىء بالفيتامينات و يحتوى على الكالسيوم و اوميجا 3
المكونات1 كوب دقيق1 ملعقة صغيرة بيكربونات الصوديوم2 ملعقة بيكينج باودر¼ كوب سكرملعقتين زبدة350 جرام تمر منزوع النوى و مقطع140 مللى ماء مغلىبيضة100 جرام او ½ كوب عين جمل مقطعسمسم للتزين على الوجه
الطريقةسخنى الفرن و ادهنى قالب توست و رشيه بالدقيق (ممكن استخدام صينية مدورة ولكن صغيرة)انخلى المكونات الجافة مع بعضحطى الزبدة و التمر مع بعض فى بولة و حطى عليهم الماء المغلى و سبيهم يبردوالما يبردوا اضيفى خليط المكونات الجافةو البيضة و عين الجملحطيهم فى القالب و رشى سمسم على الوجه للزينة و اخبزيهم لمدة 50 دقيقةيراعى ان تختبريها عند 40 دقيقة باختبار السكينة نظرا لإحتمال ان يكون فرنك حامىبعد كده طلعيها من القالب و سبيها تبرد على رف سلكو لما تبرد خالص قطعيها شرائح زى التوست موعدنا غدا للباقي
التوقيع لا يظهر للزوار ..
التوقيع لا يظهر للزوار ..
التوقيع لا يظهر للزوار ..
التوقيع لا يظهر للزوار ..
التوقيع لا يظهر للزوار ..
التوقيع لا يظهر للزوار ..
كيكة القهوة
احدى الوصفات الأسترالية الشهيرة
اذا لم تكونى من عشاق القهوة يمكن استبدال القهوة هنا بالشكولاتة المقطعة صغير او القرفة و عين الجمل المقطع
.
1 ¼ كوب دقيقمعلقة صغيرة مملوءة بيكينج باودر¾ كوب سكر بنى2 معلقة صغيرة نسكافيهاو 2 ملعقة صغيرة قهوة3 معالق مائدة زبدة فى درجة حرارة الغرفة3 معالق مائدة كريمة لبانى2 بيضة100 جرام شكولاتة سايحة (فى بولة فوق حمام مائى ساخن وعليها معلقة صغيرة زبدة او معلقة كريمة صغيرة)لوز شرائح للزينة و اذا لم يتوفر ممكن لوز انصافاو مجروش خشن او اى مكسرات اخرىالطريقةاخلطى الدقيق و السكر و البيكينج باودر و القهوة مع بعض فى بولةاضيفى البيض و الزبدة و الكريمة واضربيهم لغاية ماتبقى خليط متجانسصبي الخايط فى قالب مدهون و مرشوش بالدقيقلمدة 35-40 دقيقةو صبى عليها الشكولاتة بعد لما تخرجيها من القالبو زينيها باللوز و سبيها ترتاح و تبرد
التوقيع لا يظهر للزوار ..
التوقيع لا يظهر للزوار ..
التوقيع لا يظهر للزوار ..
الدوناتس المخبوز و ليس المقلى
ايمانا منى بأهمية المحافظة على الصحة فأنا جايبالكم الدوناتس المخبوز و ليس المقلى عشان نقلل السعرات الحرارية و نخس
المقادير
1 و ثلث كوب حليب دافىء
2 و ربع معلقة صغيرة خميرة فورية
2 معلقة مائدة زبدة
2 بيضة
2/3 كوب سكر
5 كوب دقيق متعدد الإستعمالات
معلقة صغيرة ملح
للتزين
1/2 كوب زبدة سايحة
سكر بودرة
الطريقة
1) نشطى الخميرة باضافة قليل من الحليب الدافىء ليها مع رشة سكر
و اتركيها تتفاعل و انتبهى ان اللبن مايكونش شديد الحرارة و الا حايموت الخميرة
2) اضيفى معلقتين الزبدة لباقى الحليب و صبيهم فى بولة العجن
و اضيفى الخميرة الممزوجة بالحليب
اضيفى البيض
ثم اضيفى الدقيق و الملح
و اعجنى لغاية ماتظبط معاكى العجينة
لو لقتيها ناشفة ممكن تبدأى تزودى حليب بس معلقة معلقة
او لو لقتيها محتاجة دقيق اضيفى معلقة معلقة برضه
3) كوريها على شكل كورة و حطيها فى بولة مدهونة و غطيها و سيبيها ساعة تخمر
بعد ساعة اضربى العجينة بايدك بالبوكس ضربة واحدة عشان تطلعى الهوا
4) افردى العجينة بسمك 1 و نصف سم بالكتير
و شكليها بقاطاعات البسكوت دوائر مفرغة
حطيها على صوانى الخبز المفروشة بورق الزبدة
و غطيها و سيبيها تخمر 45 دقيقة
5) اخبزيها فى فرن سابق التسحين
لمدة 10 دقائق
و طلعيها و سيبيها لمدة دقيقة واحدةو بعدين امسحى بفرشة عليها بالزبدة السايحة
ورشى عليها السكر البودرة
ممكن تزينيها باى حاجة
1) شكولاتة سايحة مخلوطة مع معلقتين كريمة
2) سكر مع قرفة
3) توفى صوص
[IMG]https://files.***- ***- *.com/2009/5/1241287913.jpg[/IMG]
التوقيع لا يظهر للزوار ..
التوقيع لا يظهر للزوار ..
التوقيع لا يظهر للزوار ..
التوقيع لا يظهر للزوار ..
التوقيع لا يظهر للزوار ..
التوقيع لا يظهر للزوار ..
التوقيع لا يظهر للزوار ..
التوقيع لا يظهر للزوار ..
التوقيع لا يظهر للزوار ..
التوقيع لا يظهر للزوار ..
التوقيع لا يظهر للزوار ..
التوقيع لا يظهر للزوار ..
قد تكوني مهتمة بالمواضيع التالية ايضاً | ||||
الموضوع | كاتب الموضوع | المنتدى | مشاركات | آخر مشاركة |
مخبوزات بالجبنة لايت مخبوزات صحيه بديله للشيبس لراغبى فقدان الوزن | سوبر مامى | اكلات للرجيم واطباق صحية | 13 | 02-07-2018 05:42 PM |
سكرابز بدون تحميل 2025 | سكرابز منوع للتصميم 2025 | أكبر مكتبة متجددة للسكرابز ب | ريموووو | ملحقات الفوتوشوب | 12 | 21-02-2017 06:37 PM |
مخبوزات لأعضاء بشرية | Maya Star | غرائب وطرائف | 10 | 17-02-2017 11:44 PM |
مخبوزات سهله |أصابع الدوناتس الملفوفه | عاشقة كتاب ربي | اكلات فيديو Youtube | 5 | 04-11-2016 01:07 PM |
انتظرونى وسهرة جديدة من سهرتنا مع صفاء الحياة فى سهرة رمضانية | حنين الروح123 | حكم واقـوال | 15 | 12-07-2015 11:08 PM |
جميع المشاركات تمثل وجهة نظر كاتبها وليس بالضرورة وجهة نظر الموقع