وصفات للبسكويت بالخطوات المصورة,وصفات بسكويت,بسكويت لذيذ,بسكويت سهل,بسكويت للاطفال,بسكويت طعم,بسكوت الزنجبيل بالصور,بسكويت الفستق بالخطوات المصورة,قراقيش بسكوتات .. قراقيش الشاي
بسكوت الزنجبيل بالصور
بسكوت الزنجبيل
مرره يهبل وسهل انصحكم تعملووه
1ونص كوب دقيق
3/4 كوب شوفان
نص كوب زبده بحراره الغرفه
كوب سكر
بيضه
ملعقة عسل
اللي تبي الحلا خفيف لاتضيفه
م ص بكنج بودر
ربع ملعقه هيل مطحون
م ك زنجبيل مطحون وفيك تستخدمي الطازج
ذرة ملح
فالخلاط(السكر والزبده والزنجبيل والعسل والبيضه )
بعد مانخلطها ناعم نمزج المقادير الجافه سوى ونضيف لها الخليط
العجينه متماسكه قريبه من عجينة المعمول مثليها ودخليها فرن مولعته مسبقا على درجة حراره متوسطه
اذا حبيتي البسكويت مقرمش اخذي كوري كميه صغيره من العجين واضغطيه بقوه بحيث السمك يصير مره قليل
تنحفظ في علبة محكمه بعد ماتبرد شوي
و بالهنا و الشفا
قراقيش بسكوتات .. قراقيش الشاي
من افضل البسكوتات طعما
لان الاخت مش بتحب تشرب الشاي لوحده لازم يكون معاه اي حاجه كيك بسكوت الخ( رشاقة)
المهم بغض النظر اللي مش هاتجرب هي الخسرانة لانه فعلا قمة الذوبااااااااان
كيلو دقيق ويكون نوع فاخر ضروري انا استخدمت الكويتي طبعا غني عن التعريف
نصف كيلو سمن وانا زودت شوية حوالي 50 جم ( نعمل ايه بتحب الدسم)
م ك خميرة فورية
م ك سكر+ 2 م ك سمسم
م ص ملح
علبة صغيرة روح الموز
حليب دافئ للعجن
نضع الدقيق في وعاء ونرش علية الملح ثم نعمل حفرة ف الوسط ونضيف السمسم
ثم نقدح السمن لغاية ما يسخن خالص
وطبعا اثناء هذة الفترة نكون ذوبنا الخميرة مع السكر في شوية حليب ونتركها تتفاعل
المهم بعد مانقدح السمن نضعه ع الدقيق ف الحفرة علي السمسم عشان يتحمص
وخلي بالك بحرص شديد لان السمن ساخن وكمان حاولي الاطفال يكونوا بعيد
شوفتي إد ايه ساخنة بس قلبيها مع الدقيق بمعلقة خشب وأكيد مش بايدك لانه لسة ساخن
وسبيها لغاية ماتبرد خالص وبعدين افركيها بايدك كويس جدا لغاية مايختلط الدقيق مع السمن
ويبقي شكلة كدة
ثم نضيف الحليب واحدة واحدة يعني نحط قليل من الحليب ونعجن وكلما احتاج حليب نحطله
ثم نضع خليط الخميرة ونعجن
ثم نضع روح الموز مش تخافوا طعمه مش بيبان قوي
ودي صورته للي مش عارفة
ونرجع نعجن تاني وبعدين نتركها ف مكان دافي حتي تختمر
وبعد الاختمار نيجي بقي لطريقة التشكيل وهي سهلة جدا
ناخد قطعه م العجين ونلفها علي شكل اسطوانه ثم نفردها
بعد مافردناها تقطع بهذا الشكل
ثم ترص في صينية غير مدهونه لان فيها دسم كفاية
وده حبيت احشية تمر وطلع احلي من اي معمول ذوقتية بدون مبالغة احلي من معمول حلواني إخوان
يقطع بحجم الليمون ونضع التمر ف الوسط
ثم تقفل وتلف بشكل طولي او دائري ذي ماتحبي وتنقش بالمنقاش
ثم تخبز علي درجة حرارة متوسطة عشان يستوي براحته ويجي معاكي هش وخفيف
ودي النتيجة فور خروجها من الفرن
ودي الكمية علي بعضها
وهنا م الداخل هش وخفيف وكأنة طبقات
وده احلي طبق مع كوب من الشاي لكل البنات
أتمني تجربوه لانه بجد رووووعه اول ماتذوقيه هاتقولي واااااااو
و بالعافية عليكن
بسكويت الفستق بالخطوات المصورة
اصبع ونص زبدة بحرارة الغرفه
ثلاثة ارباع كاس سكر
بيضه
م ص فانيلا سائلة
كاس ونص طحين
رشة ملح
نص كاس فستق حلبي غير محمص ناعم
انا هنا طحت الفستق شوفي كيف لونه اخضر لانها مش محمصه
بمضرب الشبك نخلط الزبدة والسكر
ثم نضيف البيض والفانيلا حتي يصبح لدينا خليط هش
ثم نضع الفستق
ثم نضع الطحين وانا هنا وضعت قطرات قليلة من لون الاخضر
علشان يطلع لى شوي اخضر غامق
تعجن حتي يصبح لدينا خليط متماسك
نغلفه بالنايلون ونضعها بالثلاجه لمدة ساعه
ثم تفرد وتشكل
تدخل الصينيه بالفرن لمدة 8 - 10 دقائق
ناتي الان لدور الصوص
كاس سكر ناعم
ملعقة كبيرة حليب
نص ملعقه صغيره فانيلا
وللزينه فستق حلبي
يخلط الصوص حتي يصبح لدينا خليط غليظ
ثم ناخذ قطعة بسكويت وبالملعقه نضع الصوص
ويفرد ثم نزينها بافستق
اتمني تجربوووه