المصدر: للمقبلين ع الزواج نصايح هتفيدك أوووووووي
1-لو عيزة اللحمه تستوي بسرعه ومتاخدش وقت كتير ف السوي حطي فيها اد معلقه صغيرة من السكر
2-عشان وانتي بتقلي السمك ميطلعش ريحة اوفر للسمك حطي قشر لمون ف الزيت اثناء القلي
3-قشر البرتقال ننشفه ف مكان فيه هوا لمدة يومين مثلا وندخله ف الفرن يتحمص وبعد كدا نستخدمه بديل للفحم واهو يدي ريحة الشوي للاكل مثلا واحنا بنعمل فراخ وحطناها ف الفرن نحط معاها القشر ال حمصناه د وبكدا هتدينا ريحة الشوي
4-الذرة المشويه بعد متاكليها خلي البتاع بتاعها ونحاول نكسره ونحمرها ع النار وبردوا لو بنعمل حاجة ف الفرن نحطها ف الصينيه هتديني ريحة الشوي كأنها فحم
5-لو حوضك اتسد هاتي بوتاس من عند بتاع المنظفات ونحطه ف مصفي الحوض ونصب عليه مايه سخنه هتسمعي صوت فوران والحوض هيبقي فله
6-السواد الل بين السيراميك نحطله ملح الليمون وممكن نضيف ملح الليمون ع البريل هيزود نضافه المواعين وع سائل الهدوم هينضف هدومنا اكتر بس ع الهدوم مش نكتر عشان مركزززززززززززززززززززززززززززززززززززززززززززززززززززززززززززززززززززززززززززززززززززززززززززززززززززززززززززز
7-الأطباق والكوبايات لو عيزاها تلمع بعد متغسليها نحطها ف ماء مذاب فيه ملح ونسبها ساعه ونشطفها كويس ونسبها تنشف وشوفي جمالها
8-الحله الالمونيوم لو اسودت نفرك السواد بشويه ملح خشن وليمون ونشطفها كويس ونغسلها بالصابون وفرشاه خشنة ونشطف كويس
9-لجعل المرايا تلمع امسحيها بالسبرتو
10-لتنضيف البوتاجاز معلقه ملح ومعلقه بيكربونات صوديوم (الكربوناتو) وشويه خل وكلهم ع بعض ع البوتاجاز وننضف
11-لجعل الليمون يعطي اكبر كميه من العصير عند عصره يوضع ف ماء ساخن لمدة ساعه قبل عصره
12-لمنع الدموع عند تقشير البصل امضغي علكة
13-لسلق البيض بسرعه ضيفي شويه ملح للماء
14-لاذابه الدجاجة المجمدة توضع ف ماء بارد به معلقتين ملح كبار
15-لازاله الحبر من الملابس ضعي كميه من معجون الاسنان ع البقعه واتركيه يجف تماما ثم اغسليه كالمعتاد
16-لتنضيف النحاس بمعجون السنان والفرشاة وافركيه
17-الارز يقلب بالشوكة عشان الحبه بتاعت الرز تفضل متماسكة ويكون شكله حلو
18-لما نكون بنعمل فراخ او لحمه ونيجي نزودها مايه نزودها بماء دافئ وليس بارد عشان متنشفش منك
19-عشان نتخلص من بقع الزيت ع الفرش نرش شويه دقيق ذرة ع البقعه ونسبها من ربع ل نص ساعه وهوا هيمتص البقعه د وبعد كدا نزيل الدقيق بالمكنسه
20-لو زادت التوابل منك ف الاكل نخففها باضافه معلقتين زبادي للاكل
21-لما نيجي نقطع الخضروات الورقيه نحط شويه ملح ع السكينه عشان متتبعترش مننا
22-لو الزيت قل منك ف الطاسه وانتي بتقلي اي حاجة نبدء نحط الزيت من عند حواف الطاسه عشان ياخد الحرارة قبل ميوصل للزيت الموجود ف الطاسه
23-البطاطس لا تخزن جمب البصل حتي لا يفسد البصل
24-لتنضيف ارضيه الحمام بقشر الليمون نجمع كميه وناخده نسلقه ونسيبها تهدي شوي وبعد كدا وهيا دافيه مايله للسخونة شوي نلقيها ع الارضيه وبعد شوي ندعك بالسلك او بالمساحة
25-عيون البوتاجاز تتغسل بمغلي قشر الليمون
26-وممكن نغلي قشر الليمون ف يوم قلي السمك عشان يدي ريحة حلوة بدل خنقه ال وخنقة الزيت بتاع السمك
27-ممكن قشر الليمون يطحن ويوضع مع توابل السمك ليعطي طعم افضل
28-الملايات واكياس المخدات يوضع معها نشادر ف مياه الغسيل حتي تمنع امتصاص العرق اثناء النوم
29-عند غسل الجينزات او الملابس الغوامق تنقع ف خل حتي تحافظي ع الوانها زاهيه
30-عند غسل الستاير والمفارش نضع ف مياه الشطف نشا عشان تمنع الكشكشة
31-متنفضيش الغسيل وانتي بتنشريه عشان النسيج ميتمددش
32-للتخلص من رائحة العرق ف الهدوم تشطف بالخل
33-لو غسلتي ملابس ع درجة حرارة عاليه واتكرمشت طبقيها ف كيس وحطيها لتان يوم ف الفريزر وتان يوم شليها واكويها وستبهري من النتيجة
34-عند عمل البانيه اذا اردتي الحصول ع لون دهبي فاتح اشتري البقسماط الفاتح وليس الغامق
35-لا تستخدمي العصر والتجفيف للملابس الصوف والقطن لكي لا يتمدد النسيج ويتلف
36-لنزع اللبان من الملابس نضعها ف التلاجة لمدة ساعه