أو

الدخول بواسطة حسابك بمواقع التواصل

#1

افتراضي تكات لكل طبخه

- للبسله المسبكه - قرب انتهائها وعندما تتسبك اضيفي لها 2 فص ثوم صحاح
2-للكوسه المطبوخه والمحشيه- إضافة النعناع الناشف أو الأخضر يضفي نكهه مميزه جدا
3- لصينية البطاطس - أضيفي الثوم المدقوق والكسبره وجوزة الطيب المبشوره
4-للباميه اطحني الثوم مع الفلفل الرومي البارد وحمريهم في الزبده واضيفي عصير الطماطم
5- للملوخيه لا تغطيها وهي سخنه اتركيها تبرد بعد إضفة التقليه- حتي لا تسقط ولا تسود
6- للقلقاس - بعد إضافة السلق لا تتركيه يغلي - لونه يصفر
7-الخرشوف - لا تسلقيه كثيرا اذا كنتي ستقومين بتخزينه في الثلاجه- وبصفه عامه الخرشوف يقدم مسلوق افيد واحلي من المطبوخ
8- للفراخ المشويه او الشيش طاووك اضيفي عصير الليمون بكثره في التتبيله
9-للكفته المشويه تتبل بعصير البصل فقط وليس بصل كاملا





10-للفراخ البانيه اضيفي الكاري البودر في التتبيله وفي بقسماط التغطيه
11-لورق العنب لا تكشفي غطائه وهو ساخن حتي لا يسود لونه(عكس الملوخيه) واضيفي الليمون اثناء التسويه
12-للبشاميل وانواع الصوصات البيضاء وشوربة الكريمه اضيفي جوزة الطيب المبشوره
13-للخيار المخلل اضيفي الكرفس وفصوص الثوم
14-تسلق المعكرونه لمدة 7 دقائق في ماء مغلي = 3اضعاف كميه المكرونه -اما المكرونه المستخدمه في صينيه بالبشاميل تحتاج لمزيد من التسويه
-15للبفتيك -يتبل ويغطي بالبقسماط ويدق ثم يغطي بالدقيق ثم البيض ثم البقسماط ثاني -يترك في الفريزرربع ساعه قبل القلي -ويطلع علي القلي علي طول ومش هاتشتكي تاني انه بيكش او قشرته بتتفك
16-للأرز بالبسله والجزر اسلقي البسله والجزر لوحدهم-سوي االأرز للنهاية وقبل التقديم أضيفي البسله وقلبيها جيدا -لو اضفتيهها في بدايه الطهو ستتهري وتعجن داخل الأرز
17-اللحمه البارده لا تسوي 100 % ياعني سوي الا ربع عشان ماتتهريش اثناء التقطيع- تبرد جيدا فى الثلاجه قبل التقطيع -تقطع رفيعه جدا بسكين حامي او سكين بالكهربه
18-لعمل حشو للبط او الدجاج(أرز أو فريك )لابد ان يسوي الأرز خارجيا ثلاثة ارباع تسويه ليكمل النضج بداخل الدجاجه او البطه
19-عند انضاج اي نوع من انواع اللحوم البيضاء لابد ان تبرد ساعتين علي الأقل قبل تسويتها وبعد ذبحها اي الا تطهي وهي لحمها ساخن - لن تنضج
20-سر الكفته المشويه -ليه بنقول مش زي كفتة الحاتي - استخدمي الإليه الضاني فوق الشوايه وبجوار الكفته مع فحمه وهاتبقي احلي من بتاعة الحاتي
21- لعمل العصاج افرمي البصل واضيفيه مع اللحم المفروم في مقلايه تيفال قلبي علي نار هادئه وقلبي حتي يتغير لونه اتركيه ينزل مائه -اضيفي التوابل وقلبي جيدا -ياعني بدون اضافه دهون نهائيا -ينفع للدايت ولا يجعل الكبيبه تفك -ويقلل السعرات الحراريه للأطباق مثل المكرونه بالبشاميل
22-لمنع الغازات اضيفي الكرفس لشوربة العدس والكمون لمحشي الكرنب
23-تسلق جميع انواع البقول في ماء وتصفي ويتم تغيير الماء عند التسويه او التسبيكه -وذلك لمنع مغص القولون العصبي



#2

افتراضي رد: تكات لكل طبخه

الله على النصايح الرائعه دى يسلم ايدك
#3

افتراضي رد: تكات لكل طبخه

اضافات جدا رااائعه واكيد حتدى الاكل نكهه احلى


تسلمى غاليتى

إظهار التوقيع
توقيع : ريموووو
#4

افتراضي رد: تكات لكل طبخه

تكات جميلة وراءعة
#5

افتراضي رد: تكات لكل طبخه

[IMG]https://**- /alfrasha/ups/u/26978/31670/395854.gif[/IMG]
إظهار التوقيع
توقيع : همس الوجود
#6

افتراضي رد: تكات لكل طبخه

روعـــة !!!

تسلم إديكِ

#7

افتراضي رد: تكات لكل طبخه

الف شكر معلومات جميلة
#8

افتراضي رد: تكات لكل طبخه

اللة يباركلك ياجميل
#9

افتراضي رد: تكات لكل طبخه

جميل جدا يا رونى
تسلمى حبيبتى

إظهار التوقيع
توقيع : ملك قلبى
#10

افتراضي رد: تكات لكل طبخه

الله يباركلك ويجازيكى خير


قد تكوني مهتمة بالمواضيع التالية ايضاً
الموضوع كاتب الموضوع المنتدى
حصريا 21 نصيحه مطبخيه مهمه جدا , تكات في بعض اﻻكلات هتفيدك كتير ام طاطو استشارات ونصائح مطبخية
طبخه غريبه عجيبه ههههههه !! نٌےـجَےـوِى ٱلجَےـزٱئريّےـة31 فرفشة عدلات
السليق ( طبخه سعوديه نجديه ) اوشه الكتكوته اكلات واطباق رئيسية
كتاب الطبخ الإلكتروني لعام 2025 اكثر من 100000 طبخه جديدة للتحميل على اكثر من سيرفر ليآلي كتب طبخ
طبخه راس الخروف على الطريقه الهنديه ليآلي مطبخ اللحوم


الساعة الآن 07:17 AM


جميع المشاركات تمثل وجهة نظر كاتبها وليس بالضرورة وجهة نظر الموقع


التسجيل بواسطة حسابك بمواقع التواصل