السلام عليكم و رحمه الله و بركاته
مرحبا بكم جميعا مشرفاتى و بناتى و زائراتى الكرام
طبعا لا يخفى علينا جميعا أهميه السبانخ و قيمتها الغذائيه العاليه و المفيده
للسبانخ طرق طهى كثيره و متنوعه و هى جميله الطعم فى كل الاحوال و يفضل اكلها فى فصل الشتاء تبعث على الدفء و تعطى طاقه
بفضل طهيها باللحم المفروم حتى يتناولها الاطفال الذين لا يرغبون فى تناول اللحوم و نضيف لها الحمص لرفع قيمتها الغذائيه
بسم الله نبدأ
المقادير
سبانخ و كسبره خضراء مقطعه قطع صغيره ( مغسوله جيدا و منقوعه فى الماء و متصفيه )
بصل مفرى
لحمه مفرومه
حمص طبيخ ( مغسول و منقوع فى الماء مده بسيطه ) ( بعض الناس تستبدله بالارز )
ثوم مفرى
كسبره ناشفه ( يمكن كسبره خضراء حسب الرغبه )
صلصه طماطم
ملح / فلفل
زيت او سمن ( حسب الرغبه )
الطريقه
فى وعاء او حله عميقه نضع البصل و الزيت على النار حتى تذبل البصله نضيف اللحمه المفرومه و نقلب مع و ضع قليل من الفلفل و الملح
نضيف الحمص اليها و نقلب ثم نضع السبانخ المصفاه من الماء عليها والملح و نقلب و نغطى الحله و نهدى النار و نقلبها من وقت لاخر
نلاحظ ان السبانخ ذبلت هبطت فى الحله نقلبها و نضع الصلصه و نقلب حتى تتسبك
نعمل التقليه بان نضع التوم و الكسبره الناشفه مع الزيت حتى يشقر اى يصبح ذهبى اللون نضيقه على السبانخ و نتركه يغلى و نضبط الملح
تقدم بالعيش او الارز حسب الرغبه و السلطه لتصبح و جبه متكامله
أتمنى تعجبكم
و بالهنا و الشفا
أترككم فى رعايه الله و آمنه
التوقيع لا يظهر للزوار ..
التوقيع لا يظهر للزوار ..
التوقيع لا يظهر للزوار ..
التوقيع لا يظهر للزوار ..
التوقيع لا يظهر للزوار ..
قد تكوني مهتمة بالمواضيع التالية ايضاً | ||||
الموضوع | كاتب الموضوع | المنتدى | مشاركات | آخر مشاركة |
بطاطس محشية باللحمة المفرومة والبشاميل طريقة عمل بطاطس محشية باللحمة المفرومة والبش | جويريه | مطبخ اللحوم | 7 | 03-11-2019 08:02 PM |
طريقة عمل الجلاش باللحمة المفرومة بكل التفاصيل من مطبخ نودى | ندى ام | من مطبخي | 57 | 23-04-2019 01:53 AM |
جلاش باللحمة بالصور 2025,طريقة عمل الجلاش باللحمة المفرومة حصرى 2025,وصفة الجلاش الهش | حسناء | من مطبخي | 33 | 20-05-2018 12:49 PM |
فوائد السبانخ للشعر,تعرفي علي فوائد السبانخ للشعر,ما هي فوائد السبانخ لشعري | جنا حبيبة ماما | العناية بالشعر | 8 | 21-07-2017 09:01 PM |
بطاطس باللحمة المفرومة,بطاطس باللحمة المفرومة | ريناد المتولي | مطبخ اللحوم | 9 | 04-03-2014 02:59 PM |
جميع المشاركات تمثل وجهة نظر كاتبها وليس بالضرورة وجهة نظر الموقع