أو

الدخول بواسطة حسابك بمواقع التواصل

#1

افتراضي نصائح هامه للمطبخ ارشادات هامه فى المطبخ لست البيت

*نصائح مفيدة جدا للمطبخ*
[center][font=simplifie arabic][size=6][color=indigo]اضيفى الى كشنة البصل او حمسة البصل حقت الرز---قليل من السكر والملح---وقليل من الكزبرة وشوفى الفرق





عند تحمية الخبز فى الفرن ادهنى الخبز بقليل من الزبدة ورشة سكر --يطلع الخبز لون وطعم احلى

عند عمل التبولة لا تنقعى البرغل فى الماء استبدلى الماء ب عصير ليمون وزيت زيتون

احمسى جميع البهارات قبل طحنها لتزيد نكهتها




إظهار التوقيع
توقيع : هبه شلبي
#2

افتراضي رد: نصائح هامه للمطبخ ارشادات هامه فى المطبخ لست البيت

لتتبيل مضمون ضعى الدجاج او الحم بعد تتبيلة فى كيس بلاستك واغلقية جيدا او صينية بايركس بس يكون لها غطا محكم

لعمل محشى الكرمب اى الملفوف لا داعى لسلقة يكفى وضعة فى الفريزر مدة يوم ثم اخراجةبعد ان يكون قد جمد ممكن يحتاج يومين ---وبعد ما يذوب الثلج ابدى فى الحشو
النتيجة مثل المسلوق بنسبة 90%

عند عمل الفطائر اضيفى على عجينتك المعتادة ملعقتين من الزبادى ستلاحضين هشاشة مدهشة

قبل ادخال الدجاج الى الفرن لتحميرة خذى بعض الزيت من الحمسة حقت الرز
وادهنى بها سطح الدجاج طعم ولون احلى



فكرة للمحشى
عند طبخ محشى الكوسة ضعى قليل من حبات المكرونة مع مرقة السلق وعند غرف المحشى ياخذ المتبقى فى القدر وهو قليل من لمكرونة وقطع الكوسة المكسرة وباقى الحشوة ----نضعها فى الخلاط
لتحصلى على الذ شربة وتكونين سويتى طبقين فى نفس الوقت


لضمان توزيع البقصماط على جميع اجزاء الدجاج او السمك
-----ضعى البقصماط فى كيس ثم ادخلى قطع الدجاج او السمك فى الكيس ---ورجية قليلا ثم اخرجية
وابدئى القلى

طريقة حلوة لتقديم جبنة الحلوم قطعى الطماطم الى شرائح---شوحية فى قليل من زيت الزيتون ----اخرجية فى صحن وشوحى الحلوم --ثم ضعى
قطع الحلوم على شرائح الطماطم ثم قليل من الريحان المفروم على الحلوم

للسلطةاخلطى فى زجاجة فارغة--خل +ملح+ليمون+سماق+نعناع+ثوم+زيت زيتون = درسنق لذيذ
ماتتعبى كل مرة فى تصليحة

لهرس الجريش جيدا
استخدمى خفاقة الكيك.

إظهار التوقيع
توقيع : هبه شلبي
#3

افتراضي رد: نصائح هامه للمطبخ ارشادات هامه فى المطبخ لست البيت


للتسريع فى استواء الحمص والفول
اضيفى الى ماء النقع قليل من بيكربونات الصودا -----بس السر فى لذة الحمص اضيفى لة جبنة كيرى
او الفيلادلفيا.

لتغيير طعم الأكل
ليس شرطا تغيير الطبخ ---بل يكفى احيانا لنفس الطبخة غيرى البهارات والسمنة لتتغير النكهة واكيد راح تحسى واسرتك بالفرق
خصوصا لو غيرتى المكسرات بعد.

علشان يكون شاهيكى اطيب اعملية وقومى بتغطيتة مدة عشر دقائق قبل شربة

عندا عمل ساندوش البيض المسلوق اضيفى مسحة من الزبدة على الخبز لتحصلى على مذا اطيب

لتحتفظ البهارات بنكهتها
اطحني بكميات قليلة والباقى ضعية فى الفريزر

الزبادي لوحده مليئ باسرار الطباخة الماهرة
ممكن مثلا ان تضعي ملعقتان صغيرتان لخلطة السلطة المعتادة لتعطيها مذاق الذ بكثير....
كما ان وضع علبه صغيرة من الزبادي مع عصير كوكتيل الفواكه يخليه جناااان....
علشان كذا اخواتي احرصن على وجود الزبادي في ثلاجة بيوتكن طوووووووول السنة .... ففوائده لا عد لها ولا حصر

إظهار التوقيع
توقيع : هبه شلبي
#4

افتراضي رد: نصائح هامه للمطبخ ارشادات هامه فى المطبخ لست البيت

تسلمى يا قمر
إظهار التوقيع
توقيع : ندى ام
#5

افتراضي رد: نصائح هامه للمطبخ ارشادات هامه فى المطبخ لست البيت

رد: نصائح هامه للمطبخ ارشادات هامه فى المطبخ لست البيت
إظهار التوقيع
توقيع : الملكة نفرتيتي
#6

افتراضي رد: نصائح هامه للمطبخ ارشادات هامه فى المطبخ لست البيت

موضوع هااااااااااااايل ياهوبة تسلمي
إظهار التوقيع
توقيع : مايا علي
#7

افتراضي رد: نصائح هامه للمطبخ ارشادات هامه فى المطبخ لست البيت

رد: نصائح هامه للمطبخ ارشادات هامه فى المطبخ لست البيت
إظهار التوقيع
توقيع : هبه شلبي
#8

افتراضي رد: نصائح هامه للمطبخ ارشادات هامه فى المطبخ لست البيت

راائعة .. اشكرك
إظهار التوقيع
توقيع : زوزو 24


قد تكوني مهتمة بالمواضيع التالية ايضاً
الموضوع كاتب الموضوع المنتدى
القواعد الاساسية لست البيت هـــدوء استشارات ونصائح مطبخية
ترتيب المطبخ ، كيفية تنظيم المطبخ 2025 هبه شلبي افكار وتجارب منزلية
اغرب ادوات المطبخ, ادوات مطبخ حديثه 2025, ادوات منزليه للمطبخ ,غرائب المطبخ . نم نم ادوات واجهزة منزلية
أفكار عصرية لتجديد ديكورات المطبخ بالصور شوشو السكرة افكار وتجارب منزلية
قصيدة الطلاسم للشاعر إيليا أبو ماضي ريموووو المنتدي الادبي


الساعة الآن 08:05 PM


جميع المشاركات تمثل وجهة نظر كاتبها وليس بالضرورة وجهة نظر الموقع


التسجيل بواسطة حسابك بمواقع التواصل