رد: عندى عزومه
بصي حبيبتي البطاطس تقشريها وتقطعيها ترنشات وتحطيها في صنية وتغطيها باللبن وملح وفلفل وزبدة وكريمة وتحطيها في الفرن علي طول
ماتحطيهاش علي النار من فوق عشان تعمل وش
وتسيبيها تستوي حطي فيها سكينة لو استوت ولونها احمر طلعيها بتبقي تحفة وطعمها حلو اوي وسهلة مش بتاخد وقت وكلهم هيسألوكي عملتيها ازاي
اما الرز بالخلطة انا بعمله بطريقة مختلفة عن التليفزيون خالص
1- تقشري اللوز ( تسخني مية وتحطي اللوز شوية لغاية اما القشرة تفصل ) وبعدين بقسمه نصين وكل نص نصين يعني اللوزة الواحدة بعملها 4 ترنشات وبحمره في السمن واطلعه علي ورق كلينكس
2- وبعدين بغسل الزبيب واحمره في نفس السمن واطلعه في طبق ( انا بحب الرز بالزبيب جدا ) ومن غير زبيب مايبقاش رز بالخلطة
3- تقطعي الكبد والقوانص وتحطي القوانص لوحدها في حلة صغيرة وعليها شوية ميه وفلفل اسود وتسبيها تستوي
بعد ماتستوي القوانص تحطي الكبدة مقطعة مش كاملة وتحطي شوية سمنة وملح وتقلبي لغاية ما تستوي
خلاص دي تجهيزات الرز بالخلطة نبتدي بقي الطريقة
تغسلي الرز وتحطيه في حلة مع السمنة وتقلبي ع النار شوية وبعدين تنزلي عليه ببصلة كبيرة مقطعة
( كنت بحط البصل وبعدين الرز .. لقيت البصل بيتحرق بسرعة عشان كده قلتلك الرز الاول تقلبتين وبعدين البصل )
وتقلبيهم لحد الرز ما تنشف المية منه ويبقي شبه محمر
بعد كده تحطي كمية المية بتاعة الرز والملح والقرفة الناعمة والعيدان ودي ضرورية جدا وتسبيه يتشرب
بعد ما يتشرب تحطي الزبيب وتهدي النار
بعد ما يستوي تحطي 3/4 الكبد والقوانص وتطفي النار
عند التقديم تحطي الرز في سيرفيس وتحطي باقي الكبد والقوانص اللي سبتيهم علي جنب وفوقهم اللوز المحمر
وبالهنا والشفا
اوعي تتخضي من الطريقة ..دي سهلة جدا
لو ينفع كنت ساعدتك والله
اللحمة الباردة بقي ودي برضه طريقتي
اعمليها قبلها بيوم عشان تعرفي تقطعيها
تجيبي عرق تليبيانكوا او تريبيانكوا زي ما بتسميه
وتربطيه ولو مش هتعرفي خلي الجزار يربطهولك
تعملي فيه ثقوب وتحطي فيها فلفل اسمر صحيح وفي ناس بتحط توم انا مش بحب احط توم
برضه بتحمريه في شوية سمن من كل الجهات وفي نص التحمير تنزلي بالبصل مكعبات وفلفل اسود
وبعد ما ياخد اللون البني تحطي ميه سخنة وتهدي النار خالص لغاية ما يستوي وبعدين تملحيه وتطلعيه في طبق وتسبيه يبرد خاااالص
وبعدين تقطعيه بسكينة مشرشرة عشان مايتهريش منك
انا بعمله بالطريقة دي وبيطلع حلو
مش بحط خضار عليه ولا اي حاجة
في طريقة لحمة محمرة علي طريقة ماما حلوة اوي وسهلة وانا وجوزي بنموت فيها
تجيبي لحمة ترنشات تحطيها في طاسة وعليها شوية مية وفلفل اسود وتسبيها تستوي
بعد السوا تحطي ملح وحتة سمنة بلدي
جربيها تحفة ولا عليها بصل ولا توم
واي سؤال تاني انا معاكي
اعملي كمان بروكلي حلو اوي وبيعمل شكل حلو للاكل