باكيت من عجينة الباف باسترى
4 اكواب حليب
كوب سكر
كوب كريم شانتى
معلقة فانيليا
2 معلقة ك صنوبر او مكسرات
2 معلقة زبيب
2 معلقة ماء ورد
الطريقة
* تفرد العجينة بسمك نصف سم ثم توضع على صنية مبللة بالماء وتخبز فى الفرن معتدل الحرارة حتى يحمر الوجه
* تخرج من الفرن تترك حتى تبرد
* يغلى الحليب مع السكرمع الفانيليا
* يكسر العجينة الى قطع وتوضع فى طبق يدخل الفرن
* تضاف المكسرات وماء الوردويخلط الجميع
* يضاف الحليب الساخن ويحرك بالشوكة
* يوضع على الوجه طبقة الكريم شانتى
* تدخل الفرن معتدل الحرارة مدة نصف ساعة حتى يصبح لونها ذهبى
* تترك لتهدأ وتقدم دافئة.
بجد جميله وتسلم الايادى بس فيه حاجه عجينة الباف باسترى دى ممكن استخدم بدلها اى عجينه تكون موجوده باستمرار
عجينة الباف بسترى بتكون طبقاط وهاشه ممكن تبدليها بلرقاق او الجلاش اما عجينة تانية
مش هتدى الطعم المطلوب
وفى ام على جهزة فى السوبر ماركت وعليها المكسرات انتى بضيفى الحليب والسمن فقط
رمضان كريم