أو

الدخول بواسطة حسابك بمواقع التواصل



https://3dlat.com/showthread.php?t=14149
74534 29
#1

وصفة صوانى بطاطس لذيذه

لعشاق البطاطس ..ملف شامل لكل أطباق البطاطس ,,, بالصور‏
<B>
صينية البطاطس بالحليب
[IMG]https://forum.**- /imgcache/2/304528women.jpg[/IMG]







المقادير





7 حبات بطاطس متوسطة الحجم
نصف كوب جبنه مبشورة (الصنف حسب الرغبة ) وعادة تستخدم جبنة
البارميزان ( بارميجان )ويمكن إستخدام الجبنة الرومي (التركي )
ملح -- فلفل أسود --بهارات مشكلة
2كوب حليب تقريبا أو حسب الحاجة






[IMG]https://forum.**- /imgcache/2/304529women.jpg[/IMG]






الطريقة
تقطع البطاطس شرائح رفيعة الى حد ما وتوضع في صينية مدهونة بقليل
من السمن







[IMG]https://forum.**- /imgcache/2/304530women.jpg[/IMG]









تتبل بالملح والفلفل و البهارات ونضع جزء من الجبنة المبشورة ثم نضع طبقة أخرى من البطاطس ونتبلها أيضا كالسابق



[نضع عليها الحليب كمية تكفي لتغطية البطاطس -- وممكن اضافة
ملعقتين قشدة (حسب الرغبة ) ثم نضع باقي الجبنة المبشورة








[IMG]https://forum.**- /imgcache/2/304531women.jpg[/IMG]









ندخلها الفرن لمدة ساعة تقريباً أوربما أقل قليلا الى أن تنضج ويحمر الوجه








[IMG]https://forum.**- /imgcache/2/304532women.jpg[/IMG]







وهذا هو الشكل النهائي





[IMG]https://forum.**- /imgcache/2/304533women.jpg[/IMG]







صينية البطاطس بقشطة الخفق





المقـــادير
6حبات بطاطس مقشره ومقطعه شرائح دائريه رفيعه
بصل مقطع
نقانق مقطعه مربعات صغيره ( أو دجاج )
جبن موزوريلا
ملح
فلفل
قشطه خفق
زبده






الطـريقـه





يرص في صينيه بايركس بطاطس
ويرش الفلفل والملح ووقليل من الزبده





كما في الصوره






[IMG]https://forum.**- /imgcache/2/304534women.jpg[/IMG]






يحمس البصل بالقليل من الزيت ثم يضاف النقانق ويحمس قليلاُ ويوضع
فوق البطاطس . ثم يوضع فوقها الجبن المازورلا. .. كما في الصوره








[IMG]https://forum.**- /imgcache/2/304535women.jpg[/IMG]








[IMG]https://forum.**- /imgcache/2/304536women.jpg[/IMG]






[IMG]https://forum.**- /imgcache/2/304537women.jpg[/IMG]






ثم يرص طبقه من البطاطس ويرش الملح والفلفل والزبده وقشطه الخفق . .
أعلاه . . وتدخل الفرن لمده نص ساعه او أكثر







[IMG]https://forum.**- /imgcache/2/304538women.jpg[/IMG]






[IMG]https://forum.**- /imgcache/2/304539women.jpg[/IMG]






ويقدم ساخناً






[IMG]https://forum.**- /imgcache/2/304540women.jpg[/IMG]



صينية البطاطس باللحمة المفرومة






[IMG]https://forum.**- /imgcache/2/304541women.jpg[/IMG]







[IMG]https://forum.**- /imgcache/2/304542women.jpg[/IMG]






المقادير:





4 بطاطس حجم وسط
4 ملاعق ك صلصة طماطم
عدد 2 بصلة متوسطة
ملح
فلفل أسود
بهارات لحم إن وجد
2 كوب لحم مفروم معصج جاهز (معصج بالبصل ومبهر.. يعني جاهز)
ملعقة ك سمن






الطريقة:





تجيبي صينية وترصي فيها البطاطس بعد ما تقشريها وتقطعيها أقراص او
دوائر، وما تكون تخينة اوي او رفيعة اوي..
يعني متوسطة , تقطعي عليها البصل جوانح وترشي الملح والفلفل الأسود
وتدعكيها بالبطاطس..
يعني تخلي البطاطس تشرب من مية البصل تحطي اللحم المفروم..
وتذوبي الصلصة في شوي ماي وتصبيه على البطاطس وبعدين ترشي بهار
اللحم إن وُجد، وتحطي ملعقة السمن وتغلفي الصينية بالألومنيوم من فوق

.
او إذا كان ليها غطا تحطيه عليه وتحكمي الغلق عشان البطاطس تستوي
كويس حطيها عالفرن من فوق بس هدي النار عالآخر..
وسيبيها تقريبا نصف ساعة..
تكوني عملتي الرز الأبيض خلال الوقت هذا
بعدين تغرفيها وتقدميها او تاكليها زي ما هي في الصينية بس حاسبي
لا تاكلي صوابعك وراها







[IMG]https://forum.**- /imgcache/2/304543women.jpg[/IMG]






[IMG]https://forum.**- /imgcache/2/304544women.jpg[/IMG]


البطاطس المشوية بالفرن



المقادير:




4 بطاطا
4\1 قالب زبدة
2\1 كوب جبن (يمكن استخدام جبن الشيدر المبشور)
ملح
فلفل
8 م م بقدونس مفروم





الطريقه:




1- اغسلي البطاطا ونظفي قشرتها بظهر السكين





[IMG]https://forum.**- /imgcache/2/304545women.jpg[/IMG]



2-اغرزي البطاطا بالشوكة حوالي 5 اماكن مختلفة منها ( لضمان خروج البخار منها دون تمزيقها)




[IMG]https://forum.**- /imgcache/2/304546women.jpg[/IMG]



3-تلف كل قطعة بورق القصدير ويحكم اغلاقها بهذا الشكل ( مثل
الحلوى) لضمان عدم خروج اي هواء




[IMG]https://forum.**- /imgcache/2/304547women.jpg[/IMG]



4-توضع بالفرن لمدة ساعة او حتى تنضج تماااما ثم تقطع الى نصفين وترش بالملح والفلفل الأسود إذا رغبتي وتوضع قطع صغيرة من الزبدة عليها




[IMG]https://forum.**- /imgcache/2/304548women.jpg[/IMG]



5- يوضع عليها الجبن المبشور والبقدونس المفروم




[IMG]https://forum.**- /imgcache/2/304549women.jpg[/IMG]



الشكل النهائي



[IMG]https://forum.**- /imgcache/2/304550women.jpg[/IMG]


طاجين البطاطس السريع



المقادير :



4حبات بطاطس



فلفل رومي او فليفله



3حبات طماطم معصوره




مقادير اللحم المفروم وخلطته



2/1كيلو لحم
3بصل صغار
درسين
توم
شويه بقدونس
قرن فلفل حار
4بيضات و2بيضه لوجه الخليط
شويه بهار
شويه ملح
زيت للقلي




[IMG]https://forum.**- /imgcache/2/304551women.jpg[/IMG]



الطريقه:
نقطع البطاطا مكعبات صغيره والفلفل الحار ونفس الشيء مع الفلفل
الرومي ثم نخلط بالخلاط كاس الطماطم ثم نفرم اللحم والبصل والبقدونس والتوم بعد هيك نحط زيت بالمقلى ونبدا بتقليب اللحم اللي
خلطنا معه البقدونس والبصل والتوم لحد ما يستوي نحط بعده مكعبات
البطاطا لحد مانحسها قربت تستوي





[IMG]https://forum.**- /imgcache/2/304552women.jpg[/IMG]



نحط عليها الصلصه والملح والبهار ونقلبها شويه ونشيلها عن النار




[IMG]https://forum.**- /imgcache/2/304553women.jpg[/IMG]



بعدها نفقش عليها 3-4 بيضات ونخلط الخليط مع بعضه




[IMG]https://forum.**- /imgcache/2/304554women.jpg[/IMG]




وبعدها ندبك بايدنا الخليط في الصينيه اللي حندخلها الفرن او بملعقه
نخلط بيضه او بيضتين ونحطها على وجه الصينيه ونفردها على الوجه كله
وندخلها الفرن وهدا شكلها قبل دخولها للفرن





[IMG]https://forum.**- /imgcache/2/304555women.jpg[/IMG]







وهدا شكلها بعد خروجها من الفرن




[IMG]https://forum.**- /imgcache/2/304556women.jpg[/IMG]




[IMG]https://forum.**- /imgcache/2/304557women.jpg[/IMG]




وهذا من طاجين تاني لكن البطاطا بتكون مقطعه فيه دوائر والبطاطا طبقتين
واللحم بينهم





[IMG]https://forum.**- /imgcache/2/304558women.jpg[/IMG]




قوارب البطاطس



نقشر البطاطا ونقطعها قسمين




[IMG]https://forum.**- /imgcache/2/304559women.jpg[/IMG]




نحفرها من الوسط بسكين ونقليها شويه
يعني ما نحمرها لانها حتدخل الفرن




[IMG]https://forum.**- /imgcache/2/304560women.jpg[/IMG]



نحشيها باللحم المعصج مع البصل ونضع على الوجه جبنه مبشوره وندخلها
الفرن علشان الجبن يسيح




[IMG]https://forum.**- /imgcache/2/304561women.jpg[/IMG]



شكلها النهائي




[IMG]https://forum.**- /imgcache/2/304562women.jpg[/IMG]






مبطن البطاطس



لحمه المبطن والخلطه :



لحمه مفرومه مع البصل والبقدونس والكزبره والنعناع وملعقه صلصه
بنحمرها شويه على النار
وبنزلها لما تستوي بنقشر البطاطا وبنعمل شرائح دائريه حسب الحاجه
بيض وبقسماط وملح وبهار





[IMG]https://forum.**- /imgcache/2/304563women.jpg[/IMG]



بنحط الخلطه على شريحه البطاطا وبنحط شريحه تانيه عليها وبنضغط شويه
عليها بايدنا




[IMG]https://forum.**- /imgcache/2/304564women.jpg[/IMG]




بنحضر طبق وبكسر البيض وبنحط فيه البقسماط والملح والبهار وبنخلط
المزيج بنحط الشريحتين بالبيض والبقسماط





[IMG]https://forum.**- /imgcache/2/304565women.jpg[/IMG]



نحط زيت غزير على النار وبنبدا القلي
والطبق النهائي واضح





[IMG]https://forum.**- /imgcache/2/304566women.jpg[/IMG]




دوائر البطاطس المحشوة بالجبن



المقادير..


1 كيلو بطاطا ، بيضة كاملة و صفار بيضتين ، جبن ، ملح وبهار




الطريقة


نسلق البطاطس في ماء مملح ثم نسحقها بالشوكة جيدا ....
ثم نعيدها فوق نار هادئه جدا حتى تتشرب كل الماء ....
نضيف البهار والبيض ونمزج جيدا ....
نضع خليط البطاطا في الثلاجة لمدة ساعتين ....
ثم نصنع منها كرات ونحشيها بالموزاريلا ..او اي جبن ...
ونضغط عليها شوي لاعطائها شكل خبزة صغيرة ...




[IMG]https://forum.**- /imgcache/2/304567women.jpg[/IMG]



ثم توضع في الفرن وتخبز من تحت حتى تتحمرثم نشعل الفرن من فوق حتى
تتحمر قليلا مثل الصوره



[IMG]https://forum.**- /imgcache/2/304568women.jpg[/IMG]



[IMG]https://forum.**- /imgcache/2/304569women.jpg[/IMG]



ممكن ان نستبدل الجبن بلحم مفروم مع بهارات وبقدونس وصلصه نحمرها
ثم نتركها قليلا حتى تبرد



بيوريه البطاطس بالسوتيه



المقادير
اولا مقادير السوتيه:


كوب ونصف جزر مقطعه مكعبات
كوب ونصف كوسه مقطعه مكعبات
4 ملاعق زبده
2 ملعقه كبيره بقدونس مفروم (وممكن تحطى معاهم ذره و بازيلا)



مقادير البيوريه:


كيلو بطاطا مسلوقه
نصف كوب حليب سائل


ربع كوب زبده


ملح


الطريقة



طريقه عمل السوتيه:


نضع الزبده على النار ومعها الخضار وقبل أن تنضج بقليل نضع البقدونس


والملح ونتركهم قليلا حتى يصبحوا بهذا الشكل





[IMG]https://forum.**- /imgcache/2/304570women.jpg[/IMG]



وبعدين نبدأ بتجهيز البيوريه:


نضع البطاطا والزبده والملح فى الخلاط و الحليب ضيفيه بالتدريج ثم ضعيه فى طاجين



[IMG]https://forum.**- /imgcache/2/304571women.jpg[/IMG]



ثم ضعى عليه السوتيه بهذا الشكل



[IMG]https://forum.**- /imgcache/2/304572women.jpg[/IMG]




وزينى الطبق بباقى البيوريه




[IMG]https://forum.**- /imgcache/2/304573women.jpg[/IMG]






وضعيه فى الفرن حتى تتحمر قليلا وقدميها ساخنه



[IMG]https://forum.**- /imgcache/2/304574women.jpg[/IMG]



قوارب البطاطس بالجبن


المقادير:
6 حبات بطاطس + زيت لدهن البطاطس , 2عرق بصل أخضر اذا مو
موجود ينفع بصل ابيض مفروم ناعم + 2 م زيت + 1 قشطة + ملح
+ فلفل + جبن شيدار مبشور
الطريقة :
نغسل البطاطس ونجففها بدون تقشير
نفتح بعض الشقوق الصغيرة بواسطة السكين داخل كل راس بطاطس ثم
تدهن بزيت الذرة وتخبز لمدة ساعة او ساعة ونص حسب حجم البطاطس
في الفرن 400ف
بعد أخراجها من الفرن أقطعيها بالطول ثم فرغي الب الداخلي دون المساس
بالقشرة واحتفضي باللب والقشرة



[IMG]https://forum.**- /imgcache/2/304575women.jpg[/IMG]



علي النار يحمي الزيت ويحمس به البصل الاخضر الي ان يذبل قليلا ثم
نضيف لب البطاطس ويخلط جيدا ثم تضاف بقية المقادير ويخلط جيدا لمدة
دقيقتين
يسكب المزيج داخل قشور البطاطس




[IMG]https://forum.**- /imgcache/2/304576women.jpg[/IMG]



ثم ندخله الفرن لمدة 10-15 دقيقة من فوق بس




[IMG]https://forum.**- /imgcache/2/304577women.jpg[/IMG]



ثم تقدم ساخنة طبعا مع بعض المكياج والتزيين بالملفوف الموف والابيض
وانتي وذوقك




[IMG]https://forum.**- /imgcache/2/304578women.jpg[/IMG]



صينية البطاطس باللحمة المفرومة


المقادير:
بطاطس مقطعة



[IMG]https://forum.**- /imgcache/2/304579women.jpg[/IMG]



الخضروات (ساق كرفس، جزرة و بصلة).. و تقطع مكعبات صغيرة


[IMG]https://forum.**- /imgcache/2/304580women.jpg[/IMG]



ملعقة دقيق


3 ملاعق زبده أو زيت


ملعقة زعتركوب صوص اللحم


لحم مفروم



[IMG]https://forum.**- /imgcache/2/304581women.jpg[/IMG]




الطريقة:
توضع مكعبات البطاطس فى ماء مع الملح و الكمون أو أى توابل من
اختيارك و تغلى حتى النضج.. و اتركيها جانبا




[IMG]https://forum.**- /imgcache/2/304582women.jpg[/IMG]



سخنى الزبدة على النار



[IMG]https://forum.**- /imgcache/2/304583women.jpg[/IMG]



أضيفى الجزر و البصل و الكرفس و حمريهم



[IMG]https://forum.**- /imgcache/2/304584women.jpg[/IMG]



النار و اتركيهم عليها حتى يحمروا..


ثم


أضيفى اللحم المفروم




[IMG]https://forum.**- /imgcache/2/304585women.jpg[/IMG]



استمرى فى التقليب



[IMG]https://forum.**- /imgcache/2/304586women.jpg[/IMG]




عندما يأخذ اللحم اللون البنى.. ميلى الحلة و تخلصى من الزبدة الزائدة



[IMG]https://forum.**- /imgcache/2/304587women.jpg[/IMG]


أضيفى ملعقة الدقيق مع التقليب


[IMG]https://forum.**- /imgcache/2/304588women.jpg[/IMG]



أضيفى صوص اللحم و الزعتر و ملح و فلفل أسود و اتركيها على النار
حتى تنضج تماما




[IMG]https://forum.**- /imgcache/2/304589women.jpg[/IMG]




أثناء نضج اللحم اهرسى البطاطس المسلوقة
احضرى صينية و ضعى اللحم و الخضروات فى قاعها



[IMG]https://forum.**- /imgcache/2/304590women.jpg[/IMG]


ثم البطاطس المهروسة




[IMG]https://forum.**- /imgcache/2/304591women.jpg[/IMG]



قطعى قطعة زبدة قطع صغيييرة و أنثريها على الوجه مع الفلفل الأحمر(و
يمكنك وضع شيدر مبشور أو موتزاريلا




[IMG]https://forum.**- /imgcache/2/304592women.jpg[/IMG]



ادخليها الفرن و اتركيها حتى يحمر الوجه


وده الشكل النهائي للصينية




[IMG]https://forum.**- /imgcache/2/304593women.jpg[/IMG]
</B>






#2

افتراضي رد: صوانى بطاطس لذيذه

تسلم ايدك
كلهم احلى من بعض

إظهار التوقيع
توقيع : التائبه لله
#3

افتراضي رد: صوانى بطاطس لذيذه

بارك الله فيكى
#4

افتراضي رد: صوانى بطاطس لذيذه

الله ع الجمال والله روعه وشكلها يشهى وكلهم احلى من بعض اكيد حجربهم ان شاء الله تسلمى يا حبيبتى ع الموضوع والمجهود الرائع
#5

افتراضي رد: صوانى بطاطس لذيذه

[SIZE=×4]رد: صوانى بطاطس لذيذه[/SIZE]
إظهار التوقيع
توقيع : همس الوجود
#6

افتراضي رد: صوانى بطاطس لذيذه

انت خطيرة
مشكورة على مجهودك الرائع

إظهار التوقيع
توقيع : Maya Star
#7

افتراضي رد: صوانى بطاطس لذيذه

مشكورة اختى
#8

افتراضي رد: صوانى بطاطس لذيذه

مجهود رائع شكلهم تحفة تسلم ايديكى
إظهار التوقيع
توقيع : عاشقة اولادى
#9

افتراضي رد: صوانى بطاطس لذيذه

رد: صوانى بطاطس لذيذه
إظهار التوقيع
توقيع : سوسو الامورة
#10

افتراضي رد: صوانى بطاطس لذيذه

تسلم ايدك موضوع راااااااااااااااائع جدا
وتم التقييم

إظهار التوقيع
توقيع : firemoon
#11

افتراضي رد: صوانى بطاطس لذيذه

ما شاء الله عليكى ما تركتى شئ
رد: صوانى بطاطس لذيذه

إظهار التوقيع
توقيع : بسبوسه بالقشطه
#12

افتراضي رد: صوانى بطاطس لذيذه

رووووعه غاليتى


تسلم ايدك

إظهار التوقيع
توقيع : ريموووو
#13

افتراضي رد: صوانى بطاطس لذيذه

تسلمى على المجهود الرائع
تم التقيم

إظهار التوقيع
توقيع : أميرة القصر
#14

افتراضي رد: صوانى بطاطس لذيذه


جميل جدا ماخطاه مداد قلمك المعطاء
كم اثريتيالقسم بموضوعاتك المتميزة
اللهم ما جعله تعارف الصالحين
ادعولي ربنا يرزقني زواج صالح

#15

افتراضي رد: صوانى بطاطس لذيذه

تسلم ايدك ياحبيبة قلبى
انا اساسا بموت فى البطاطس بجميع انواعها واشكلها
تسلم ايدك بجد وجزاكى الله خيرا

#16

افتراضي رد: صوانى بطاطس لذيذه

تم نقل الموضوع الى قسم المقبلات والمعجنات لانه الانسب
للموضوع
شكرا على المجهود

إظهار التوقيع
توقيع : أميرة القصر
#17

افتراضي رد: صوانى بطاطس لذيذه

عايزه طريقه عمل البسبوسه بالقشطه بس تكون مجربه
#18

افتراضي رد: صوانى بطاطس لذيذه

عايزه طريقه عمل البسبوسه بالقشطه بس تكون مجربه
#19

افتراضي رد: صوانى بطاطس لذيذه

تسلم الايادى

ننتظر دائما جديدك

مودتى

إظهار التوقيع
توقيع : sendrela
#20

افتراضي رد: صوانى بطاطس لذيذه

موضوع اكتر من رائع
#21

افتراضي رد: صوانى بطاطس لذيذه

صوانى جميله وشهيه سلمت الايادى روضه
#22

افتراضي رد: صوانى بطاطس لذيذه

سلمت الايادى روضه
#23

افتراضي رد: صوانى بطاطس لذيذه

هيله جدا وحعملها بس امتى عملتيهم
#24

افتراضي رد: صوانى بطاطس لذيذه

ما شاء الله
ممتازة كلهم زى العسل
تسلم الايادي

إظهار التوقيع
توقيع : بياض الثلج
#25

افتراضي رد: صوانى بطاطس لذيذه

مشكوره
#26

افتراضي رد: صوانى بطاطس لذيذه

تسلم الايادي حبيبتي
إظهار التوقيع
توقيع : حياه الروح 5
#27

افتراضي رد: صوانى بطاطس لذيذه

وصفات جميله وسهله

يسلمووووووووو

#28

افتراضي رد: صوانى بطاطس لذيذه

رد: صوانى بطاطس لذيذه
إظهار التوقيع
توقيع : ام الاء وبيان2
#29

افتراضي رد: صوانى بطاطس لذيذه

تسلم ايدك حبيبتى

إظهار التوقيع
توقيع : ضــي القمــر
#30

افتراضي رد: صوانى بطاطس لذيذه

روعه تسلمى


قد تكوني مهتمة بالمواضيع التالية ايضاً
الموضوع كاتب الموضوع المنتدى
طريقة عمل بطاطس الفريسكاس من مطبخ نودى ندى ام من مطبخي
سلطة بطاطس بالكاري ، مقادير سلطة بطاطس حياه الروح 5 سلطات ومقبلات
بطاطس بالبيض للاطفال ,, طريقة عمل البطاطس المهروسة للاطفال من سن 8اشهر بالبيض ال شقاوة آنثى اطباق واكلات للاطفال
اكلات طريقة عمل بطاطس الجميله إسراء حبيبة ماما سلطات ومقبلات
بطاطس محشيه خطوه خطوه بالصور طريقة سهلة لعمل بطاطس محشيه بالجبن ندى ام اطباق سهلة وسريعة


الساعة الآن 03:47 PM


جميع المشاركات تمثل وجهة نظر كاتبها وليس بالضرورة وجهة نظر الموقع


التسجيل بواسطة حسابك بمواقع التواصل