أو

الدخول بواسطة حسابك بمواقع التواصل

#1

افتراضي تارت الجناش والكراميل بالصور

تارت الجناش والكراميل بالصور




السلام عليكم ورحمة الله
مقادير عجينة التارت:
2 كوب دقيق
قطعة زبدة هتبقى 100 جرام(بحرارة الغرفة)
بيضة
ربع كوب سكر
رشة فانيليا
ذرة ملح
مقادير صوص الكراميل:
كوب سكر
ربع كوب مياه
كوب كريمة لبانى
قطعة زبدة
مقادير الجناش:
2 كوب شيكولاته مبشورة
كوب كريمة لبانى
للتزيين:كريم شانتيه او حسب الرغبة
اول حاجة هنعمل العجينة
هنجيب بولا نحط فيها السكر والزبدة

تارت الجناش والكراميل بالصور
هنضربهم بالمضرب لغاية مايبقى القوام كريمى والزبدة مع السكر حجمهم يتضاعف
تارت الجناش والكراميل بالصور
هنحط عليهم بقية المكونات البيضة والدقيق والفانيليا والملح
تارت الجناش والكراميل بالصور
هنضربهم بالمضرب هتكون العجينة زى حبات الرمل
تارت الجناش والكراميل بالصور
هنلم العجينة بايدينا ونحاول نخليها كورة واحدة
تارت الجناش والكراميل بالصور




هنغلفها ونحطها فى التلاجة لمدة ساعة
ولما نطلعها الطريقة الوحيدة لفردها بين ورقتين زبدة لأن طبيعة العجينة مفرولة
ونحاول نحطها فى صينية التارت من غير ماتتكسر
ونشكلها فى الصينية كويس ونشيل الزيادات
تارت الجناش والكراميل بالصور
جبت ورق زبدة وورق فويل وحطيت جواه حبوب وحطيته فوق العجينة عشان العجينة مترتفعش فى الفرن وهقولكم ملاحظاتى ع الموضوع ده
تارت الجناش والكراميل بالصور
دخلتها فرن الكهربا على حرارة 200
الحواف احمرت فطلعت الصينية بس لقيت العجينة تحت الفويل مستوتش كويس
فخرمتها بالشوكة ودخلتها تانى وطلعتها لقتها استوت بالكامل
ومتخافوش مطلعتش لفوق
سبتها تبرد وابتديت اعمل صوص الكراميل
حطيت كوباية السكر على النار لغاية ماساح حطيت عليه المياه بسرعة قبل ماالسكر يتكتل
بعد كده حطيت عليهم قطعة الزبدة
تارت الجناش والكراميل بالصور
ولما الزبدة ساحت بالكامل حطيت عليهم الكريمة اللبانى
تارت الجناش والكراميل بالصور
قلبتهم وسبتهم يغلو على النار عشان الصوص يتقل
تارت الجناش والكراميل بالصور
سبتهم يبردو شوية وبعد كده حطتهم على التارت
تارت الجناش والكراميل بالصور
دخلته التلاجة لمدة ساعة وابتديت اعمل الجناش
بشرت شيكولاته خام وحطيت عليها الكريمة
تارت الجناش والكراميل بالصور
شغلت عليهم النار لغاية مالشيكولاته ساحت
تارت الجناش والكراميل بالصور
ملحوظة:يستحسن تحطى الشيكولاته بالتدريج
وطبعا الجناش كان بيلمع وقوامه كويس مكانش محتاج زبدة او اى مادة دهنية
طلعت التارت من التلاجة وحطيت الجناش على الكراميل
تارت الجناش والكراميل بالصور
قلبت الجناش مع الكراميل
ودخلته الفريزر عشان كنت مستعجلة وعايزة ازينه بس طبعا العادى انه يتحط فى التلاجة
وطلعته وعملت وردات بسيطة بالكريم شانتيه
تارت الجناش والكراميل بالصور
تارت الجناش والكراميل بالصور
وبالهنا والشفا عليكم



إظهار التوقيع
توقيع : الاعلامية لينا
#2

افتراضي رد: تارت الجناش والكراميل بالصور

يسلمووووووو
إظهار التوقيع
توقيع : راوناالحديثي
#3

افتراضي رد: تارت الجناش والكراميل بالصور

يسلمو يا عسولة

إظهار التوقيع
توقيع : عہآزفہه علے آوتہآر آلنہسہيآن
#4

افتراضي رد: تارت الجناش والكراميل بالصور

منورين
إظهار التوقيع
توقيع : الاعلامية لينا
#5

افتراضي رد: تارت الجناش والكراميل بالصور

رد: تارت الجناش والكراميل بالصور
إظهار التوقيع
توقيع : مايا علي
#6

افتراضي رد: تارت الجناش والكراميل بالصور

شكلها بشهى
إظهار التوقيع
توقيع : fakahat mouhamed


قد تكوني مهتمة بالمواضيع التالية ايضاً
الموضوع كاتب الموضوع المنتدى
تارت الطماطم والموزاريلا , طريقة عمل تارت الطماطم والموزاريلا حياه الروح 5 اكلات واطباق رئيسية
تارت الموز والتوت , طريقة تحضير تارت الموز والتوت ,وصفه رائعه لطريقة تحضير تارت الموز جنا حبيبة ماما الحلويات الشرقية والغربية
طريقة عمل تارت الموز والكراميل بصوص الشيكولاتة كيفية تحضير تارت الموز والكراميل ام سلمة الحلويات الشرقية والغربية
تارت الفواكهة طريقة عمل تارت الفواكهة كيفية تحضير تارت الفواكهة ندى ام الحلويات الشرقية والغربية
بالفيديو تارت التمر والكراميل والجوز للشيف نرمين ماما نونا الحلويات الشرقية والغربية


الساعة الآن 12:57 AM


جميع المشاركات تمثل وجهة نظر كاتبها وليس بالضرورة وجهة نظر الموقع


التسجيل بواسطة حسابك بمواقع التواصل