أو

الدخول بواسطة حسابك بمواقع التواصل

#1

مميز ملف كامل لجميع انواع الصلصات والصوصات

بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته


ازيكم ياعدولات ياقمرات
يلا نخش فى الموضوع على طول
.
.
.
.
طبعا كلنا عارفين ان الصلصات والصوصات تعطى مذاق خاص للطعام وعشان كدا حبيت اعمل ملف كامل لجميع الصوصات اللى ممكن كلنا نجربها واعدت لميت حبة صوصات من منتديات اخرى وان شاء الله كل لما الاقى صوص
مش محطوط هنزلهولكو عشان كلنا نستفيد

اه وفى حاجة كمااااااان ضرورية جدا

اى واحدة منكم عايزة تعرف طريقة صوص معين داقته فى اى حته تكتبلى اسمه وانا هجيبهولها على طول وانزله فى الموضوع
بس كدا
.
.يلا نبدأ

ملف كامل لجميع انواع الصلصات والصوصات

{{{صلصة المشرومMUSHROOM SAUCE}}}

------------


ايضا تقدم بجانب انواع الستيك وخصوصا المشويه


المقادير

-----
1 حبة بصل مفرومه

1 ملعقة كبيرة زيت


3 حبات بصل اخضر مقطع شرائح


1 حبة كرفس مفروم


1/2 كوب فطر مقطع شرائح


1 علبة قشطة


1/2 ملعقة صغيرة جوزة الطيب


1 ملعقة صغيرة ملح


1 ملعقة كبيرة بقدونس للتزيين

------------------
الطريقة
-------
يقلب البصل في الزيت في قدر عميق الى ان يذبل

ثم يضاف البصل الاخضر والكرفس والفطرويستمر


الطهي لعدة دقائق حتى يكتسب الخليط لونا ذهبيا


ثم تضاف القشطة والملح وجوزة الطيب الى الخليط


ونستمر بالطهي لعدة دقائق على نار هادئة


تضاف التوابل حسب الرغبه


ويقدم الخليط بجانب الستيك بعد تزيينه بالبقدونس


ملف كامل لجميع انواع الصلصات والصوصات

{{{ صلصــه الطحينيــه Chickpea Dip}}}

--------

المقادير

-----
1 كأس طحينه

6حبات طماطم متوسطه الحجم


ماء لخفق الطحينه


3 ملاعق أكل خل أبيض


ملعقة صغيره ملح


ملعقة صغيره فلفل أسود


حبتين ليمون شعير معصوره

----
الطريقة
-------
تذوب الطحينه بالماء و يضاف الليمون أو الخل

تقطع الطماطم مكعبات صغيره وتضاف للطحينه


يضاف الملح و الليمون و الخل


ملف كامل لجميع انواع الصلصات والصوصات
صلصه جبنــه مكسيكيه
Mexican Cheese Dip

----------
اقلي بصلة ونصف بمعلقة صغيرة زبدة

اضيفي كاسان من الطماطم الطازجة


و فليفلة خضراء حارة مقطعة


اضيفي معلقة صغيرة ملح


و نصف معلقة صغيرة بهار


دعيها على النار حتى تختلط جيداً


اضيفي نص كيلو جبنة مبروشة


دعيها حتى تذوب الجبنة فقط


و تقدم مع الناتشوز


ملف كامل لجميع انواع الصلصات والصوصات

{{{ الصلصة الايطاليةItalian Dressing}}}

----------

1/2 كوب خل أبيض


1 ملعقة طعام عصير الليمون


1 ملعقة طعام سكر


1/2 كوب زيت زيتون


1 فص ثوم مطحون


1/2 بصلة صغيرة مفرومة جيدا


1/4 كوب بقدونس مفروم فرما جيدا


1/2 فليفلة حمراء صغيرة مفرومة جيدا


اخلطي كل المكونات مع بعضها وضعيها في


وعاء ورجيها جيدا وبالهناء والشفاء


ملاحظــه : هذي الصلصات بالامكان وضعها

-----
تتبيلة سلطة او بالد جاج


ملف كامل لجميع انواع الصلصات والصوصات

]{{{ الصلصة الفرنسية French Dressing }}}

-----------



1/2 كوب زيت زيتون


1 ملعقة طعام خل أبيض


2 ملعقة طعام ماسترد ديجون


1/2 ملعقة شاي سكر


ملعقتان صغيرتان من الخل


ملح وفلفل


اخلطي كل المكونات مع بعضها وضعيها


في وعاء ورجيها جيدا وبالهناء والشفاء


ملف كامل لجميع انواع الصلصات والصوصات

{{{ صلصة الباربيكيوBarbecue Sauce }}}

----------


المقادير

-----
ملعقتان كبيرتان زيت

بصله كبيرة مفرومه


كوب صلصة كتشاب


ملعقتان كبيرتان صلصة ((وورسستر))

او اي صلصه حاره

ملعقتان كبيرتان خل ابيض


ملعقتان صغيرتان مسطردة (خردل)


ملعقة صغيرة صلصة تباسكو


نوع من الدقوس الحار جدا


الطريقة


حمرى البصل بالزيت مدة 5دق يعنى لما يصير طرى


حطى باقى المقادير واستمرى بالطبخ لمدة عشر دقائق


وقدميها مع المشويات او مع الخضار




وعلي فكره بعض الناس تحب يستخدمو لهده الصلصة


لتحمير الدجاج يعني قبل وضعه بالفرن وعلي كيف


كيفكم استخدموهاا قبل وضع الحوم او الدجاح والاسماك


ملف كامل لجميع انواع الصلصات والصوصات
{{{ صلصة المايونيز
MAYONNAISE }}}
صلصة المايونيز أو صوص المايونيز
-----------
المقادير
-----
بيضة كبيرة

نصف ملعقة صغيرة من الملح


ربع ملعقة صغيرة من الخردل الجاف


ملعقة صغيرة من الخل


ملعقة صغيرة من عصير الليمون


كأس من الزيت

-----------------
الوصفة الثانية
-----------
بيضة كبيرة

ملعقتين كبيرتين من عصير الليمون الطازج


ملعقة الى ملعقة ونصف صغيرة من الخردل الجاف


كأس الى كأس وربع من الزيت


ملح وفلفل (حسب الرغبة)


ملعقة كبيرة من العسل


الطريقــــــــة

----------
يمكننا ان نستخدم البيضة كاملة كما انه يمكننا
استخدام الصفار لوحده

في البداية نحضر خلاط يعمل على أكثر من سرعة



نبدأ بخفق البيضة (أو الصفار بعد فصله) ومع الاستمرار

في الخلط على السرعة المنخفضة نصب الزيت قطرة
قطرة وبعد ان يبدأ المايونيز بالتشكل نزيد كمية الزيت
بحيث تكون على شكل خيط رفيع، نستمر حتى انتهاء
نصف كمية الزيت.



نضيف المكونات الأخرى (خردل، ملح، بهارات، عسل)

مرة واحدة مع الاستمرار بالخلط.

واثناء اضافة النصف الآخر من الزيت الى الخلاط

يتم اضافة عصير الليمون والخل (اذا وجد مع الوصفة)
بالتدريج، ويمكننا ان نستخدم السرعة العالية للخلاط
عند اضافة النصف الثاني من الزيت.

ان اضافة الزيت بالتدريج (من قطرات الى خيط رفيع)

مهم جدا لتكوين المايونيز، ولن يتشكل المايونيز اذا
اضيفت كل المكونات مرة واحدة.

اذا حدث انفصال للزيت اثناء عملية الخفق او

اثناء الخزن يضاف صفار بيضة الى المايونيز
ويتم الخلط مجددا.

بعد تحضير المايونيز يحفظ في الثلاجة

ولا يجب وضعه خارج الثلاجة لفترة زمنية طويلة
لاحتوائه على مواد حساسة (البيض)

كما يفضل ان لا تزيد مدة التخزين عن اسبوع

داخل الثلاجة

ملف كامل لجميع انواع الصلصات والصوصات
سلطة التونة المكسيكية
============
المقادير:
==========
حبة طماطم كبيرة
بصلة متوسطة الحجم
حبة فلفل أحمر
حبة فلفل أخضر
2 علبة التونة
ملعقة ليمون
ملعقة زعتر
2 ملعقة مايونيز

الطريقة:

=========
- تقطع البصل و الطماطم و الفلفل .
- يضاف المايونيز و الزعتر و التونة و الليمون للخضار و تخلط جيداً .
- توضع السلطة في الثلاجة حتى وقت التقديم .


ملف كامل لجميع انواع الصلصات والصوصات
السلطة العجيبة
=====
المقادير:
==
فلفل بارد ملون ( أخضر+أحمر+أصفر+برتقالي)
باذنجان
كوسه
معكرونا مختلفة الالوان
جرجير
طمام مجفف
صنوبر
زيت زيتون
ليمون

الطريقة:

========
(1)نأخذ الفلفل البارد ويقطع قطع كبير ( يشوي بالشواية او المقلاه مع قليل من زيت الزيتون).
(2) نأخذ الباذنجان ونقطعة شرائح خفيفة ( يشوي بالشواية أو مقلاه مع قليل من زيت الزيتون).
(3) الكوسة نفس الشئ.
(4) نسلق المعكرونيا ( بس مو سلق كامل ).
(5) الخلطة : نضع مقدار من عصير الليمون+ الصنوبر + جرجير + زيت زيتون كلهم في الخلاط ) .
(6) نأخذ المعكرونيا + الباذنجان + الكوسة + الفلفل البارد ويخلط باليد جيدا وبعد ذلك تخلط معاهم الخلطة السابقة وتوضع بالثلاجة قبل يوم . وعند التقديم نقصص جرجير ونضعة فوقها + الطمام المجفف .
========== ======

.
ملف كامل لجميع انواع الصلصات والصوصات
.
*صلصة الفلفل الحار
-------
*المقادير
------
25جم فلفل حار احمر مطحون خشن
ملعقةصغيرة كورن فلور
50جم مشمش مجفف مفروم
ملعقة صغيرة سكر
كوب وربع خل احمر وابيض
ملعقة صغيرة من الملح

*الطريقة

---------
اخلطى جميع المواد معا فى قدر واغليهم ودعيها تتكثف بهدوء لمدة 5 دقائق
ثم برديها وقدميها
ويمكن ان تحفظ الصلصة لعدة اسابيع فى الثلاجة فى زجاجات مجكمة الغلق

*على فكرة الصوص دا انا لسة نقلاه حالا من كتاب عندى فى البيت ولسه عندى كتير وهنزلهم اكيد

ملف كامل لجميع انواع الصلصات والصوصات

*تغميسة الجنزبيل

------------
المقادير
-----
2 بصل اخضر مفروم
ثلثى كوب خل ابيض
جدر جنزبيل طازج طوله من2 الى 5سم مقشور ومقطع شرائح رفيعة

*الطريقة

-------
اخلطى جميع المواد معا واتركيها لمدة 10الى 15 دقيقة قبل الاستعمال
ملف كامل لجميع انواع الصلصات والصوصات

*صلصة الشواء

-----------
*المقادير
---------
1/2 كوب كاتشب
ملعقة كبيرة صلصة دوشسترشاير
ملعقة كبيرة صوياصوص
1/2 ملعقة كبيرة صلصة حارة ملعقة كبيرة عسل نحل
ملح
فلفل اسود

*الطريقة

--------
توضع كل المقادير فى وعاء كبير وتخلط جيدا مع بعضها

ملف كامل لجميع انواع الصلصات والصوصات





واتمنى منكم تقييم الموضوع لكى يتم التثبيت عشان اقدر انزل بقيت الصوصات

يارب يعجبكم
انا كل اما هلاقى صوص هنزله زى ما قلتلكم بحيث يكون دا مرجع لينا كلنا لو احتجنا نعمل اى صوص ومنعدش ندور لسة





وياريت ياريت اى واحدة تحتاج تعرف صوص تكتبلى اسمه بس




إظهار التوقيع
توقيع : happy 5o5a
#2

افتراضي رد: ملف كامل لجميع انواع الصلصات والصوصات

تسلم إيدك يا قمر
#3

افتراضي رد: ملف كامل لجميع انواع الصلصات والصوصات


إقتباس
سمسم*
رد: ملف كامل لجميع انواع الصلصات والصوصات
تسلم إيدك يا قمر
شكرا ليكى حبيبتى

إظهار التوقيع
توقيع : happy 5o5a
#4

افتراضي رد: ملف كامل لجميع انواع الصلصات والصوصات

انا بجد زعلت خلاص هو الموضوع وحش ولا ايه
إظهار التوقيع
توقيع : happy 5o5a
#5

افتراضي رد: ملف كامل لجميع انواع الصلصات والصوصات

روووووووعه حبيبتى

تسلم ايدك يا قمممممممممر


ولا تزعلى عشان الردود

اكيد راح يدخلوا بس مش لازم الان


واحلى تقييم لعيونك

إظهار التوقيع
توقيع : ريموووو
#6

افتراضي رد: ملف كامل لجميع انواع الصلصات والصوصات

مجموعه ظريفه وجميله جدا
وتسلمى على المجهود والملف المتكامل دا ياخووخة


#7

افتراضي رد: ملف كامل لجميع انواع الصلصات والصوصات


إقتباس
ريموووو
رد: ملف كامل لجميع انواع الصلصات والصوصات
روووووووعه حبيبتى

تسلم ايدك يا قمممممممممر


ولا تزعلى عشان الردود

اكيد راح يدخلوا بس مش لازم الان


واحلى تقييم لعيونك
شكرا ليكى حبيبتى

إظهار التوقيع
توقيع : happy 5o5a
#8

افتراضي رد: ملف كامل لجميع انواع الصلصات والصوصات


إقتباس
مجموعه ظريفه وجميله جدا
وتسلمى على المجهود والملف المتكامل دا ياخووخة
تسلمى حبيبتى وشكرا لردك

إظهار التوقيع
توقيع : happy 5o5a
#9

افتراضي رد: ملف كامل لجميع انواع الصلصات والصوصات

تسلمى يا جميل

إظهار التوقيع
توقيع : أميرة القصر
#10

افتراضي رد: ملف كامل لجميع انواع الصلصات والصوصات

تم نقل الموضوع الى مقبلات ومعجنات
لانه الانسب للموضوع
ننتظر جديدك

إظهار التوقيع
توقيع : أميرة القصر
#11

افتراضي رد: ملف كامل لجميع انواع الصلصات والصوصات

موضوعك حلو يا قمر
جزاكِ الله خيرا

إظهار التوقيع
توقيع : امة الله
#12

افتراضي رد: ملف كامل لجميع انواع الصلصات والصوصات

موضوع حلو والكل محتاجة وراح نستفيد منه اكيد شكرا لمجهودك يا عسل
#13

افتراضي رد: ملف كامل لجميع انواع الصلصات والصوصات

رد: ملف كامل لجميع انواع الصلصات والصوصات
إظهار التوقيع
توقيع : همس الوجود
#14

افتراضي رد: ملف كامل لجميع انواع الصلصات والصوصات

يلا بقى انا النهاردة جبتلكو تتبيلة لدهن المشويات
ياريت تجربوها وتقولولى رأيكم
تتبيلات لدهن المشويات
---
تستخدم هذة التتبيلةلدهن اللحوم

يدهن سطح اللحوم بخلطة الكريبان وتتكون من
----
50جم سكر
ملعقة مستردة
ملعقة زيت زيتون
عصير نصف ليمونة مع قشرها المبشور

(اتركى الخليط يتبل لمدة 15 دقيقة مع التحريك
من وقت لاخرالى ان يذوب السكرفى المقادير بالفرشاه )

ادهنى سطح قطع اللحم بالخلطة قبل طهيها او شيها ب5 دقائق

يارب تعجبكم
لو كان موضوعى مفيد قيمونى ليتم تثبيته


إظهار التوقيع
توقيع : happy 5o5a
#15

افتراضي رد: ملف كامل لجميع انواع الصلصات والصوصات

مشكـــورة
تسلم ايدك

إظهار التوقيع
توقيع : حياه الروح 5


قد تكوني مهتمة بالمواضيع التالية ايضاً
الموضوع كاتب الموضوع المنتدى
لكل عروسه من اميرات المنتدى ترتيبات الفرح خطوه بخطوه معاكى ملف كامل دوما لك الحمد نصائح وترتيبات
ملف كامل لجميع انواع المعجنات 2025 , احداث المعجنات بالطريقة والصور , قصة شتا سلطات ومقبلات
حلقات الشيخ مشاري الخراز ( كيف تتلذذ بالصلاة ) الجزء الاول والجزء الثاني جودات عالية جدا المهاجرة صوتيات ومرئيات اسلامية
ملف كامل لجميع انواع السلطات((بالصور )) بسكوته بالشوكولا سلطات ومقبلات
ملف كامل لجميع انواع الاجبان ريموووو استشارات ونصائح مطبخية


الساعة الآن 05:21 AM


جميع المشاركات تمثل وجهة نظر كاتبها وليس بالضرورة وجهة نظر الموقع


التسجيل بواسطة حسابك بمواقع التواصل