أو

الدخول بواسطة حسابك بمواقع التواصل

#1

افتراضي طريقة عمل النجرسكو(المكرونة بالفراخ)

السلام عليكم ورحمة الله وبركاتة
أنا جبت لكم الطبخة دى من كتاب الطبخ لمنال العالم الطريقةكالتاالى*
المقادير

500 جرام مكرونة أقلام
مقدار من البشاميل (ويكفى هذاالطبق كيس واحد من خلطة البشاميل الجاهز)
نصف دجاجة مسلوقة ومخلية من العظم ويفضل الصدور




جبنة موزاريلا
لتحضير الباشميل
2 كوب حليب
2 ملعقة زيت أو زبدة
2 ملعقة دقيق
الطريقة
تسلق المكرونة وتصفى دون شطف بالماء.
يجهز البشاميل على النار باستخدام كيس من الباشميل الجاهز وتحضيره بحسب الطريقة المذكورة على الغلاف أو بتذويب الزبدة وإضافة الدقيق ثم الحليب وتحريكهم معا حتى يتجانسوا ويتماسك الخليط قليلا، ثم يوضع مقدار منه على المكرونة.
تضاف قطع الدجاج المخلية إلى المكرونة ويضاف قليل من الموتزاريللا ويقلب المقدار معا حتى يتجانس البشاميل والدجاج والجبنة مع المكرونة.
تدهن الصينية بقليل من البشاميل ثم يوضع بها مقدار المكرونة كله ثم تغطى الصينية بباقى مقدار البشاميل.
تدخل الصينية الفرن لمدة 45 دقيقة ثم نخرجها بعد ذلك لنضع باقى الموتزريللا على الوجه وتدخل الفرن مرة ثانية مدة 15 دقيقة حتى تأخذ اللون الذهبي وبالهناء والشفاء.

اتمنى اشوفك رددودكم منقول



إظهار التوقيع
توقيع : ريموووو
#2

افتراضي رد: طريقة عمل النجرسكو(المكرونة بالفراخ)

الطريقة من الشيف للنجرسكو بالفراخ والمشروم


انا الطريقة دى مجرباها كتيييير والمقادير دى صينية تكفى 4 اشخاص
المكونات
2 كيس مكرونة اقلام بتاعة البشاميل مسلوقة
1/2فراخ مسلوقة ومقطعة قطع كبيرة شوية
مشروم شرائح حسب الرغبة لو مش بتحبيه بلاش
2جزر مبشور
2فلفل اخضر مبشور
ملح فلفل اسود
1 بصلة مبشورة
بشاميل
زيت
جبن موتزاريلا مبشور
الطريقة

حطى زيت قى المقلاة وحطى البصل لحد ما يصفر وبعدين حطى علية قطع الفراخ والمشروم وقلبى وحطى الجزر والفلفل المبشور وملح وفلفل وقلبى حوالى 10 دقائق واطفى علية

تعالى اعملى البشاميل وهو على النار اول ما حيبدا البشاميل يغلى حطى الخليط اللى عملناة على البشاميل وشوية جبنة عليهم وقلبى دقيقة واطفى عليييه

تكونى جايبة صينية بايريكس وتحطى فيها المكرونة المسلوقة وتحطى عليه 1/3 الخليط وتقلبيه فيها علشان المكرونة كلها يدخل فيها الطعم وبعد كدة نحطى باقى الخليط على الوش وتحطى الجبنة وتدخلية الفرن او الميكرويف 10 دقائق لحد ما الوش يحمر
وبالهنا والشفا [IMG]https://files.***- .com/bigsmilies/mood4.gif[/IMG]

إظهار التوقيع
توقيع : ريموووو
#3

افتراضي رد: طريقة عمل النجرسكو(المكرونة بالفراخ)

تسلم ايدك يا عسل انا هاجرب الطريقة التانيه عشان حاسه انها اسهل وشكرا


#4

افتراضي رد: طريقة عمل النجرسكو(المكرونة بالفراخ)

طب الحمدلله

نووووورتى

إظهار التوقيع
توقيع : ريموووو
#5

افتراضي رد: طريقة عمل النجرسكو(المكرونة بالفراخ)

تسلم الايادى ياريمووو
إظهار التوقيع
توقيع : زهرة الصبار
#6

افتراضي رد: طريقة عمل النجرسكو(المكرونة بالفراخ)

تسلم الا يادى
إظهار التوقيع
توقيع : عاشقة اولادى
#7

افتراضي رد: طريقة عمل النجرسكو(المكرونة بالفراخ)

تسلم ايدك يااحلى ريمووووووو
إظهار التوقيع
توقيع : ام رغد
#8

افتراضي رد: طريقة عمل النجرسكو(المكرونة بالفراخ)

اعتزر ليكى الموضوع موجود من قبل
نقل الى المكرر
نورتى القسم يا ست الكل

إظهار التوقيع
توقيع : أميرة القصر


قد تكوني مهتمة بالمواضيع التالية ايضاً
الموضوع كاتب الموضوع المنتدى
طريقة عمل اللانشون 2025 العادي بالفراخ او اللحم في البيت بالصور حـلوة المـذآآق~ سلطات ومقبلات
ساندويتش الكرواسون بالفراخ طريقة اعداد ساندويتش الكرواسون بالفراخ هبه شلبي مطبخ الدجاج
ارز معمر وكوسة بالفراخ بالفرن شروق ملكة زمانى شروق ملكة زمانى من مطبخي
بطاطس بالفراخ على الطريقة الايطالية مايا علي مطبخ الدجاج
رز معمر بالفراخ طريقه عمل رز معمر بالفراخ فيديو لافالانتينا اكلات فيديو Youtube


الساعة الآن 03:29 PM


جميع المشاركات تمثل وجهة نظر كاتبها وليس بالضرورة وجهة نظر الموقع


التسجيل بواسطة حسابك بمواقع التواصل