ام علي هي الزوجه الأولى لعز الدين أيبك و اللي سابها علشان يتجوز شجرة الدر طمعا منه فى السلطه و الجاه , و هي اتجوزته لانها محتاجه رجل يظهر كأنه الحاكم و لكن هي اللي كانت عاوزه تدير شؤون البلاد .... طمع عز الدين أيبك في أكتر من اللي كانت شجرة الدر مخططه له فقتلته و هنا بقى ظهر كيد النسا على أصوله و قررت أم علي قتلها بطريقه بشعه وهي الضرب بالقباقيب حتى الموت(القبقاب شبشب من الخشب) و بعد ما ماتت ألفت أم علي الأكله دي و وزعتها على الشعب من فرحتها ....... الوصفه مش بس حلوه رااااائعه جربوها و استلذوا بطعمها اللذييييذ
أم علي
عجينة بف بيستري أو عجينة كلاج
1 ½ لتر حليب (6 كوب)
سكر حسب الحاجه
علبة قشطه أو كوب كريمه سائله أو قشطه طازجه
زبيب , فستق, بندق محمص و جوز هند
الطريقه
-------
في حال استعمال عجينة البف بيستري , نضعها في صينية فرن و نخبزها على درجة حراره 180 حتى تحمر (15 دقيقه تقريبا)
في حال استعمال عجينة الكلاج, نضع الرقائق كل على حده بالفرن على درجة حراره 220 حتى يحمروا
نفتت نصف العجين قليلا و نضعه في طبق فرن ثم نضع المكسرات
نفتت النصف المتبقى و نضعه على المكسرات
نضع الحليب على النار و نزيد السكر حسب الذوق و نتركه حتى يبداء بالغليان
نضع الحليب المغلي على العجين و نضع القشطه على الوجه و ندخلها الفرن على درجة حراره 220 حتى تبداء بالغليان, فنضعها تحت الشوايه حتى يصبح لونها ذهبيا
تقدم ساخنه و بالهنا و الشفا