أو

الدخول بواسطة حسابك بمواقع التواصل

#1

ملف عمل المربة

دى مجموعة من المربات قبلتنى حبيت نعرفها
مع بعض كنت بدور على مربة التفاح
يارب تعجبكم

ملف عمل المربة

قبل ما نبدا في عمل المربيات فيه كم نصيحة لازم تعرفيهاعلشان تظبط المربى وتطلع حلوة...


السكر والفواكه

لازم يكون السكر اللي بالمربى نقي خالي من شوائب، و كمان الفواكه تكون طازجة.

إناء الطهي

حاولي إنك تستعملي إناء مستدير سميك من الجوانب.
للتقليب :بلاش تستعملي معلقة معدنية للتقليب وحاولي إنك تستبدليها بمعلقة خشب.

على نار هادية

لازم تذوبي السكر على نار هادئة وتحاولي إنه يدوب على الآخر ..


لابد من اضافة عصير الليمون إليه علشان المربى .. علشان لايكون السكر بالمربى زائد .
أول بأول
احرصي وإنت بتقلبي المربى إنك تشيلي الريم أول بأول وده علشان المربى يكون لونها رايق وصافي.

البرطمان:

بالنسبة للبرطمان اللي هتعبي فيه المربى لازم يكون نظييف وجاف تماما من المياه هو والملعقة اللي هتستخدميها علشان المربى لا تخرب وتعفن.

أحكمي الغلق :

زي ما بيكتبوا على علب المربات لازم تملي البرطمان على الآخر علشان لا يكون فيه حيز يسمح بدخول الهواء، لازم تقفلي الغطاء تمام .

اختبار نضج المربى :

علشان تعرفي إذا كانت المربى استوت ولا لأ؟ فيه حاجة ممكن تعمليها وهي إنك تاخدي معلقة من المربى وتحطيها على طبق جاف وتسيبيها شوية لغاية ما تبرد. وبعد كده تشوفي إذا كانت سميكة ولا لأ.

في التلاجة

بعد ما تبرد المربى عبيها في البرطمان زي ما اتفقنا واحتفظي بيها في الثلاجة.
بس تعالي نشوف طرق عمل أنواع مختلفة من المربى 0

اولا:

مربى التين




* المقادير *
كيلو تين
كيلو سكر
عصير ليمونه
ربع معلقة صغيرة مسحوق قرنفل


الطريقة








1 - أحضري التين واغسليه وقطعيه إلى قطع صغيرة وحطيه في طبق صيني على هيئة طبقات وبين كل طبقة وطبقة ضعي سكر.



2- اتركيه فترة تتراوح من 2 إلى 3 ساعات لغاية ما يخرج كمية المياه اللي موجودة فيه.
3- بعد كده حطيه على نار هادئة مع التقليب لغاية ما تلاقي السكر اللي فيه ذاب خالص.
4- بعد كده ضيفي إليه عصير الليمون وسيبيه على النار لغاية ما يتعقد مع إضافة القرنفل المطحون إليه. وزي ما اتفقنا إنك تشيلي الريم أولا بأول.
5- لما تلاقي المربى استوت شيليها من على النار وسيبيها لغاية ما تبرد وبعد كده عبيها في البرطمانات ودخليها التلاجة.



ثانيا مربى الجزر:




المقادير



نصف ملعقة شاى من القرفه الناعمه أو القرنفل حسب المزاج
عصير ليمونه


2 كيلو سكر


2 كيلو جزر


الطريقه
يقشر الجزر ( ويفضل غسيله جيدا بدون تقشير للاحتفاظ بفوائد القشرة )
يقطع حلقات صغيره
يسلق فى ماء يكفى لتغطيته
ينشل من الماء
يضاف للماء ناتج السلق السكر ويترك على النار
يختبر كل فتره باسقاط نقطة من الملعقة حتى نجد النقطة بها مطاطية خفيفه
يضاف عصير الليمونه للمحلول ويترك على النار 5 دقايق
يضاف الجزر المسلوق والقرفه أو القرنفل للمحلول على النار 15 دقيقه
يعبأ فى برطمانات جافة وهو ساخن للتعقيم
يغطى بعد ان يبرد ويوضع فى مكان جاف او بالثلاجه


ثالثا:
مربى المشمش





المقادير‏:

الطريقة‏:
*‏ ينزع النوي من المشمش‏.‏
‏*‏ يقطع المشمش بالسكين قطعا صغيرة‏.‏
‏*‏ في طبق صيني او بلوري يوضع المشمش في طبقات متبادلة مع السكر ويترك المقدار‏6‏ ـ‏8‏ ساعات حتي ويخرج المشمش ماءه
‏*‏ في إناء عميق يرفع المشمش فوق نار هادئة مع التقليب من حين لآخر حتي يذوب السكر تماما‏.‏
‏*‏ يضاف عصير الليمون ويترك المقدار علي النار هادئة حتي تعقد المربي‏.‏ ويرفع الريم‏.‏
‏*‏ ترفع المربي من فوق النار وتترك حتي تبرد تماما ثم تعبأ في برطمانات معقمة
‏*‏ تحفظ داخل الثلاجة او في مكان جاف متجدد الهواء‏




1‏ كيلو سكر
سنترفيش‏

عصير ليمونه

كيلو مشمش

رابعا:

مربى السفرجل






المقادير

: سفرجل طازج
سكر لكل كوب سفرجل كوب سكر
عصير ليمون

الطريقة
يغسل السفرجل و يقطع شرلئح هلالية رفيعة مع الانتباه لنزع البذور
توضع الشرائح في طنجرة و يضاف ماء كافي لغمرها
توضع على النار حتى تذبل حوالي 20 - 30 دقيقة
يقاس السفرجل و العصير في كوب
يضاف لكل كوب سفرجل مع عصيره 1 كوب سكر
تعاد الطنجرة الى النار و تترك على نار هادية الى ان تغلى
يضاف ملعقة طعامعصير ليمون و تترك الى ان تتكاثف وتنضج و يتاكد من ذلك بوضع قليل منه على صحن جاف ومسطح نميل الصحن قليلا فاذا حافظ على قوامه جامدا يكون جاهزا
تكشط الرغوة كلما ظهرت
يسكب بعد ان يبرد في مرطبانات زجاجية جافة وتغطى باحكام و تحفظ في مكان جاف


خامسا:

مربى الخوخ بلتوابل








المقادير:



8
اكواب خوخ مقطع ومقشر
4 أكواب سكر
1 ملعقة صغيرة قرفة
1/4 ملعقة صغيره
قرنفل



* الطريقة:
- ترفع جميع المكونات من الخوخ والسكر والقرفة والقرنفل فوق النارمع التقليب المستمر حتى تمام الغليان.
- تخفض درجة حراة الموقد مع التقليب المستر لما يقرب من الساعتين حتى يغلظ قوام المربى.
- يتم التخلص من الرغاوى التى تكونت على السطح بواسطة ملعقة معدنية.
- ترفع المربى من فوق النار حتى تهدأ، ثم تعبأ فى برطمانات نظيفة وجافة مع إحكام غلقها.
- توضع البرطمانات فى حمام بخار مائى.
- تحفظ فى الثلاجة حتى تناولها.

اسادسا:

مربى الفروله




المقادير:
كوبان فراولة

ملعقتان صغيرتان عصير ليمون



عبوة من مسحوق البكتين (مادة توجد فى الثمار وخاصة فى التفاح، تتحلل فى المياه المغلية ثم تشكل عند التبخر مادة هلامية)



1
ونصف كوب عسل


* الطريقة:

- تخلط الفراولة وعصير الليمون والبكتين فى إناء من الأستنلس أستيل.

- يرفع الإناء فوق النار حتى تمام الغليان، ثم يضاف العسل.

- يترك الخليط للغليان مرة أخرى بعد إضافة العسل مع التقليب من 10- 12 دقيقة.

- ترفع المربى من على النار بعد أن يصبح قوامها مثل الشراب الغليظ ثم تترك لتهدأ وتبرد.

- تعبأ فى برطمان محكم الغلق وتوضع فى الثلاجة.


سابعا:

مربى التفاح






المقادير:







2كيلو تفاح مقشر

ومقطع إلى اجزاء صغيرة

6 أكواب سكر
1 ملعقة صغيرة قرفة
1/2 ملعقة صغيرة فلفل حلو

1/2 ملعقة صغيرة جوزة الطيب
1/4 ملعقة صغيرة قرنفل

1كوب عصي تفاح



* الطريقة:
- فى إناء كبير الحجم تخلط جميع المكونات من التفاح والسكر والقرفة والفلفل الحلو وجوزة الطيب والقرنفل وعصير التفاح.
- يرفع الإناء فوق نار متوسطة الحرارة حتى تمام الغليان.
- مع التقليب المستمر للخليط، ترفع درجة حرارة الموقد حتى يتحول الخليط إلى القوام الجيلاتينى.

- يرفع الخليط من على النار ويتم التخلص من الرغاوى التى تكونت على السطح.
- تترك المربى لتهدأ قليلاً ثم تعبأ فى برطمانات جافة ونظيفة مع إحكام غلقها.
- توضع البرطمانات فى حمام بخار مائى وتحفظ فى الثلاجة حتى حين تناولها.


ثامنا:

مربى الجوافه







** المقادير **

كيلو جوافة.. كيلو سكر سنترفيش حوالي (3 أكواب كبيرة)
ربع كوب مياه.





2معلقة كبيرة عصير ليمون.



**الطريقة **

1. اغسلي الجوافة وقطعيها شرائح


2. بعد كده حطيها على النار هادئة لغاية ما تلاقي إنها بدأت تلين، شيليها من على النار وسيبيها لغاية ما تبرد.

3. وعلشان تتخلصي من البذور اللي في الجوافة صفي الجوافة في مصفاة بس خلي بالك إن المصفاة تكون ذات ثقوب ضيقة.

4. ضيفي السكر إلى ماء السلق والجوافة وحطيها على النار هادئة مع التقليب المستمر لغاية ما يذوب السكر.

5. ضيفي إليها عصير الليمون مع استمرار التقليب لمدة 5 دقائق ونزع الريم اللي بيتكون أولا باول.

6. لما تلاقيها استوت شيلها من على النار وسيبيها لغاية ما تبرد وحطيها في البرطمان اللي إنت مجهزاه زي ما اتفقنا واحفظيها في الثلاجة.




تاسعا:

مربى القرع العسلي


المقادير:







1كيلو قرع عسلي.
كيلو سكر.

ثلاثة ارباع كوب عصير برتقال.
4) عصير ليمونة واحدة



. طريقة العمل:



1) يقطع القرع العسلي إلى قطع مربعة صغيرة.



2) نضيف عصير البرتقال والسكر وعصير الليمون إلى القرع العسلي المقطع، ونضعهم على نار هادئة حتى يصبح جاهزا للحفظ في البرطمانات.

3) نعقم البرطمانات.


4) نضع مربى القرع العسلي في البرطمانات ونقفلها بإحكام.
1

عاشرا:

مربى الموز



المقادير:


ملعقتان صغيرتان سكر بنى




1/3 كوب عصير ليمون

1/4 ملعقة صغيرة جوزة الطيب مطحون
4 أكواب موز مهروس

* الطريقة:
- تخلط جميع المكونات الموز وعصير الليمون والسكر وجوزة الطيب وتخفق فى الخلاط الكهربائى حتى تمام الامتزاج.
- ترفع المكونات فى إناء فوق النار حتى تمام الغليان.
- تخفض درجة حرارة الموقد حتى يصبح الخليط سميكاً.
- من الممكن أن تقدم المربى وهى ساخنة فوق كيك أو تعبأ فى برطمانات للاستخدام المألوف.
منقول للعلم
ياترى هشوف نجوم او اى حاجة
تقيموا الموضوع



إظهار التوقيع
توقيع : أميرة القصر
#2

افتراضي رد: ملف عمل المربة

اممممممم

احب المربى

شكرااااا غاليتى

تسلم اناملك الذهبيه

إظهار التوقيع
توقيع : ريموووو
#3

افتراضي رد: ملف عمل المربة

الله يعطيكِ العافية حبيبتي
تسلم الايادي

إظهار التوقيع
توقيع : لؤلؤة الايمان
#4

افتراضي رد: ملف عمل المربة

بارك الله لكى على الوصفات الجميله
إظهار التوقيع
توقيع : زاد ابراهيم
#5

افتراضي رد: ملف عمل المربة

لك يسلمووووو
إظهار التوقيع
توقيع : ام رغد
#6

افتراضي رد: ملف عمل المربة

روووووووووووعة تسلمى
إظهار التوقيع
توقيع : happy 5o5a
#7

افتراضي رد: ملف عمل المربة

بارك الله فيكي اخيتي
#8

افتراضي رد: ملف عمل المربة

نورتونى يا بنات يسعدكم الخالق


إظهار التوقيع
توقيع : أميرة القصر
#9

افتراضي رد: ملف عمل المربة

راااااائع جدا جزاكى الله كل خير يا حبيبتى وتسلم ايديكى
#10

افتراضي رد: ملف عمل المربة

رد: ملف عمل المربة

رمرومة الامورة

إظهار التوقيع
توقيع : قرآني نبض حياتي
#11

افتراضي رد: ملف عمل المربة

تسلمي يا قمر
#12

افتراضي رد: ملف عمل المربة

مشكووووووووووورة
إظهار التوقيع
توقيع : رنوش الامورة
#13

افتراضي رد: ملف عمل المربة


المشاركة الأصلية كتبت بواسطة رورووووو1
راااااائع جدا جزاكى الله كل خير يا حبيبتى وتسلم ايديكى

تعيشى يا حبيبتى

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة رمرومة الامورة
رد: ملف عمل المربة

رمرومة الامورة
تسلمى يا رمرومة يا جميلة

إظهار التوقيع
توقيع : أميرة القصر
#14

افتراضي رد: ملف عمل المربة

تسلم ايديك

إظهار التوقيع
توقيع : ام هنا
#15

افتراضي رد: ملف عمل المربة


المشاركة الأصلية كتبت بواسطة ام هنا
تسلم ايديك
نورتى يا ست الكل

إظهار التوقيع
توقيع : أميرة القصر


قد تكوني مهتمة بالمواضيع التالية ايضاً
الموضوع كاتب الموضوع المنتدى
لكل عروسه من اميرات المنتدى ترتيبات الفرح خطوه بخطوه معاكى ملف كامل دوما لك الحمد نصائح وترتيبات
ملف خطوات الرجيم الصحيحه,احدث تعليمات للتخسيس ,مجرب للرجيم, ملف شامل (( دليل عد نم نم طرق التخسيس وانقاص الوزن
ملف لجهاز العروس وكيفية تنسيقه بالصور,افكار لترتيب جهاز العروس,جهاز العروس الجزء1 جنا حبيبة ماما نصائح وترتيبات
حلقات الشيخ مشاري الخراز ( كيف تتلذذ بالصلاة ) الجزء الاول والجزء الثاني جودات عالية جدا المهاجرة صوتيات ومرئيات اسلامية
كشف النقاب عن تفاصيل ملف الدوحة 2025 الـمـتـألـقـة اخبار رياضية


الساعة الآن 03:11 PM


جميع المشاركات تمثل وجهة نظر كاتبها وليس بالضرورة وجهة نظر الموقع


التسجيل بواسطة حسابك بمواقع التواصل