أو

الدخول بواسطة حسابك بمواقع التواصل

#1

حوار مناقشة طرق حفظ الخضروات والمكولات بطرق مجربه فعلا

مناقشة طرق حفظ الخضروات والمكولات بطرق مجربه فعلا




السلام عليكم يا بنات عملت الموضوع ده
عشان نشارك بعض بالافكار ازاى
نحفظ الخضار بنفس طعمه ولونه
فكل وحده جربه طريقة وناجحة
تكتبها ونفيد بعض
بارك الله فيكوا

دى طرق مجربه يارب تعجبكم

طريقه حفظ البسله ،، الفاصوليا الخضراء ،، الباميه

بالنسبه للبسله تفصص وتغسل

الفاصوليا الخضراء تغسل وتقطع

الباميه تقمع وتنظف وتغسل بالماء


الطريقه


تغلي كميه من الماء في اناء او قدر عميق

يوضع نوع الخضار المراد حفظه دفعه واحده في الماء المغلي ويترك لمده دقيقتين

يصفي بسرعه ثم يوضع في ماء بارد وجاري حتي يبرد باسرع وقت ويصفي ثم تتم تعبئته في اكياس الحفظ

ثم يجمد مباشره مع مراعاه اخراج الهواء من الكيس

يفضل كتابه الكميه والتاريخ علي الكيس من الخارج

ويمكن حفظه لمده سنه


يستعمل مجمدا عن الطبخ


ثانيا حفظ البقوليات ،، الفاصوليا البيضاء الجافه ،،، اللوبيا


تنظف الفاصوليا او اللوبيا ثم تسلق في ماء مغلي ثم تصفي وتوضع في اكياس حفظ

حتي يتم استعامالها

تسخدم في الطبخ وهي مجمده


عندك خضار كثيره وماتعرفى تعملى اه تحفظينها!!
زمان كنت اتضايق لما يجيب زوجي خضار كثيره ممكن يفسد
فعملت حفظ للخضار وارتحت
بقولكم طريقتي في حفظ الخضار و كل وحده تدخل اذا عندها طريقه جديده تقول لنا عليها

أولا الجزر اقسمه لثلاث اقسام :
1- اقطعه قطع صغيره واكيسه واحطه بالفريزر وهنا يستعمل لمرقه الخضار المسلوقه

2- اقطعه قطع صغيره واقليه بعدين اكيسه واحطه بالفريزر وهنا يستعمل لصينيه الخضار ومكرونه البشاميل

3- احطه في ورق نشاف بعدين احطه في مطبق بلاستيك واحطه بالثلاجه واحاول بينكل فتره وفتره اغير الورق علشان مايفسد الجزر من الرطوبه وهنا يستعملللسلطه بس مايطول كثير مثل الطرق السابقه

ثانيا الكوسه اقسمها لقسمين :
1- اقطعه قطع صغيره واقليه بعدين اكيسه واحطه بالفريزر وهنا يستعمل لصينيه الخضار ومكرونه البشاميل
2-احطه في ورق نشاف بعدين احطه في مطبق بلاستيك واحطه بالثلاجه واحاول بينكل فتره وفتره اغير الورق وهنا يستعمل لمرقه الخضار والقرصان وغيرها
جربت اقطها صغار واحطها بالفريزر بس فسده الكوسه ورميتها
والباذنجان بنفس الطريقه

ثالثا القرع والباميه :
ماعندي الا طريقه وحده لحفظها وهي اني ااقطعه قطع صغيره واكيسه واحطه بالفريزر وهنا يستعمل لمرقه الخضار المسلوقه والقرصان وغرها
اما القلي فأنا لااستسيغه مقلي

رابعا الخيار :
مااعرف الا طريقه وحده لحفظه وهي احطه في ورق نشاف بعدين احطه في مطبق بلاستيك واحطه بالثلاجه واحاول بين كل فتره وفتره اغير الورق .
بنات اذا كان عندكم طرق ثانيه للخيار قولولنا عليها

خامس االطماطم اقسمه لثلاث اقسام:
1- اقطعه قطع صغيره واكيسه واحطه بالفريزر وهنا يستعمل للشكشوكه والتونه وغيرها
2-احطه في ورق نشاف بعدين احطه في مطبق بلاستيك واحطه بالثلاجه واحاول بين كل فتره وفتره اغير الورق وهنا يستعمل للسلطه
3-اقوم بتقطيعه ثم اضعه على نار هادئه حتى يذبل الطماطم ويطلع عصيره ثم اقوم بخلطه بالخلاط واكيسه واحطه بالفريزر

1- الطماطم
اغسلها واقطعها قطع متوسطة واحطها بالاكياس النايلون اللى تنقفل من فوق واحطها بالفريزر
2- الفاصوليا
اغسلها واقطعها الى قطع صغيرة واسلقها نصف سلق بماء قليل جدا حتى لاتفقدالكثير من فوائدها ثم اضعها فى المنخل حتى يجف الماء عنها اشوي واضعهابالاكياس النايلون ةاضعها بالفريزر
3- البامية
اغسلها واقمعها يعنى انظف راسها على شكل قمع واحفظها بالاكياس
كما هى بالفريزر وقريت مؤخرا انه ممكن انك تدهنيها بعصيرالليمون حتى تظل محتفظة باللون الاخضر لفترة طويلة بس انا ما جربت.
4- الليمون
اعصره واضعه فى اكياس بالسوبر ماركت مقسمة على شكل مربعات صغيرة تستخدم عاده للثلج
بس الاحظ انه بعد فترة يتغير طعمه فنصحونى ان اضع معه القليل من الملح لاكنى ما جربت.
5- الفلفل الرومى
الطريقة الاولى انه بعد غسله اقطعه حلقات للبيتزا واضعه بالفريزر.
الطريقة الثانية اقطعه قطع عشواية للصالونة والمرق.

كيف تحتفظين بالخضار الورقية لمدة شهر طازجة

إليكم احبتي طريقتي المجربه والمضمونه ان شاء الله

بحفظ الخضراوات الورقيه لمده تتراوح مابين شهر و3 اسابيع

وهي طريقه تريحك من عناء التسوق كل اسبوع لجلب الخضراوات الورقيه

وبالذات للناس الذين يفضلونها في أطباقهم اليوميه

وكذلك تستغنين عن طريقه التجميد لانها طريقه تفقد الخضراوات نوعا من فائدتها الغذائيه

هذا بالاضافه ان رائحتها تنتشر في الفريزر مما جعلني ابحث واجرب طرق اخرى

والحمد لله نجحت معي هذه الطريقه وبجدااااااره






اولا :
عندك شكاره من الخيش بتاعه الرز فاضيه لنحفظ
الخضروات

ونحن هنا نحتاج الى واحده
ثانيا :
ضعيها في غساله الملابس (مع اضافه صابون الغسيل + كلوروكس
)



ثالثا:
بعد ما تنظفينها من الصابون والكلوركس ثم الماء والتاكد من نظافتها


قصيها الى قطعتين
رابعا: بلليها بالماء مع العصر الخفيف

خامسا:
نحتاج الى علبه بلاستك

سادسا : افرشي طرف الخيشه في قاع العلبه
سابعا : نأخذ الحزمه (بربطتها) يعني وهي مربوطه ونضعها تحت الماء

ثامنا:
نرتبها في العلبه البلاستيك ( ملاحظه تغسل وتوضع على طول في العلبه بدون تجفيف
)

تاسعا:
نلفها جيدا كما في

عاشرا:
نحكم اغلاق العلبه جيدا

احدى عشر : نضعها في الثلاجه لحين استخدامنا لها






ملاحظه
الخضروات التى جربتها ونجحت معي هذه الطريقه


هي كزبره خضراء + اشبنت + بقدونس + رويد + جرجير

ياريت كل عدولة تشارك





إظهار التوقيع
توقيع : أميرة القصر
#2

افتراضي رد: مناقشة طرق حفظ الخضروات والمكولات بطرق مجربه فعلا

تسلمى يا حياتى جزاكى الله كل خير وبارك الله فيك
#3

افتراضي رد: مناقشة طرق حفظ الخضروات والمكولات بطرق مجربه فعلا

ربنا يجزيكِ خير يا أم أحمد
والله لسا كنت بقمع البامية حالاً
حبيبتي أنا بساويها مثل ما حضرتك قلتي بالظبط
اقمعها واغسلها واحطها في مية مغلية تغلي شوية بس واصفيها واعبيها باكياس
واحطها بالفريزر
وأوعدك لما اتذكر شي طريقة اجي اكتبها هناااا

إظهار التوقيع
توقيع : لؤلؤة الايمان
#4

افتراضي رد: مناقشة طرق حفظ الخضروات والمكولات بطرق مجربه فعلا

تسلم اديكى يا قمر انا بعملها بس بحط ليمون للحفظ
#5

افتراضي رد: مناقشة طرق حفظ الخضروات والمكولات بطرق مجربه فعلا


المشاركة الأصلية كتبت بواسطة ام نونا
تسلمى يا حياتى جزاكى الله كل خير وبارك الله فيك
وفيكى يا ام نونا
وحشانى اه اخبارك

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة أم وليد
ربنا يجزيكِ خير يا أم أحمد
والله لسا كنت بقمع البامية حالاً
حبيبتي أنا بساويها مثل ما حضرتك قلتي بالظبط
اقمعها واغسلها واحطها في مية مغلية تغلي شوية بس واصفيها واعبيها باكياس
واحطها بالفريزر
وأوعدك لما اتذكر شي طريقة اجي اكتبها هناااا
وبعد خرجها مباشرتا ضعيها فى ماء مثلج لتوقفى تسويتها وحفظ لونها
مستنياكى يا ست الكل

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة اغلى الناس
تسلم اديكى يا قمر انا بعملها بس بحط ليمون للحفظ
تسلمى على معلومتك يا ست اكل
كده نوصل بمعلومات كتير ان شاء الله

إظهار التوقيع
توقيع : أميرة القصر
#6

افتراضي رد: مناقشة طرق حفظ الخضروات والمكولات بطرق مجربه فعلا

طب يا جماعة ايه الضرر في اني باشيل الخضار في الفريزر
زي ما هو من غير غلي طعمه مش بيتغير و عادي
يعني بافصص البسلة و اقطع عليها جزر و اغسلها و احفظها
و البامية باقمعها و اغسلها و اشيلها
هل ده في ضرر
والجديد اني باشيل الباذنجان بتاع المحشي بتأور
و على الفريزر و لما تيجي تستخدمه
تنقعيه في ماية و ملح لاحد ما يفك و تحشيه
بيطلع جميل جدا .. و المحشي بيبقى سهل ما يغلبنيش

إظهار التوقيع
توقيع : ام هنا
#7

افتراضي رد: مناقشة طرق حفظ الخضروات والمكولات بطرق مجربه فعلا

ياريت نتعاون بالمشركة يا عدولات
فين الشطارة يا ستات

مع حبى

إظهار التوقيع
توقيع : أميرة القصر
#8

افتراضي رد: مناقشة طرق حفظ الخضروات والمكولات بطرق مجربه فعلا


المشاركة الأصلية كتبت بواسطة ام هنا
طب يا جماعة ايه الضرر في اني باشيل الخضار في الفريزر
زي ما هو من غير غلي طعمه مش بيتغير و عادي
يعني بافصص البسلة و اقطع عليها جزر و اغسلها و احفظها
و البامية باقمعها و اغسلها و اشيلها
هل ده في ضرر
والجديد اني باشيل الباذنجان بتاع المحشي بتأور
و على الفريزر و لما تيجي تستخدمه
تنقعيه في ماية و ملح لاحد ما يفك و تحشيه
بيطلع جميل جدا .. و المحشي بيبقى سهل ما يغلبنيش
اه الشطارة دى ام هنا
نجرب وعليكى المسؤلية
ههه
تسلمى على مشركتك

إظهار التوقيع
توقيع : أميرة القصر
#9

افتراضي رد: مناقشة طرق حفظ الخضروات والمكولات بطرق مجربه فعلا

يعني امتلأ فخرا و كرامة و عزة بالنفس
هههههه

إظهار التوقيع
توقيع : ام هنا
#10

افتراضي رد: مناقشة طرق حفظ الخضروات والمكولات بطرق مجربه فعلا

تسلمى حبيبتى معلومات رائعة
انا ماما بتخزن البسلة والبامية عادى من غير متغليه ولا حاجة
والطماطم برده بتحطها من غير تقطيع كمان
بس الطماطم بتستخدمها لما تحب تعمل صلصة
لان بعد دخولها الفريزر معتش ينفع يتعمل بيها
سلطة

إظهار التوقيع
توقيع : happy 5o5a
#11

افتراضي رد: مناقشة طرق حفظ الخضروات والمكولات بطرق مجربه فعلا

والبطاطس ماما بتقطعها صوابع وتقليها نص قلية
وتعينها ف الفريزر
واما نحب نقلى بطاطس نطلع منها ونقليها
بتبقى مقرمشة وحلوة


إظهار التوقيع
توقيع : happy 5o5a
#12

افتراضي رد: مناقشة طرق حفظ الخضروات والمكولات بطرق مجربه فعلا

واااااااااااو
موضوع اكثر من رائع ياام احمد ياسكرة
انتى على طول متالقعة
مجهودية جبااااااااااار
وكماان تفاعل البنات جميل
وانا كمااان هعمل مشاركة

إظهار التوقيع
توقيع : همس الوجود
#13

افتراضي رد: مناقشة طرق حفظ الخضروات والمكولات بطرق مجربه فعلا


المشاركة الأصلية كتبت بواسطة ام هنا
طب يا جماعة ايه الضرر في اني باشيل الخضار في الفريزر
زي ما هو من غير غلي طعمه مش بيتغير و عادي
يعني بافصص البسلة و اقطع عليها جزر و اغسلها و احفظها
و البامية باقمعها و اغسلها و اشيلها
هل ده في ضرر
والجديد اني باشيل الباذنجان بتاع المحشي بتأور
و على الفريزر و لما تيجي تستخدمه
تنقعيه في ماية و ملح لاحد ما يفك و تحشيه
بيطلع جميل جدا .. و المحشي بيبقى سهل ما يغلبنيش
تماااااااااااام برافو عليكى
واحنا بنعمل كدة كدة
اكيد انتى ست بيت شطارة بيان عليكى
ياام هنا ياعسل

إظهار التوقيع
توقيع : همس الوجود
#14

افتراضي رد: مناقشة طرق حفظ الخضروات والمكولات بطرق مجربه فعلا

رد: مناقشة طرق حفظ الخضروات والمكولات بطرق مجربه فعلا
إظهار التوقيع
توقيع : محبة صديقاتها
#15

افتراضي رد: مناقشة طرق حفظ الخضروات والمكولات بطرق مجربه فعلا

رائع والله انا بعمل نفس الطريقة وبالنسبة للطماطم بعملها صلصة يعني تتسبك علي النار شوية بالبصل وشويه بالثوم حتي تكون سهلة واستعملها علي طول حسب نوع الطبخة مثلا لو مكرونه بحبها بالبصل لو خضار ايضا وهكذا شكرا علي مجهودكم .....
#16

افتراضي رد: مناقشة طرق حفظ الخضروات والمكولات بطرق مجربه فعلا

شكرا همس جزاكي الله كل خير
رد: مناقشة طرق حفظ الخضروات والمكولات بطرق مجربه فعلا

إظهار التوقيع
توقيع : ام هنا
#17

افتراضي رد: مناقشة طرق حفظ الخضروات والمكولات بطرق مجربه فعلا

انا باحفظ الباميه والبسله بنفس الطريقه

بس باضيف ليمون للباميه فى الماء المغلى بتطلع خضراء وحلوه اوى

شكراء على الموضوع المفيد وتحياتى

#18

افتراضي رد: مناقشة طرق حفظ الخضروات والمكولات بطرق مجربه فعلا


المشاركة الأصلية كتبت بواسطة ام هنا
يعني امتلأ فخرا و كرامة و عزة بالنفس
هههههه
انتى كلك زوق يا ام هنا واى حاجة تقوليها نمشى وراكى على طول
منغير اى كلام

إظهار التوقيع
توقيع : أميرة القصر
#19

افتراضي رد: مناقشة طرق حفظ الخضروات والمكولات بطرق مجربه فعلا

نورتونى فى الموضوع يا بنات
شكرا على مشركتكم

إظهار التوقيع
توقيع : أميرة القصر
#20

افتراضي رد: مناقشة طرق حفظ الخضروات والمكولات بطرق مجربه فعلا

الملوخيه
بنجبها ونغسلها كويس ونسبها تنشف من الميه شويه وبعد كده نحطها فى كياس بلستك ونفرزها على طول
ووقت منستعملها نطلعها مجمده ونخرطها بتبقى سهله وتتخرط اسهل

وممكن نخرطها ونعملها فى شوية شوربه ونلفها على النار وبعدين تدخل التجميدبس الطريقه الاولى افضل

2 الورق العنب
نجيب ورق العنب ونغسله ونشيل العود منه ونسلقه مع ليمون ونرصه ونحطه فى كياس ونجمده
او نجمده نى من غير سلق بس الطريقه الاولى احسن


البقدونس والكسبره والشبت
بنغسلهم كويس ونشفهم من الميه ونخرط ونحفظ وممنوع فكهم من التجميد بنحطهم من الفريزر على الاكل ويفضل الحاجات الى زى المحشى او الكفته


_ الفلفل الاحمر
بغسله وافرمه وحطه فى الاكياس واجمد وممكن يحفظ صحيح من غير فرم



_ الارنبيط والبروكلى
بغسل واسلق مع خل وكمون ويبرد شويه وعلى التجميد



_ الفروله
بغسلها كويس وشيل الورده الخضره منها وحط عليها مقدار بسيط سكر وكيس واجمد


_ المشمش
ده اكلم فيه شويه
بعمله بالطريقه الى هقولها واحفظه لرمضان بيبقى احلى من قمر الدين الف مره وكمان من غير ماده حافظه
بجيبه وشيل منه البزره واغسله واحطه فى حلهوعليه سكر يعنى الخمسه كيلو بحط عليهم كيلوسكر وعلى النار واسيبه لحد ميبتدى يدبل وينزل ميه بس ميدبش يبقى محتفظ بقوامه اطفى وسيبه يبرد واحط فى اكياس واجمد



_ البرتقال البلدى
باعصره واخد العصير وكيسه واجمده
وعلى فكره بيبقى تحفه وممكن تعمليه بالجزر وتحفظيه برده


_ لما افتكر حاجه كمان هدخل واقول

إظهار التوقيع
توقيع : امة الله
#21

افتراضي رد: مناقشة طرق حفظ الخضروات والمكولات بطرق مجربه فعلا


المشاركة الأصلية كتبت بواسطة امة الله
الملوخيه
بنجبها ونغسلها كويس ونسبها تنشف من الميه شويه وبعد كده نحطها فى كياس بلستك ونفرزها على طول
ووقت منستعملها نطلعها مجمده ونخرطها بتبقى سهله وتتخرط اسهل

وممكن نخرطها ونعملها فى شوية شوربه ونلفها على النار وبعدين تدخل التجميدبس الطريقه الاولى افضل

2 الورق العنب
نجيب ورق العنب ونغسله ونشيل العود منه ونسلقه مع ليمون ونرصه ونحطه فى كياس ونجمده
او نجمده نى من غير سلق بس الطريقه الاولى احسن


البقدونس والكسبره والشبت
بنغسلهم كويس ونشفهم من الميه ونخرط ونحفظ وممنوع فكهم من التجميد بنحطهم من الفريزر على الاكل ويفضل الحاجات الى زى المحشى او الكفته


_ الفلفل الاحمر
بغسله وافرمه وحطه فى الاكياس واجمد وممكن يحفظ صحيح من غير فرم



_ الارنبيط والبروكلى
بغسل واسلق مع خل وكمون ويبرد شويه وعلى التجميد



_ الفروله
بغسلها كويس وشيل الورده الخضره منها وحط عليها مقدار بسيط سكر وكيس واجمد


_ المشمش
ده اكلم فيه شويه
بعمله بالطريقه الى هقولها واحفظه لرمضان بيبقى احلى من قمر الدين الف مره وكمان من غير ماده حافظه
بجيبه وشيل منه البزره واغسله واحطه فى حلهوعليه سكر يعنى الخمسه كيلو بحط عليهم كيلوسكر وعلى النار واسيبه لحد ميبتدى يدبل وينزل ميه بس ميدبش يبقى محتفظ بقوامه اطفى وسيبه يبرد واحط فى اكياس واجمد



_ البرتقال البلدى
باعصره واخد العصير وكيسه واجمده
وعلى فكره بيبقى تحفه وممكن تعمليه بالجزر وتحفظيه برده


_ لما افتكر حاجه كمان هدخل واقول
تسلمى يا ست الكل افكر تجنن
جزاكى الله كل خير
مستنينك

إظهار التوقيع
توقيع : أميرة القصر
#22

افتراضي رد: مناقشة طرق حفظ الخضروات والمكولات بطرق مجربه فعلا

مشكوووره
#23

افتراضي رد: مناقشة طرق حفظ الخضروات والمكولات بطرق مجربه فعلا

افكار قيمه جدا يسلمو
#24

افتراضي رد: مناقشة طرق حفظ الخضروات والمكولات بطرق مجربه فعلا

رائع وجميل ياريت تقوليلى على طرق لحفظ الاطعمه والاطباق الجاهزه بحيث تكزن جاهزه على التسخين او التجهيز السريع عشان انا موظفه
#25

افتراضي رد: مناقشة طرق حفظ الخضروات والمكولات بطرق مجربه فعلا


المشاركة الأصلية كتبت بواسطة علا 2025
مشكوووره
تسلمى يا علا
نورتى عدلات

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة ymamah
افكار قيمه جدا يسلمو
تسلمى من كل شر

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة ام على 2
رائع وجميل ياريت تقوليلى على طرق لحفظ الاطعمه والاطباق الجاهزه بحيث تكزن جاهزه على التسخين او التجهيز السريع عشان انا موظفه
طلبك ان شاء الله سوف يطرح
قريبا
تابعى عدلات

إظهار التوقيع
توقيع : أميرة القصر


قد تكوني مهتمة بالمواضيع التالية ايضاً
الموضوع كاتب الموضوع المنتدى
طريقه عمل بيتزا الخضروات yokayoyo المعجنات والفطائر
طريقة حفظ جميع الخضروات و الفواكة فى الديب فريز Mariam Wahid استشارات ونصائح مطبخية
ملف عن حفظ الخضروات والفواكه سماح الطيبة من مطبخي
الخضروات اهمية الخضروات للصحه هبه شلبي الطب البديل
طريقة حفظ جميع الخضروات و الفواكة ميس الغرام استشارات ونصائح مطبخية


الساعة الآن 08:19 PM


جميع المشاركات تمثل وجهة نظر كاتبها وليس بالضرورة وجهة نظر الموقع


التسجيل بواسطة حسابك بمواقع التواصل