أو

الدخول بواسطة حسابك بمواقع التواصل

#1

افتراضي طريقة عمل الكرواسون؟

السلام عليكم يااحلة عدلات اخبركم اية انا عندى استفسار صغير انا عوزة اعمل الكرواسون بس عوزة اعملة باللبن السائل علشان مش عوزة لبن بدرة خالص مين جربو بالبن السائل وعوزة طرقتو بالله عليكم








إظهار التوقيع
توقيع : انا بلبلة
#2

افتراضي رد: طريقة عمل الكرواسون؟

انا ما عملتش الكراوسون قبل كدة بس دى مقاديرة وطريقتة نقلتهالك من عالنت
المقادير:

نص كيلو دقيق
كوب ماء دافيء
نص كوب لبن دافيء
200 جم زبده صفراء بدرجه حراره الغرفه
بيضه
ملعقه صغيره خميره فوريه او ملعقه اكل خميره بيره
4 ملاعق سكر خشن

الطريقه :

هنعجن كل المكونات ماعدا الزبده بنستخدمها في رق االعجين انا بحط الخميره والسكر واللبن والبيضة وبعدين الدقيق وابدا ازود الميه واحده واحده لغايه ماتتكون عجينه متماسكه بتلزق فاليد شويه متقلقوش من كده
بعد كده نسيبها تتخمر في مكان دافي او لفيها بكيس نايلون وبعدين غطيها بفوطه علشان الدنيا بدات تبرد لمده 3 ساعات

إظهار التوقيع
توقيع : توتى 1
#3

افتراضي رد: طريقة عمل الكرواسون؟

مــوفقــــه ان شاء الله
إظهار التوقيع
توقيع : Yo Ka
#4

افتراضي رد: طريقة عمل الكرواسون؟

روووووووووووووعه
#5

افتراضي رد: طريقة عمل الكرواسون؟


المشاركة الأصلية كتبت بواسطة توتى 1
انا ما عملتش الكراوسون قبل كدة بس دى مقاديرة وطريقتة نقلتهالك من عالنت
المقادير:

نص كيلو دقيق
كوب ماء دافيء
نص كوب لبن دافيء
200 جم زبده صفراء بدرجه حراره الغرفه
بيضه
ملعقه صغيره خميره فوريه او ملعقه اكل خميره بيره
4 ملاعق سكر خشن

الطريقه :

هنعجن كل المكونات ماعدا الزبده بنستخدمها في رق االعجين انا بحط الخميره والسكر واللبن والبيضة وبعدين الدقيق وابدا ازود الميه واحده واحده لغايه ماتتكون عجينه متماسكه بتلزق فاليد شويه متقلقوش من كده
بعد كده نسيبها تتخمر في مكان دافي او لفيها بكيس نايلون وبعدين غطيها بفوطه علشان الدنيا بدات تبرد لمده 3 ساعات
البنات قالولك اهم

إظهار التوقيع
توقيع : حياه الروح 5
#6

افتراضي رد: طريقة عمل الكرواسون؟

دى طريقه الشيف اسامه


المقادير
4 كوب دقيق

1 ملعقة صغيرة ملح

2 ملعقة كبيرة سكر

2 ملعقة كبيرة حليب بودرة

1 كوب زبد

1 بيض

½ 1 ملعقة صغيرة خميرة

½ 1 كوب ماء دافئ

بيض مخفوق للدهن

جبن بارمازان مبشور أو حلقات لوز للتزيين




الطريقة
- يُخلط الدقيق مع الملح والسكر وحليب البودرة في العجان الكهربائي على سرعة بطيئة.

- يُضاف الزبد والبيض مع العجن على سرعة متوسطة.

- تُذاب الخميرة في الماء الدافئ، ثم تُضاف تدريجياً للخليط السابق مع الاستمرار في العجن حتى نحصل على عجين أملس وناعم.

- يُكور العجين ويُوضع في وعاء مدهون بقليل من الدهن ويُترك لمدة ساعة حتى يختمر.

- يُفرد العجين على سطح أملس مرشوش بقليل من الدقيق ويُقطع مثلثات متوسطة الحجم، ثم يُحشى حسب الرغبة (قطع شكولاته – جبن شيدر – زعتر مع زيت- سبانخ مطهو مع بصل وسماق – هوت دوج) وتُلف مع البدء بأعلى طرف للمثلث.

- تُرص وحدات الكرواسون في صاج فرن ثم تُترك ليتخمر مرة أخرى لمدة 45 دقيقة.

- يُسخن الفرن على حرارة 200 درجة مئوية.

- تُدهن وحدات الكرواسون بالبيض المخفوق ويُمكن أن تُرش بجبن البارمازان المبشور (في حالة حشوها بالجبن) أو بحلقات اللوز (في حالة حشوها بالشكولاته).

- تُخبز في الفرن لمدة 15 دقيقة حتى يحمّر سطحها.

#7

افتراضي رد: طريقة عمل الكرواسون؟

موفقة في التحضير بصراحة مجربتوش قبل كده
شكرررررررا

إظهار التوقيع
توقيع : nawel nour



الساعة الآن 06:55 AM


جميع المشاركات تمثل وجهة نظر كاتبها وليس بالضرورة وجهة نظر الموقع


التسجيل بواسطة حسابك بمواقع التواصل