يا عدولات
فكرتى ... فكرتى ...فكرتى
خبرة وفكرة يا حلوات
عشان لما يكون عيد ميلاد تكون
التورتة منظرها تحفةةةةة
بوسى بقى الاول الشيكولا
بيبقى شكله حلو واحلى طعم
نبدا بالتورتة:
المقادير :
6 بيضات .
كوب طحين .
كوب سكر ناعم .
ملعقة صغيرة باكينج باودر .
1\2 ملعقة صغيرة فانيليا .
2 ملعقة كاكاو بودرة .
____________
لحشو وتزين التورتة :
450 غرام كريمة شوكولاتة .
250 جرام شوكولاتة سائلة .
200 جرام شوكولاتة قطع لتزيين التورتة .
تقريبا *
طريقة التحضير :
قبل بداية العمل بتحضير التورتة نقوم بتجهيز الفرن بتسخينه على درجة حرارة 180 مئوية .
نحضر وعاء كبير ونقوم بنخل المكونات الجافة والبودرة بداية بالدقيق مع الباكينج باودر وينخل بعدها الكاكاو في نفس الوعاء .
يخفق البيض مع السكر والفانيلا لوحدهم فقط بالخلاط الكهربائي لمدة 20 دقيقة , وبعد انتهاء الخفق يضاف الخليط بالتدريج إلى المكونات الجافة التي قمنا بتخيلها مع الإنتباه إلى ان يكون السكب تدريجيا ً مع الاستمرار بالتقليب بخفة .
نحضر قالب الكيك بدهنه بالزبدة وقليل من الطحين , ويتم سكب خليط الكيكة في القالب يعد دهنه والتأكد من امتصاص الزبدة لطحين , ويدخل القالب إلى الفرن لمدة 45 دقيقة أو ساعة (حتى تنضج الكيكة ) .
من الممكن اختبار النضج بملاحظة انفصال الكيكه عن جدار القالب.. بعد نضج الكيكة وإخراجها من الفرن يتم قلبها على قاعدة شبكية أو أي قاعدة من السلك وتترك حتى تبرد .
يتم تقطيع الكيكة إلى ثلاث أقسام متساوية ويفصل كل جزء لوحدة , ويتم إضافة على كل قسم طبقة من كريمة الشوكلاته , وبعد الإتنهاء من تغطية الأقسام الثلاث بطبقة من الكريمة , يتم تجميع الأقسام الثلاثة من الكيكة وتساويها فوق بعض . نقوم بتغطية جوانب الكيكة بكريمة الشوكلاتة وتوضع في الفريزر لمدة 10 دقائق لتتماسك جيدا ً. وبعد إخراجها من الفريزر يوضع على الوجه والجوانب الكريمة السائلة وتزين ببشر الشوكلاتة أو الشوكلاته البودرة .
ولو عايزة تحطى حاجة تحطيها حولين التورتة
جيبى بوريو احلى من الشوكلاتة
نحتاج كيسين بوريو
ونجيب وحدة وحدة ونحطها حولين التورتة او تحطيها فوق التورتة
بس على حسب مقاس التورتة
او الصحن
واللى اللقاء :
لا تنسوا التقييم
بس لو سمحتى متزوديش اكتر من
اللى انا كتباه لانه كدة
هيكون مكشكش
يعنى هيكون شكله مش حلو
وتصفبق جامد للحلوات