أو

الدخول بواسطة حسابك بمواقع التواصل

#1

افتراضي احذرى مكعبات مرقة الدجاج "السم البطىء"



السلام عليكم ورحمة الله وبركاته


الموضوع ده مهم جداااااااااا ياريت كلنا نقرأه كويس









هل تعلمين أن مرقة الدجاج التى تستخدمينها يوميا فى مطبخك وتتعمدين وضعها فى جميع الأكلات للاستمتاع بنكهتها المميزة بها سم قاتل.. بل تدمر خلايا مخ أطفالك وتصيب أسرتك بمشاكل صحية كثيرة.
بحث علمى
فقد نشرت مجلة الأهرام المصرية سابقا بحث علمى ذكر أن استخدام مكعبات المرقة بانتظام يؤثر ثأثيراً مدمراً على خلايا مخ الأطفال تحت سن الخامسة هذا فضلاً على ثأثيرها على الكبد و الكلى للصغار و الكبار من جراء المواد الحافظة ونظرا لأن أكثرها تستخدم من النفايات المتبقية من مصانع لحوم الدجاج
تُصنع من..
يعلق د. محمد حلمى استشارى السمنة والنحافة والتغذية العلاجية على مخاطر مرقة الدجاج قائلا: مكعبات مرقة الدجاج من أخطر المكونات الموجودة في مطبخك والتي تسبب الكثير من المشاكل الصحية، حيث إن مرقة الدجاج يتم تصنيعها باستخدام ما يلي:
جلود الدجاج
الأحشاء الداخلية للدجاج
عظام الدجاج
مخلفات مصانع منتجات لحوم الدواجن
بالإضافة إلى الكثير من التوابل ومادة أحادى جلوتامات الصوديوم Monosodium Glutamate وتعرف هذة المادة بـ MSG ويسميها البعض فى أمريكا بالسم البطىء !!The Slow Poisoning of America وهي أخطر مادة في مرقة الدجاج من كل المكونات المذكورة سلفاً.
مشاكل صحية
حيث أثبتت العديد من الدراسات الأمريكية والأوربية في فرنسا وإنجلترا أن استخدام مكعبات مرقة الدجاج بانتظام يؤثر ثأثيراً مدمراً على خلايا مخ الأطفال هذا فضلاً على ثأثيرها على الكبد والكلى للصغار والكبار من جراء المواد الحافظة بها وهي تؤثر على البصر بشكل مباشر وتسبب الصداع وداء الشقيقة وقد تؤدى أيضا إلى آلزهامير أو مشاكل أخرى.. نحن في غنى عنها.
وفى النهاية ينصح د. محمد حلمى استشارى السمنة والنحافة والتغذية العلاجية ربات البيوت باستعمال مرقة الدجاج المُعدة فى البيت لتحضير الأكلات فهى صحية أكثر ونظيفة ومضمونة.


ادام الله عليكم الصحه والعافيه




#2

افتراضي رد: احذرى مكعبات مرقة الدجاج "السم البطىء"

ايه البديل لها علشان انا مش لاقية حاجة
إظهار التوقيع
توقيع : الملكة نفرتيتي
#3

افتراضي رد: احذرى مكعبات مرقة الدجاج "السم البطىء"

يسلموووووو حبيبتي انا مش بستخدمها ابدا
إظهار التوقيع
توقيع : لولو حبيب روحي
#4

افتراضي رد: احذرى مكعبات مرقة الدجاج "السم البطىء"

شكرا للتحذير يا عسل
إظهار التوقيع
توقيع : ريموووو
#5

افتراضي رد: احذرى مكعبات مرقة الدجاج "السم البطىء"

نورتونى
ياهاجر البديل هيا البهارات فى البيت
الكركم والكارى والزعتر والروز مارى والبهارات والحبهان وورق اللورى
بس للاسف مش هتديكى نفس الطعم اوى
انا مش عارفه بيحطو عليها ايه دول عشان تدى الطعم ده

#6

افتراضي رد: احذرى مكعبات مرقة الدجاج "السم البطىء"


المشاركة الأصلية كتبت بواسطة سوبر مامى
نورتونى
ياهاجر البديل هيا البهارات فى البيت
الكركم والكارى والزعتر والروز مارى والبهارات والحبهان وورق اللورى
بس للاسف مش هتديكى نفس الطعم اوى
انا مش عارفه بيحطو عليها ايه دول عشان تدى الطعم ده
فعلا مش هيطلع نفس الطعم ومثلا لو هبدلها بالشوربة فهي طبعا مش هتتوفر عندي كل يوم
طيب الرز والمكرونة هضيفلهم ايه بدالها

إظهار التوقيع
توقيع : الملكة نفرتيتي
#7

افتراضي رد: احذرى مكعبات مرقة الدجاج "السم البطىء"

بيحطو عليها البصل بودر والتوم البودر بجانب بعض البهارات التانيه

إظهار التوقيع
توقيع : حياه الروح 5
#8

افتراضي رد: احذرى مكعبات مرقة الدجاج "السم البطىء"

مشكوره يا قمر
الحمد لله مش بحبها

إظهار التوقيع
توقيع : Frawla
#9

افتراضي رد: احذرى مكعبات مرقة الدجاج "السم البطىء"


المشاركة الأصلية كتبت بواسطة الملكة نفرتيتي
فعلا مش هيطلع نفس الطعم ومثلا لو هبدلها بالشوربة فهي طبعا مش هتتوفر عندي كل يوم
طيب الرز والمكرونة هضيفلهم ايه بدالها
ليه بتحطيها فى الرز والمكرونه ياهاجر؟
ولا انتى قصدك عالمكرونه المحمره
انا بصراحه مبحطهاش غير عالشوربه او اللطبيخ عشان اقل منها قدر الامكان
الرز لو حطيتيله شوية فلفل اسمر وورقتين لورى بيبقى حكايه ولو من غير حاجه خالص برضه هيبقى حلو
المهم اننا وعلى أد ما نقدر نخف منها عشان العيال مش ناقصين بلاوى
ربنا يسترها يارب

#10

افتراضي رد: احذرى مكعبات مرقة الدجاج "السم البطىء"

رحمة الله عليك يا ابى ماكانش بيحبها نهائيا وكان مانع ماما تستخدمها فى اى أكل
وانا اتعودت على كدة والحمد لله لاقيت جوزى موش بيحبها هو كمان لدرجة أن مامتة لو كانت عاملة أكل بيها ما كانش بياكل منة
والحمد لله عمرى ما استخدمتها فى أى أكل وكل حاجة ماشية وزى الفل هو يعنى زمان كان فية مرة الدجاج دى

إظهار التوقيع
توقيع : توتى 1
#11

افتراضي رد: احذرى مكعبات مرقة الدجاج "السم البطىء"

الف شكر حبيبتى مش بحبها خالص فى الاكل
إظهار التوقيع
توقيع : هبه شلبي
#12

افتراضي رد: احذرى مكعبات مرقة الدجاج "السم البطىء"

اشكرك من قلبي

مع الامنيات لك دوما بالتوفيق والسداد

إظهار التوقيع
توقيع : al asraa
#13

افتراضي رد: احذرى مكعبات مرقة الدجاج "السم البطىء"

فعلاً معلومه خطيره ومفيده
بالنسبه لي انا استبدلها بمرقه من صنع ايدي
اقشر بصله وافرمها ناعم واشوحها بالزيت على النار ولما
تتحمر اضيف اربع او خمس فصوص ثوم اقلبهم على السريع
مااخليهم يتحمرو وبعدها
واضيف مي واحط البهارت الموجوده عندي بالبيت
مثل الكركم والكاري والهيل وفلفل اسود وشوية كمون وكزبره
وورق غار ، وقرفه وبس يغلي المي اصفيه واستخدمو على الرز او المعكرونه او الدجاج او اي شي كنت اضيف عليه الماجي
واذا كنتي بدك تستخدميها لرز الكبسه تضيفي مع البصل بندوره مقشوره ومفرومه ناعم ومبشور الجزر
>> طولت بالشرح ههههههههه



قد تكوني مهتمة بالمواضيع التالية ايضاً
الموضوع كاتب الموضوع المنتدى
فوائد عدم ازالة جلد الدجاج.. تعرفي على فوائد عدم ازالة جلد الدجاج.. فوائد الدجاج إشرآقـــة أمل مطبخ الدجاج
طبخات الدجاج بالصور sho_sho مطبخ الدجاج
لفائف الدجاج بطريقتين مختلفتين,طر يقة تحضير لفائف الدجاج ام الاء وبيان2 مطبخ الدجاج
ملف لانواع الشوربة مسلمة مصرية شوربات وحساء
طريقة عمل مكعبات الدجاج - شوي مكعبات الدجاج دمعةاحساس مطبخ الدجاج


الساعة الآن 06:55 PM


جميع المشاركات تمثل وجهة نظر كاتبها وليس بالضرورة وجهة نظر الموقع


التسجيل بواسطة حسابك بمواقع التواصل