السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
بسم الله الرحمن الرحيم
هلا بالغاليات
الخبز الشامي او لا اعرف ما تسموه ببلدكم
بمصر يقال عليه هكذا ......
هو خبز شبه العربي فى الشكل لكن له قلب اى سميك شويه 00 ولا يفتح فى الفرن راقين ولكن ممتاااااااااااز فى شقه وعمل سنتدويتشات منه
طعمه مميز وافضل من العربي بنظري ولكن لكل منهم طريقته واستعماله واحبائه
هو خبز سميك شويه كما قلت وشرحت اى له لب ولكن سهل ان ينقسم بسهوله من الداخل ويفتح
تعالوا معا نرى المقادير والطريقه مصورة 00
المقادير
ست اكواب ونصف دقيق ابيض
ملعقه كبيرة ونصف خميرة
ملعقه صغيرة ملح
ملعقه صغيرة سكر
ربع كوب زيت
حوالي كوبين ونصف ماء دافيء
الطريقه مع الخطوات المصورة
نضع الخميرة والسكر ونصف كوب ماء دافيء حوالى نصف ساعه لان تخمر كما بالشكل
ثم تضاف الى باقى المكونات بعد خلط الزيت مع المكونات الجافه معا
ونزيد باقى الماء حوالى كوبين دافين 00
تعجن جيدا
ثم تخمر حوالي ساعه
تكور لكور صغيرة بعد ان تخمر ويخرج الهواء منها حتى تشكل كور حسب الحجم المرغوب
تترك ترتاح الكور حوالى ربع ساعه وهى مبلله الوجه فقط 00
ثم تفرد ويكون الرغيف سميك شويه حوالى سم حتى يكون له لب ولا تغالي فى السمك رجاء
السمك كما هو بالصورة ويرش الوجه دقيق حتى لا يجف منك وتحته دقيق كافي كما بالصورة ويترك فى الصاج حتى يخمر وينفش حوالي نصف ساعه او اكثر لكن لا تغالي فى انتفاخه مجرد ان ينفش مرة اخرى فقط حسب الحرارة بالمطبخ 00
ها هو خمر مرة اخرى وبناخذة بصاجه كما هو فى فرن حاااااار اعلى شىء ونضعه بالقرب من الرف الاخير لو الفرن كبير او بالوسط لو صغير وغير مرتفع 00
ها هو وهو يرتفع فى الفرن ولكن بيكون مرتفع بثقل شويه ههههههه اى راقين سماك شويه 00
بيطلع من الفرن يلف فى فوطه نظيفه جافه
ولا احلى من طعمه يا بنات والتغميس به او عمل سندويتات
بالف هنا حبيباتي طعمه مميز جدااااا
وممكن تعملي نفس المقادير بدقيق بر او اسمر لكن الطعم هيفرق شويه ولكنه صحي
منقول لعيون عدولات
فى امان الله حبيباتي