نخلط المواد الجافة مع بعضها (الطحين والملح والبيكنج باودر وبيكربونات الصودا). نخفق البيض والسكر والزيت والفانيليا جيدا ثم نضيف الحليب والمواد الجافة بالتناوب.
نخلط مقادير الحشوة مع بعضها.
يصب نصف مقدار العجينة بصينية ذات قاعدة متحركة ومدهونة بالزيت نوزع عليها ٣/٤ الحشوة ثم باقي الخليط وباقي الحشوة.
ندخلها الفرن مدة ٢٥ الى ٣٠ دقيقة على درجة ١٥٠ او حتى تشقر من الجوانب ثم يصب عليها حليب مكثف حسب الرغبة وتقدم
"Cinnabon cake"
Ingredients:
- 3 eggs
- 1 cup sugar
- 1 tsp vanilla
- 1 1/2 cup flour
- 1 1/2 tsp Baking Powder
- 1/2 baking soda
- 3/4 cup Mazola oil
- 3/4 cup milk
: Filling
- 1/2 cup flour
- 1/2 Mazola butter stick (50 Grams)
- 1/2 cup brown sugar
- 1/2 cup crushed walnuts
- 1 tbs cinnamon
Directions:
Mix the dry ingredients (flour, salt, Baking Powder, baking soda)
Whip eggs, sugar, Mazola oil and vanilla.
Add milk and the dry ingredient mixture gradually.
Pour half of the mixture in a pan with a removable basis.
Spread 3/4 of the filling.
Add the rest if the mixture , then the rest of the filling.
Bake in oven for 25 minutes at C150, and brown the sides