القلقاس
ده شكل القلقاس وطبعا بيكون مش نضيف من بره لازم ننقعه شوية فى مايه علشان ينضف كويس
بنقعه فى مايه شوية
وهنا طبق بلاستيك نضيف وناشف والقلقاس بعد ما نشفته كويس جدا جدا من بره ومش فى مايه خالص والسكينه بتاعتى وفوطه نضيفه او قماشه علشان امسكه بيها
بمسكه كده بالقماشه وبقطعه كده
بقطعه بالشكل ده
بعمله مكعبات بالشكل ده
اهم شىء ميجيش عليه اى مايه لانى مش هغسله وكمان يكون نضيف من وانا بقشره
دى بصله مفرومه وملح وفلفل ومعلقه سلق كبيرة السلق ده ماما عاملاهولى وحطاه فى برطمان ازاز باخد منه على اد الاستعمال
بدعك البصله بالملح والفلفل
وطريقة السلق بتقطفى السلق وتغسليه كويس وبعدين سييبه يتصفى من المايه وبعدين تفصصى كذا فص توم حلوين و بعدين تحطى زيت او سمته فى مقلايه وبعد مايسخنوا تحطى السلق والثوم زى ماهو كده سليم وبعدين تقلبى فيه كتير لحد لما يبقى مقرمش كده شوية ومتخليهوش يسود يحتفظ بخضاره وبعدين تشيليه من النار وتفرميه فى الكبه كله بس لما يبرد علشان الزيت اللى فيه وتحطيه فى الفزيزر عندك او الثلاجه وتاخدى منه مع كل استعمال ملعقه
حطيت البصله تستوى شوي فى شوربه البط او اى شوربه عندك
بضيف القلقاس
واسيبه شوية يغلى غلوة
وبعد شوية بضيف عليه السلق
بسيبه شوية بعد ماحطيت السلق وبعدين اطفى
يقدم
السبانخ
صورة السبانخ عن قريب مازالت تحتفظ بخضارها بعد ما طلعتها من الفريزر ومعاها بصل مفروم وتوم مفروم
معلقتين زيت
بضيف البصل ةالتوم واقلب كويس ياخدو لون بسيط
بضيف السبانخ
بقلبها كويس واسيبها تنزل ميتها
ميتها خلصت وانزل بعصير الطماطم
بضيف اللحمه بعد ما سلقتها سلق كامل
ومغرفه شوربة لحمه عليها
معلقه سمن ثوم مفروم كسبره ناشفه واحلى طشة
بالشكل ده واحطها على السبانخ
وتقلب
اللوبيا الناشفة
في وعاء الطهي ، نضع الزيت ، و نضيف البصل ، و نقلبة نضيف اللحم و يشوح جيدا
نضيف عصير الطماطم ، و يغطي و يترك حتي تتسبك الصلصة ، و ينضج اللحم
نسلق اللوبيا في ماء مغلي حتي تنضج ، ثم تصفي و تغسل و تترك جانبا عندما يقترب اللحم من النضج ، نضيف اللوبيا ، و تترك علي النار الهادئة مع اللحم لنصف ساعه أخري نضبط الملح و الفلفل و الكمون يضاف الثوم المفروم ، قبل تمام النضج ب 5 دقائق و يترك يغلي ل 5 دقائق ثم نطفي النار ، و يقدم مع الأرز
ويقدم
القرنبيط
دى صورة القرنبيطة الصغننه بتاعتى تكفى لشخصين فقط
ودلوقتى هبدأ اسلقها فى ماء غلى وملح وزى ماهى بدون ما قطعها
هنا بقا بحضر الخلطة اللى هعمل بيها القرنبيط وهى عبارة عن :- بيضتين او ثلاثه انا عملت ثلاثة بس كانم كتير شوية ممكن اتنين – ملح – فلفل – كسبره ناشفه – كمون – و4 ملاعق دقيق هعمل بيهم عجينه كده هتبقى لا سائلة ولا تخينه وبعدين تابعوا الصور
هنا قطعت القرنبيط قطع صغيرة وبعدين حطيتها على الخليط وهسيبها واقلبه كويس لحد لما اجى احمره مش شرط ممكن احمره على طول بس بعد طبعا ما عمله البقسماط والدقيق علشان يكون مقرمش وجميل
هنا قلبته كويس وهبدا اعمله فى البقسماط والدقيق
دى صورة البقسماط مع الدقيق اللى هحمر بيه
بحضر حله اقلى فيه علشان عاوزة اعمل زيت غزير وطبعا الحله ناشفه من المايه والزيت بسخنه جدا
هنا بدأ يتحمر وياخد لون حلو اهو اقلبه بالراحه وانا بقليه حاساه ناشف مش طرى وده المطلوب انه يكون كرسبى من بره وطرى من جوه
ويقدم
البامية
الفاصولياء البيضاء
الملوخيه
اولا انا المولخيه دى مخزناها بطلعها من الفريز قبلها بيوم احطها فى التلاجه او يومها الصبح.حتى لو شاريه الكيس الجاهز.وطبعا بيكون عندنا شوربه /ومحضرين ثوم مفروم عليه شوية ملح وكسبره ناشفه
دلوقتى انا حطا الشوربه سواء(لحم/فراخ)على النارلحد ماتغلى
وعلى العين الصغيره بحط الثوم المفروم وعليه شوية ملح+الكسبره الناشفه+وشوية زيت/انا شخصيا بحب ادق الثوم فى الهون فريش بيكون ريحته اقوى من المتخزن وبالذات فى الموخيه.المهم اوطى عليه خالص لحد ماالشوربه تغلى
اول ما الشوربه تغلى احط الملوخيه وافضل اقلب لحد ماتتجانس مع الشوربه وميبقاش فيه كتل
هنا الملوخيه تجانست تماما مع الشوربه.
ابدأ بقى اعلى النار على الثوم لحد مايصفريبقى ذهبى .اوعى يتحرق منك احسن الملوخيه تمرر
هنا انا مستنيه اللحظه الحاسمه الشوربه بدات تغلى من الجناب.اما ماسكه فى ايدى الطاسه اللى فيها الثوم اول ماتيجى الملوخيه تقلب.انزل بسرعه الثوم
طش .بجد احلى صوت بحب اسمعه فى المطبخ طشة الملوخيه .وشمى الريحه بقى .ولو جوزك فى البيت هيبقى هيتجنن عشان ياكل.اقلب تقليبه واطفى النار علطول * اوعى تسيبيها تغلى. *واوعى تغطيها عشان متغمقش. *ولو هتاكلى علطول سيبيى الملوخيه تهدى 10 دقايق بس *اذا هتسخنى المولخيه بعد شويه برضه متخليهاش تغلى يادوب بس تحس انها هتغلى من الجناب نطفى عليها
وتقدم
البسلة
المقادير
كيلو بسله
2 جزره مقطعه مكعبات فى حجم البسله
بصله كبيره مبشوره
فلفله خضراء مقطعه مربعات
فلفله حمراء مقطعه مكعبات ( لمحبى الاكل الحار يمكن و ضع الفلفل الحار )
2 ملعقه كبيره صلصه
4 او 5 فصوص ثوم مقطع صغير
2ملعقه زيت
مكعب مرقه ( او صوص اللحم الاستيك )
ملح / فلفل
الطريقه
نجهز البسله و نخرج الحبوب فيصبح عندنا حوالى نصف كيلو من حبوب البسله نضع عليهم الجزر المربعات و نغسلهم و يترك يصفى ماؤه
نضع الزيت و البسله المجهزه و البصل و الفلفل الاخضر و الاحمرو الثوم و الفلفل الاسود و قليل جدا من الملح و صوص اللحم او مكعب المرقه على النار الهادئه
و نغطى الوعاء و يترك حتى ينزل ماؤه و تدبل البصله مع التقلب من وقت لاخر حتى تشرب الماء
نضغط على حبه البسله اذا كانت جامده نضع عليها ماء و نتركها حتى تلين ثم نضع الصلصه مهم جدا ان نضع الصلصه بعد نضج البسله و تترك تغلى و نظبط الملح
تقدم
الفاصولياء الخضراء
نقلب البصل في زيت حتى يذبل قليلا ثم نضيف اللحم المفروم ويحرك
نضيف الطماطم المعصورة والمعجون والملح والبهار وصلصة الصويا وتقلب ويحرك
نتركه قليلا على النار حتى يتسبك ثم نضيف الفاصوليا المقطعة شرائح متوسطة
نضع كمية مناسبة من الماء بقدر ما يغطي الفاصوليا ونتركها على نار هادئة حتى تستوي تقدم مع الأرز الأبيض
صينيه البطاطس باللحمه
المقادير
عدد 5 بطاطس متوسطة الحجم
صلصة طماطم محضرة مسبقا
حوالى كيلو إلا ربع لحم مسلوق
بصلة متوسطة الحجم و حوالى 3 فصوص ثوم مفروم ناعم
تفرم البصلة ممفروم ناعم و تشوح فى قليل من الزيت
تشوح قليلا ثم يضاف الثوم المفروم و تشوح حتى تصل للون الذهبى
نضيف صلصة الطماطم و نقلبها حتى تتسبك جيدا
نضيف البطاطس بعد تقطيعها مكعبات و نشوحها فى الصلصة
نضيف مرق اللحم حتى يغطى البطاطس و نضيف أيضا اللحم المسلوق نتركها لتغلى ثم نهدى النار حتى تمام السواء
وتقدم