سمبوسة بطريقتين وحشوتين
سلقت مكعبات بطاطس وصفيتها خلطت بطاطس مع فلفل اخضر مقطع وملح وفلفل اسود وكارى وهرست خفيف مش ناعم
خلطت جزء اخر من البطاطس مع جزر مبشور وملح وفلفل اسود وكارى وهرست خفيف مش ناعم
حشيت السبوسك بالخليط مع وضع قطعة جبن كيرى او مثلثات او شرائح شيدر
لفيت السمبوسك ولصقت بخليط طحين وماء
غمست البعض فى الطحين
والبعض الاخر فى بيض ثم بقسماط مطحون متبل
قليت فى الزيت الغزير الساخن ده بالطحين
وده بالبقسماط
بف سمبوسة ذهبية
المقادير
علبة روب ,, كاس وربع طحين ,, فنجان زيت ,, ملعقتين شاي ملح ,, 3 ملاعق حليب بودر
الطريقة
نخلط الجميع مع بعض ونقسمها كور نخليها ترتاح اقل شي نصف ساعة بس انا مستعجلة خليتها بس 10 دقايق ,,
سويت حشوتي : بيض مسلوق + جبن شيدر مبشور + كزبرة ,, رشيتهم بملح وفلفل ,,
فردت العجينة ,, حشيتها ,, شكلتها ,,
قليتها ,,
سمبوسه هنديه من غير قلي
اى عجينه سبوسه معتمدتها انت وانا طريقتى طحين + ملح + ملعقتين زيت + مويه دافيه اعجنيها وخليها ترتااح ساعه
نجى للحشوة عباره عن بطاطس مسلوقة تكون جاهزة بصل مقطع طويل + بهار هندي ان امكن + كركم + فلفل اخضر مقطع شرائح خفيفه + بقدونس ان حبيتى + نص حبه ماجى ماذكرت ملح عشان يكفى الماجى انا حطيت حبه بطاطس كبيرة لانى سويت كميه قليلة
{ طريقة الحشوة }
حطى زيت والبصل وحمريه بعدين ضيفى البهارات والكركم والماجى والفلفل الاخضر وبعدين ضيفى البطاطس وقلبى تمام وخليه يبرد شوى قد خلاص ارتاحت العجينه
نفرد العجينه جزء صغير ونحط ملعقه من الحشوة ونقلب طبقتين المتقابلة على بعض
ونرجع نطبق الجهتين الاخرى على بعض
افرديها على صحن مرشوش طحين عشان لا يلصق بعدين حمريها على صاج تيفال ومايحتاج زيت باالمرة
وراجعي اقلبيها على الوجه الثانى وحاولى تضغطين باالملعقه على السبوسه عشان يجى شكلها مسطح
اصابع السمبوسه المقليه
الحشوة لحمة مفرومه مطبوخه مع بصل مفروم على النار وملح وفلفل اسود نرفعها من النار بعد السواء ونضيف بيضه مسلوقه مفرومه وبقدونس مفروم ونخلط وتحشى مثل الصور استخدمت عجين الفت الجاهز للاصابع ادهن الطرف جبنه كاسات عشان تلصق وما تفتح في الزيت وممكن تسوي مويه قليل مع دقيق يكون ثقيل وتلصقي فيه
من تجميعي أرجو أن ينال أعجابكم