العيد على الابواب
كل سنه وأنتم طيبين
حابه اقدم اعدولات حبابى طرق مختلفه,
لعمل الحمة العيد
اتمنا انكم تستفادو .منى
ومتنسوش التقيم
-اولا
المقادير
--
كليو لحم مقطع مكعبات صغيرة
بصله كبيره-مقطعه.
معلقة كبيره بقدونس متقطع
فص ثوم مفروم ناعم
معلقتين كبار كزبره متقطعه
ملح وفلفل للتذوق
زيت نباتى
--
طريقة التحضير
اخلطي المقادير كلها مع بعض فى صحن
كبير وسيبها منقوعه لمده 3 ساعات وحطى قطع
فى سيخ للشوى واشويها ع الفحم واستخدمى باقى
الخليط فى نقع اللحم وانقريه على اللحم وهى على
الشوايه لكسب طعم الذ
ثانيا طريقة عمل ضانى مشويه للعيد
لحم ضانى مقطعة مكعبات متوسطة الحجم او ريش
كوب كبير عصير طماطم
ملعقة فلفل اسود صغيره
معلقة صغيرة شطه حمراء ناعمة
10 فصوص ثوم
معلقة كبيره خل ابيض
معلقة كبيره كمون مطحون
( حبة جوزة الطيب مبشور ناعم
1 بصلة كبير -فلفل رومى اخضر
نص فنجان زيت
الطريقة
هتجيب الحمة وتغسلها كويس
هتجهز تنبيلة اللحمة وهى عباره عن الزيت+ الخل
+الفلفل الاسود +كمون + جوزة الطيب+ البصلة+ عصير الطماطم
والفلفل الاخضر +الثوم + الشطة وتطربيهم مع بعض فى الخلاط
بعد كده هتجيب صينيه وتدهنها بالخليط ده وبعد كده نبدا فى
رص اللحمة فى الصورة طبقات وبين كل طبقة وطبقة نحط خلطة
التنبيل بعد ماتخلص من رص اللحمة نحطها وخليط التنبيل فى الثلاجة
لمدة 3 ساعات بعد كده نخرجها ونشويها على الشواية الكهرباء او الفحم
ثالثا طريقة عمل الحمة بصلصة الفطر
المقادير
عدد اربع قطع لحم الستيك
حوالى 30 جرام من الذبده
فص توم
عدد 1 حبة بصل
عدد معلقتين صغيرتين من الدقيق
نصف كوب مرق لحم
125 جرام فطر
عدد معلقتين كبيرتين من الكريمه
ربع كوب من خل التفاح
الطريقة العمل
قومى بتحمير اللحم فى الذبده لمدة 3دقائق
ارفعى اللحم بعد التحمير وضعيه جانبا
قومى بتحمير البصل فى نفس الزبده حتى يصبح طربا
قومى باضافة الثوم والخل للبصل المحمر
واخلطى الدقيق مع مرق اللحم فى الخلاط
قومى باضافة الدقيق المخلوط مع مرق اللحم الى البصل
وحركيه حتى يغلى الخليط
قومى باضافة اللحم الى الصلصة
قطعى الفطر
قومى باضافة الفطر وحركي المزيج الى ان تنضج جميع
المحتويات
قومى باضافة الكريمة وسخينه قليلا
قدميه وبالهناء والشفاء
رابعا : طريقة عمل الفخده الضانى
المقادير
--
فخده ضانى-2 ملعقة كبيره صلصله طماطم معلقة كبيره بهارات لحم
2-ملعقة خل -معلقة صغيره فلفل اسود
معلقة ملح كبيرة 5-فصوص توم صحيح -بصلة كبيره مقطعة حلقات
2- معلقة كبيره زيت او سمنه
الطريقة
اغسلى الفخده ونشفيها
اعملى بعض الخروم بالسكينة فى الحم الفخده
ضعى فى طبق الملح والفلفل -والبهارات -والخل-واخلطيها جيدا
ضعى فى الخروم من الخلطة التنبيل وفص توم صحيح فى كل
خرم ويباقى خلطه التنبيل ندعك بيها الفخده كلها كويس
نضع الزيت او السمنة فى صينية كبيرة على النار ونحمر فيها البصل
نضع الفخده فى السمنة ونقلبها كويس فيها لحد ما تحمر من جميع الجهات
نتركها على النار ونغطيها مع أضافة الماء كلما أحتاجت الى ان تستوى تلت ارباع سوي
غطى الصينية بورق الألمنيوم .وضعيها فى الفرن لحد ما تستوى وقبل ما تخرجيها شيلى الورقة
القويل من عليها وادهنيها بصلصة الطماطم علشان وشها يحمر
وبالهناء والشفاء
زاهرة
-