أو

الدخول بواسطة حسابك بمواقع التواصل

#1

افتراضي اسرار لنجاح الكيكه الاسفنجية بالفانيليا او الشيكولاته



اسرار لنجاح الكيكه الاسفنجية بالفانيليا او الشيكولاته

اسرار لنجاح الكيكه الاسفنجية بالفانيليا او الشيكولاته

يبقى احنا قلنا ان خلاصة الكلام ان عشان الكيكة تطلع زى الجاهز والملمس يكون ناعم والطعم حلو يبقى لازم لازم نعمل اسبونج عليه اضافات

فيه بقه 3 طرق لعمل الاسبونج:

الطريقة الاولى (ودى أسهل وأضمن طريقة )

نجيب دقيق الاسبونج الجاهز السايب ماركة دريم وطريقته (نص كيلو دقيق تورتة + 6 بيضات + نص كباية ميه دافية + معلقة صغيرة محسن جيل بس تكون مليانة او نص معلقة كبيرة+ نص لمونة + معلقة صغيرة فانيليا سايلة)

ولو عايزين طعم الفانيليا يبان فى الكيكة يبقى خليهم معلقتين صغيرين.وطبعا ده هيكون فى الكيكة البيضاء بس عشان دى هتبقى كيكة فانيليا أما لو كيكة بنى يبقى هى معلقة واحدة بس.

هنحط كله على بعضه (الدقيق والميه والبيض والمحسن والفانيليا والنص لمونة ) ونضربهم مع بعض بالمضرب الكهربى لمدة ربع ساعة ولازم نتأكد اننا وصلنا لقوام المنقار يعنى لما نطفى المضرب وينزل منه العجين ينزل ع الخليط اللى فى الوعاء ويرسى عليه من فوق مش يسيح فى الخليط زى الصورة كده
ونكون داهنين صينية بالزيت او السمنة ومفروش فيها ورق زبدة نقصها على شكل الصينية ، نحط الخليط ده فى الصينية مقاس 26 ونساويه بالاسباتيول عشان يطلع السطح متساوى وندخل الصينية الفرن على 180 درجة بس طبعا لازم الفرن يكون متسخن من قبلها بربع ساعة تقريبا ونسيب الصينية حوالى 40 - 45 دقيقة
وبعدين نقتح نختبرها بخلة السنان لو طلعت نضيفة تبقى استوت ونطلعها ولو طلعت ملحوسة بالعجين يبقى لسه شويه ومل تخافوش ما دام فيها محسن جيل يبقى عمرها ما هتهبط

طب لو ما عندناش دقيق تورتة جاهز نعمل ايه؟؟؟؟

الطريقة التانية

نفس اللى فاتت بالظبط بس بدل ما نشترى دقيق الاسبونج احنا اللى هنعمله بس بصراحة انا لسه ما جربتش المقدار ده

لعمل 1 كيلو دقيق اسبونج جاهز

2 كوب دقيق + 2 ونص كوب سكر بودرة + نص كوب نشا + 3/4 معلقة كبيرة بيكنج باودر + معلقة صغيرة بيكنج صودا + فانيليا





يتقلبوا مع بعض ويتنخلوا 5 مرات
ولو عايزة دقيق بنى هنشيل نص كوب دقيق ونحط نص كوب كاكاو خام

وبكده نكون عملنا الاسبونج الجاهز اللى بنشتريه وطبعا بنفس الطريقة اللى فاتت

هناخد نص كيلو منه يعنى نص الكمية ومعاه ال 6 بيضات ونص كباية الميه الدافية والمحسن الجيل

الطريقة التالتة:
(10 بيضات/ كوب ونص سكر / معلقة كبيرة محسن جل / 2 معلقة صغيرة فانيليا سائلة +نص ليمونة / 1/2 كوب ماء دافىء / 1/2 باكو بيكنج باودر)

اما بقه بالنسبة للدقيق :
لو كيكة بيضاء (2 كوب دقيق +2 معلقة كبيرة مليانة نشا)
لو كيكة بنى (2 كوب دقيق +2 معلقة كبيرة مليانةكاكاو خام)

التحضير:
*نسخن الفرن

الطريقة :
لو الكيكة بيضاء (هننخل الدقيق مع البيكنج باودر مع النشا)
لو الكيكة بنى (هننخل الدقيق مع البيكنج باودر مع الكاكاو الخام)

*نضرب ال 10 بيضات مع السكر وال 1/2 ليمونة والفانيليا

*نضيف المحسن وال1/2 كوباية الميه الدافية ونفضل نضرب بالمضرب الكهربى حوالى (6-8 دقايق) حتى يصير قوامه متماسك وعشان نتأكد انه وصل للقوام الصح نوقف المضرب ونرفع ولما ينزل جزء من العجين على سطح الاناء لازم يفضل على الخليط يعنى ما يسيحش فيه وينزل لازم يفضل نستقر ع السطح او بيبقى نازل من المضرب شكل المنقار وبكده نكون اتأكدنا اننا وصلنا للقوام الصح .

*نضيف خليط الدقيق بالتدريج مع الضرب بالمضرب الكهربى وهكذا بالتدريج وبعدين ما نخلص كل الكمية بتاعة خليط الدقيق نفضل نضرب بالمضرب الكهربى لمدة 5 دقايق عشان نضمن ان الكيكة تبقى ناعمة وحلوة

*نجيب ورقة زبدة ونقصها على مقاس الصينية ونحطها فى قعر الصينية وندهنها بالسمنة او الزبدة وندهن الجوانب كمان بالفرشاة وبعدين ننزل بخليط الكيك ونحطها فى الفرن فى الرف الشبكة الوسطانى

بتقعد فى الفرن حوالى (45-60 دقيقة ) على حسب عمق الصينية

دى الطريقة اللى انا اشتغلت بيها بس أعتقد اننا لو حطينا كله على بعضه برضه من الاول بنفس طريقة الاسبونج الجاهز هتدى نفس النتيجة يا ريت اللى تجرب تقول .

المقدار ده ممكن يتحط فى صينية 26 او 28 لو 26 هتبقى عالية اوى اما لو 28 هتبقى متوسطة
ما نفتحش عليها الا بعد ما يمر 35 دقيقة وبعدين نختبرها من النص بخلة او سكينة رفيعة لو ما كانتش استوت نسيبها شوية وما تخافوش عمرها ما بتهبط ابدا

*نخرجها ونسيبها تبرد ولما تبرد نحطها جوه كيس ونقفل عليها كويس ونسيبها على رف التلاجه لو هنذوقها تانى يوم او فى الفريزر ونزوقها فى اى وقت.

بالنسبة للنشا ده اللى بيدى الملمس الناعم للكيك
واللمون عشان يضيع اى ريحة زفارة .

بالنسبة للمحسن الجيل هو ضمان لعدم هبوط الكيكة ولو مش متوفر مش ضرورى اوى فى الطريقتين (الاولى والتانية) هو بس بيضمن انها ما تهبطش لكن ممكن نستغنى عنه فى الطريقتين دول

اما بالنسبة للطريقة التالتة فهو ضرورى واساسى وما ينفعش نستغنى عنه

منقول


اسرار لنجاح الكيكه الاسفنجية بالفانيليا او الشيكولاته



إظهار التوقيع
توقيع : لولو حبيب روحي
#2

افتراضي رد: اسرار لنجاح الكيكه الاسفنجية بالفانيليا او الشيكولاته

يسلموووو يا حبى

إظهار التوقيع
توقيع : ندى ام
#3

افتراضي رد: اسرار لنجاح الكيكه الاسفنجية بالفانيليا او الشيكولاته

يعطيك الصحة حمدلله على رجوعك وحشاااااني مووووت

إظهار التوقيع
توقيع : طُمُوحي الجنّة
#4

افتراضي رد: اسرار لنجاح الكيكه الاسفنجية بالفانيليا او الشيكولاته

يسلمووووووو
إظهار التوقيع
توقيع : حياه الروح 5
#5

افتراضي رد: اسرار لنجاح الكيكه الاسفنجية بالفانيليا او الشيكولاته


المشاركة الأصلية كتبت بواسطة طُمُوحي الجنّة
يعطيك الصحة حمدلله على رجوعك وحشاااااني مووووت
الله يسلمك حبيبة قلبي تسلميلي يارب ويسلملي مرورك

إظهار التوقيع
توقيع : لولو حبيب روحي
#6

افتراضي رد: اسرار لنجاح الكيكه الاسفنجية بالفانيليا او الشيكولاته


المشاركة الأصلية كتبت بواسطة ندى ام
يسلموووو يا حبى

يسلملي مرورك حبيبتي نورتي

إظهار التوقيع
توقيع : لولو حبيب روحي
#7

افتراضي رد: اسرار لنجاح الكيكه الاسفنجية بالفانيليا او الشيكولاته

رد: اسرار لنجاح الكيكه الاسفنجية بالفانيليا او الشيكولاته
إظهار التوقيع
توقيع : ام الاء وبيان2
#8

افتراضي رد: اسرار لنجاح الكيكه الاسفنجية بالفانيليا او الشيكولاته

يسلموو ع المعلومات المفيدة
الف شكرلك

#9

افتراضي رد: اسرار لنجاح الكيكه الاسفنجية بالفانيليا او الشيكولاته

روعة يعطيك الصحة
#10

افتراضي رد: اسرار لنجاح الكيكه الاسفنجية بالفانيليا او الشيكولاته

حلوى رائعة بارك الله فيك
#11

افتراضي رد: اسرار لنجاح الكيكه الاسفنجية بالفانيليا او الشيكولاته

رد: اسرار لنجاح الكيكه الاسفنجية بالفانيليا او الشيكولاته

إظهار التوقيع
توقيع : ✿غايتي الجنة✿
#12

افتراضي رد: اسرار لنجاح الكيكه الاسفنجية بالفانيليا او الشيكولاته

رد: اسرار لنجاح الكيكه الاسفنجية بالفانيليا او الشيكولاته
إظهار التوقيع
توقيع : العدولة هدير


قد تكوني مهتمة بالمواضيع التالية ايضاً
الموضوع كاتب الموضوع المنتدى
الكيكه الاسفنجيه بالكاكاو على طريقتى الكيكه الاسفنجيه من مطبخى طريقه عمل الكيكه ريموووو من مطبخي
ملف كامل عن الشيكولاته محبة صديقاتها الحلويات الشرقية والغربية
[فيديو] طريقة عمل الكيكه الاسفنجية ♥مبدهـ♥ اكلات فيديو Youtube
اسرار نجاح الكيكه الاسفنجية ريناد المتولي الحلويات الشرقية والغربية
الشيكولاته , فوائد الشيكولاته ,تعالى اعرفى فوائد الشيكولاته المتعدده محبه لله الطب البديل


الساعة الآن 10:48 PM


جميع المشاركات تمثل وجهة نظر كاتبها وليس بالضرورة وجهة نظر الموقع


التسجيل بواسطة حسابك بمواقع التواصل