أو

الدخول بواسطة حسابك بمواقع التواصل

#1

جديد كانيلونى باللحمه وااااااو

كانيلونى باللحمه وااااااو


ممكن تزيني الكانيلوني بأوراق النعناع أو الريحان الطازج.

كانيلوني باللحمة

مقادير العجينة:


  • كوب دقيق
  • كوب وربع لبن
  • ½ ملعقة صغيرة ملح
  • بيضة
مقادير الحشو:
  • ½ كيلو لحمة مفرومة
  • ثمرة بصل مقطّعة صغيرة
  • ملعقة كبيرة ثوم مفروم




  • كوب كريمة طبخ (من السوبر ماركت)
  • كوب جبنة رومي أو موتزاريلا
  • ¼ كوب زيت زيتون
  • ملعقة صغيرة قرفة
  • أوراق ريحان طازجة
  • ملح وفلفل (للتزيين)
الطريقة:

1- لتحضير العجينة.. اضربي البيضة كويس، وضيفي الدقيق عليها تدريجيا، وبعد كده حطّي اللبن، وقلّبيهم كويس علشان القوام يبقى متجانس.

2- صفّي العجينة علشان تتأكدي إن ما فيهاش أي تكتّلات، وبعد كده دخّليها التلاجة لمدة نصف ساعة.

3- هاتي طاسة، وحطي فيها كمية صغيرة من الزيت على نار متوسطة، وابدئي حطّي ملعقة كبيرة من العجينة، واظبطيها بحيث تديكي شكل دائري، وسيبيها على النار لغاية ما العجينة تتماسك ولونها يحمر من تحت، وبعد كده اقلبيها على الناحية التانية، وسيبيها لغاية ما الوش ده كمان لونه يحمر، وبعد كده ارفعي الكانيلوني من الطاسة، وكرري نفس الخطوة لغاية ما كمية العجينة تخلص.

4- لتحضير الحشو.. شوّحي البصل والثوم والملح والفلفل في زيت الزيتون، وضيفي اللحمة المفرومة، وسيبيها لحد ما تستوي على نار متوسطة، وتبّليها في الآخر بالملح والفلفل والقرفة.

5- بعد ما اللحمة تستوي، ضيفي عليها نصف كمية الكريمة.

6- بعد كده هاتي كل شريحة كانيلوني، وحطّي عليها كمية معينة من اللحمة المفرومة، ولفّيها عليها بحيث تديكي شكل أسطواني، وكرري نفس الخطوة لغاية ما كمية الكانيلوني تخلص.

7- افردي نصف كمية الكريمة اللي باقية عندك في صينية، ورصّي عليها الكانيلوني، وعلى الوش حطّي باقي الكريمة، والجبنة المبشورة، ودخّلي الصينية في فرن ساخن، لغاية ما الجبنة تسيح، وبعد كده طلّعيها، وزيّنيها بأوراق الريحان أو النعناع، وقدّميها ساخنة.. وبالهنا والشفا.


لاتنسوا التقييم ممكن






#2

افتراضي رد: كانيلونى باللحمه وااااااو

تسلم ايداك
إظهار التوقيع
توقيع : امل ثابت
#3

افتراضي رد: كانيلونى باللحمه وااااااو

أمممممممم
تسلم الايادى

إظهار التوقيع
توقيع : semsemahasan
#4

افتراضي رد: كانيلونى باللحمه وااااااو

تسلمى يا قمر
#5

افتراضي رد: كانيلونى باللحمه وااااااو

وااااااو
يسلمو ايدك

إظهار التوقيع
توقيع : ♥ احبك ربى ♥
#6

افتراضي رد: كانيلونى باللحمه وااااااو

تسلمى حبيبتى على الوصفة الرائعة
#7

افتراضي رد: كانيلونى باللحمه وااااااو

نورتم الموضوع ياقمرات
#8

افتراضي رد: كانيلونى باللحمه وااااااو

يسلموو ايديكي حياااتي
#9

افتراضي رد: كانيلونى باللحمه وااااااو

مشكوررره ياقمر
#10

افتراضي رد: كانيلونى باللحمه وااااااو

رد: كانيلونى باللحمه وااااااو
إظهار التوقيع
توقيع : همس الوجود
#11

افتراضي رد: كانيلونى باللحمه وااااااو

تسلم ايديك هموسة بس انا احيانا بضيف بقدونس او فلفل رومى للحشوة وبيبقى لذيذ بارك الله فيك



رد: كانيلونى باللحمه وااااااو

إظهار التوقيع
توقيع : دفء الجنوب
#12

افتراضي رد: كانيلونى باللحمه وااااااو

تسلمى يا عسل على الوصفة الجميلة
#13

افتراضي رد: كانيلونى باللحمه وااااااو

تسلمى على الوصفه مجرباها
تستاهل الاكل

#14

افتراضي رد: كانيلونى باللحمه وااااااو

سلمت يداكى
#15

افتراضي رد: كانيلونى باللحمه وااااااو

مشكوررررررررين حبيباتى
#16

افتراضي رد: كانيلونى باللحمه وااااااو

رد: كانيلونى باللحمه وااااااورد: كانيلونى باللحمه وااااااورد: كانيلونى باللحمه وااااااورد: كانيلونى باللحمه وااااااو
رااائعه

بارك الله فيكى
رد: كانيلونى باللحمه وااااااورد: كانيلونى باللحمه وااااااورد: كانيلونى باللحمه وااااااورد: كانيلونى باللحمه وااااااورد: كانيلونى باللحمه وااااااورد: كانيلونى باللحمه وااااااورد: كانيلونى باللحمه وااااااو

إظهار التوقيع
توقيع : ريموووو
#17

افتراضي رد: كانيلونى باللحمه وااااااو

تسلم الأيادي
إظهار التوقيع
توقيع : لؤلؤة الايمان
#18

افتراضي رد: كانيلونى باللحمه وااااااو

واووووو تحفة

#19

افتراضي رد: كانيلونى باللحمه وااااااو

تسلم ايدك
#20

افتراضي رد: كانيلونى باللحمه وااااااو

مشكوررررين حبيباتى
إظهار التوقيع
توقيع : ام نيرة
#21

افتراضي رد: كانيلونى باللحمه وااااااو

يممممممم تسلمين أم نيرة
إظهار التوقيع
توقيع : ليبية وافتخر
#22

افتراضي رد: كانيلونى باللحمه وااااااو

ايه الموضوعات الهايلة دى ما شاء الله عليكى بجد مبدعة
إظهار التوقيع
توقيع : عاشقة اولادى
#23

افتراضي رد: كانيلونى باللحمه وااااااو

الف شكر لكم ياقمرررات
إظهار التوقيع
توقيع : ام نيرة
#24

افتراضي رد: كانيلونى باللحمه وااااااو

جميل يسلموا
إظهار التوقيع
توقيع : الراجية عفو الله
#25

افتراضي رد: كانيلونى باللحمه وااااااو

تسلم ايديكي
إظهار التوقيع
توقيع : سما الخير


قد تكوني مهتمة بالمواضيع التالية ايضاً
الموضوع كاتب الموضوع المنتدى
طريقه عمل الارز باللحمه،طريقه تحضير الارز باللحمه الخليجى،الارز باللحمه على الطر ريموووو مطبخ اللحوم
طريقه عمل التورلي باللحمه المفرومه semo12 من مطبخي
طريقة عمل بطاطس محشية باللحمه المفرومه semo12 مطبخ اللحوم
البطاطس باللحمه طريقة عمل البطاطس باللحمه بالصور البطاطس باللحمه من مطبخي جويريه من مطبخي
صينيه الخضار باللحمه 2025,طريقه عمل صينيه الخضار باللحمه ريموووو مطبخ اللحوم


الساعة الآن 01:34 PM


جميع المشاركات تمثل وجهة نظر كاتبها وليس بالضرورة وجهة نظر الموقع


التسجيل بواسطة حسابك بمواقع التواصل