قالب عجين للفطائر, طريقة عمل قالب عجين للفطائر,كيفية اعداد قالب عجين للفطائر
المقادير
4 x معلقة كبيرة ماء (مثلج)
1 ¼ x كوب دقيق
½ x كوب زبدة
¼ x معلقة صغيرة ملح
الخطوات
هنقطع الزبدة مكعبات صغيرة ونجمدها فى الثلاجة قبل الإستعمال.
هنخلط الدقيق والملح فى الخلاط حوالى 10 ثوانى.
هنضيف الزبدة للخلاط ونخلط يدويا حوالى 8 مرات قصيرة لحد ما يتكون كتل فى الخليط "بلاش نخلطهم زيادة"
هنضيف الماء شوية شوية للخلاط ونخلط بحرص لأن العجينة المفروض تكون رطبة بس مش المفروض تتحول لكتلة واحدة.
هنشكل العجينة على شكل قرص صغير ونلفها فى البلاستك وتدخل الثلاجة لمدة نصف ساعة.
هنرش شوية دقيق على الرخامة ونفرد العجينة كويس بشكل دائرى.
هنحط العجينة على صينية لخبز الفطائر عمقها من 2 ل 3 سنتيمتر وهنخلى دائرة العجين تاخد شكل الصينية والأطراف هنثبتها على الصينية من برة "راجع الصورة"
بعد كده من الأفضل ان الصينية تدخل الفريزر ونسيب العجينة تتجمد قبل خبزها.
لو هنستعمل القالب فى وصفة هنكمل عادى.. أما لو هنخبز القالب هنسخن الفرن على درجة حرارة 200 وبشوكة هنخرم العجين كويس بالذات عند الأجناب وهتدخل الفرن لمدة 10 دقائق.