طريقة عمل هريسة الشطة ،
هريسة الشطة
نجلاء الشرشابى
ربع كيلو فلفل حار أحمر وأخضر 2 ثمرة فلفل رومى أحمر 5 فص ثوم كوب زيت ملح فلفل أسود
* إخلطى المكونات معاً فى الخلاط
* صبى الخليط فى برطمان وغطى الوجة بالقليل من الزيت ثم إستخدميه عند الحاجة
الطريقه الثانيه
طريقة عمل هريسة منال العالم , طريقة عمل هريسة الشطة للشيف نبيل , طريقة عمل هريسة الشطة للشيف الشربينى , طريقة عمل هريسة الشطة للست غالية ,
الشطة المثومة
بصراحة انا استعنت بعمل الشطة بتلات وصفات..وصفة من صديقة لي ووصفة من الاستاذ رائد صنوبر..ووصفة من النت..واخدت من كل وصفة شئ وعملت بالاخر وصفتي الخاصة بلمساتي الخاصة ^_*
كليو فلفل احمر حار
نص كيلو فليفلة حمراء
ملعقة بهار تركي جاهز مشكل (اختياري) وهو عبارة عن ملح مع فليفلة مع شطة حارة وكله مجفف ومطحون ناعم
5 أسنان ثوم مدقوق ناعم
12 ملعقة كبيرة خل
14 ملعقة كبيرة زيت زيتون
ملعقتان كبيرتان صلصة طماطم
165 جرام ملح طعام
زيت زيتون للتعبئة
نغسل الفلفل جيدا بالماء ومن ثم نصفيه وننشفه جيدا من الماء
نقطعه ونضعه بمحضرة الطعام ونغلقها عليه ونشغلها مرة تلف عليه
ومن ثم نضيف الملح ونغلقها مرة اخري ونفرمه مرة اخري
من ثم نضيف الثوم المدقوق والبهار والصلصة وزيت الزيتون والخل
ونتركهم بالمحضرة يفرم جيدا حتي يصل للقوام المرغوب
نحضر مرطبانات زجاجية وننشفها جيدا من الماء ونضع ملعقة كبيرة من زيت الزيتون في أرضية كل مرطبان
من ثم نقوم بتعبئة الشطة فيه ونضع فوقه زيت زيتون تقريبا ملعقة صغيرة لكل واحد ونقوم باحكام اغلاق المرطبانات عليه جيدا
كمية المقادير تعمل 3 مرطبانات حجم كل واحد 500 جرام
ونحفظه في الثلاجة
بامكانكم اكله فوراً مع ليمون وزيت زيتون وخبز محمص
وصحة وعافية
الطريقه الثالثه لعمل الهريسه
طريقه عمل الهريسه بطريقه الشيف حسن من برنامج الشيف حسن قناه MBC مصر
&&مقادير ومكونات والوصفه&&
2\1 لتر ماء ساخن
500 جم فلفل احمر حار ناشف
2 فص ثوم مفروم
5 جم ملح
50 جم بابريكا بودر
5 جم فلفل
50 مل عصير ليمون
100 مل زيت
&&طريقه تحضيرالوصفه&&
1-فى اناء على النار ماء مغلى نضيف الفلفل لمه يشرب الماء ويستوى ونسيبها على النار لمدة ساعه
2-نضيف الثوم وملح وبابريكا وفلفل وعصبر ليمون وزيت وتاخد غلاوة ونسيبها تبرد شويه
3-فى الخلاط نضرب الخليط لحد ما يناعم خالص
4-فى برطمان نصب الهريسه ونقفله كويس
5-ويقدم وبالف هنا وشفا