مربي البرتقان وقشره
كيلو برتقان
نص كيلو سكر
1 ليمونة
الطريقة
نبشر البرتقالة لحد مانوصل للطبقة البيضة (باكتين) وبعدين نقشر القشرة ونقطعها مربعات ونحطها ف ماية تنزل مرارتها
نقطع البرتقان نفسه مربعات ونحط معاه السكر ونتركه ساعتين
بعدين نجيب البرتقان ونصفي القشر من الماية ونحطهَم علي النار مع كوبين ماء وعلى نار هادية
طرق الحفظ برة التلاجة
اول ماتخلص حطيها ف برطمان على طول وبعدين حطي البرطمان ف ماية فيها تلج ده بيقتل اي بكتريا فيها زي اكنك جبتي مادة حفظ من الصيدلية