بسم الله الرحمن الرحين
- ازاى نعمل جبنة قديمة ممتازة
1- اولا لازم وضرورى جدا يبقى عندك بلاص مش - لماذا ؟ لان البلاص بينشع المياه الزائدة في الجبن القديمة - لكن البلاستك او الزجاج بيغير طعمها ويخليها تعفن
2- البلاص هتجبية من اى واحد بتاع فخار - في بلاص صغيير ب 6 ج او كبير حوالى 15 ج
3- هتجبي اسمنت اسود وتعجنية وتدهنى البلاص من الخارج بقول تانى من الخارج ما فيش واحدة ذكية تدهن الاسمنت من الداخل وتقول جالى تسمم لية - ايه فايدة الاسمنت ؟ لو البلاص مش متقفل كويس وبيشر مثلا بيبقى الاسمنت عامل حماية وبيساعد على الترشيح ودى خطوة هامة
4- بعد الاسمنت ما تسبية يوم مثلا نبدا نشتغل
5- نجيب الجبن القريس تكون جامدة ومتماسكة نحط عليها الملح والشطة والكمون ونسبها كام يوم فى الثلاجة لحد ما تنشف وتكون تحتيها مصفاة ودى اهم خطوة علشان تنزل المياة اللى فيها
6- بعد كدة نجيب البلاص ونحط فية الاتى وركزى اوى علشان ما تنسيش حاجة
1- ندهن البلاص في القعر بالعسل الاسود
2- قروت فلفل حامى مشقوق نصفين - نضع قشر اليوسفى - جذر مقطع طوليا - خيار سليم - فلفل رومى مقطع مصفين - ترمس بلدى حوالى عشرين حبة
3- كل الحاجات دى مع المش لما تتخلل بتبقى تحفة وما تستغربيش من الجذر لسة مجرباة جديد طلع رائع فعلا
4- بعد كدة هتحطى قوالب الجبن القريش براحة علشان ما تكسرش وتتفتت
5- نيجى لاهم مرحلة اللبن نجيب لبن حوالى 2 كيلو فاكثر نغلى اللبن ونضع فية اما مورتة بلدى ودى ممكن تجبيها من اى سوبر ماركت كبير - او خميرة مش ودى من اى واحدة فلاحة بس لو جبتى خميرة مش لازم تصفيها الاول علشان لو فيها دود
علشان كدة انا بفضل المورتة
6- بعد لما نغلى اللبن ونكون حطين فيه المورتةو - شطة - ملح - قرنفل مطحون - قرفة مطحونة - كزبرة ناشفة مطحونة- قطع جبن رومى صغيرة - فلفل اسود مطحون - فلفل قرنقوطى ودة من عند العطار علشان يدى الجبن اللون الاحمر اشترى ب 1 ج
7- طبعاً بعد اللبن لما يبرد خالص خالص نحط علية شوية دنكار وده من عند العطار بتاع نصف معلقة صغيرة علشان الدود بتاع المش ودة هام جدا- وبعد كدة نصب في البلاص وسمى وانتى بتصبى
8- ما تنسيش بعد كدة تقفلى البلاص كويس بفوطة وبرشمى كويس لية ؟؟؟؟
9 - لان سبب الدود اللى في المش ان الذباب بيقف على البلاص وبيبيض علية والبيض دة بيكون دود حذارى حذارى الذباب او الهاموش تملى خلى البلاص معقم ونظيف من الخارج بمسحة بحتة مبلولة - تانى شىء المياة والتعقيم - المعلقة اللى تغرفى بها من البلاص لازم تكون نظيفة وناشفة جدا ما فهاش مياة لان المياة بتعفن وتعمل فطريات - واوعى تأكلى بالمعلقة وبعدين تحطيها في المش لان ريق الانسان بيعفن الاكل
حطى البىص في الشمس علشان الجبن تستوى
10 - هتكلى مش وهتدعيلى ان شاء الله ما تنسيش التقييم واهم حاجة الدعاء
التوقيع لا يظهر للزوار ..
التوقيع لا يظهر للزوار ..
التوقيع لا يظهر للزوار ..
قد تكوني مهتمة بالمواضيع التالية ايضاً | ||||
الموضوع | كاتب الموضوع | المنتدى | مشاركات | آخر مشاركة |
المش المصرى طريقة عمل المش المصرى فى البيت | لافالانتينا | اكلات واطباق رئيسية | 16 | 24-07-2017 09:37 PM |
ميمي دودو الف مبروووووووك الالفية التالتة يا قلبي | عاشقة كتاب ربي | تهنئة الالفيات والترقيات | 5 | 24-05-2017 12:34 AM |
طريقة عمل المش | بوحة | اكلات واطباق رئيسية | 5 | 18-10-2012 09:58 PM |
دودو مودو ضيفتنا على كرسى الاعتراف | ♥ احبك ربى ♥ | كرسي الاعتراف | 37 | 04-06-2012 02:23 PM |
جميع المشاركات تمثل وجهة نظر كاتبها وليس بالضرورة وجهة نظر الموقع