أو

الدخول بواسطة حسابك بمواقع التواصل

#1

افتراضي الجندوفلى(البكلويز)



الجندوفلى(البكلويز)


المكونات:

كيلو بكلويز
4 فصوص ثوم
ملح
شطه
كمون
ثلاث ملاعق زيت
كوب ماء
طريقة التحضير:

- يغسل البكلويز جيدا وينقع فى الماء مدة ساعتان ثم نضعه فى مصفاه (ملاحظه يجب أن يكون البكلويز مغلق وليس مفتوح).
- نضع الزيت فى القدر على النار ونضيف اليه الثوم المفروم الى ان يصفر لونه ونضيف البكلويز ونغلق القدر فورا ونتركه مده عشر دقائق حتى يتم فتح كل الوحدات المغلقه.
- ثم نرفع الغطاء ونضيف الماء والملح والشطه والكمون ونتركه عشرة دقائق أخرى على النار.

ملحوظه:




عند التقديم يتم استبعاد الوحدات المغلقه كما أن الصوص الموجود طيب المذاق كنوع من أنواع الشوربه... وبالهناء والشفاء


وعلى فكرة انا بعمل ام الخلول كده برضه وبتبقى روعه وفى طريقه كمان طريقه السلق انك تقطعى بصل وفلفل اخضر وطماطم وملح وكمون وتقلبى ع النار لحد ما تفتح معاكى وبالهنا والشفا
الجندوفلى(البكلويز)


الجندوفلى(البكلويز)




#2

افتراضي رد: الجندوفلى(البكلويز)

الله شكلها يفتح النفس


سلمت الايادى

#3

افتراضي رد: الجندوفلى(البكلويز)

يسلمو على الوصفه
إظهار التوقيع
توقيع : دمعه حائره
#4

افتراضي رد: الجندوفلى(البكلويز)

نورتو حبيباتى
#5

افتراضي رد: الجندوفلى(البكلويز)

تسلم ايديكى يا سكره
انا بقى بعملها بطريقة تانية
بشوحها فى زيت ومستكه واحط معاها بصله ولما تفتح احط الماء
وملح وفلفل
واعملها زى شوربه الدجاج
كده
اشيل الريم من على وشها
ولما تستوى احط الشوربه فى المج الخاص بيها
والبكلويز فى الطبق الخاص به
واعصر عليهم ليمون
وبالهنا والشفا


إظهار التوقيع
توقيع : فريق امتياز



الساعة الآن 09:34 PM


جميع المشاركات تمثل وجهة نظر كاتبها وليس بالضرورة وجهة نظر الموقع


التسجيل بواسطة حسابك بمواقع التواصل