تجهيزات الفول للسحور بطريقة الشيف فاطمة ابو حاتى، الفول بالقشطة على طريقة الشيف فاطمة ابو حاتى ، الفول بالطحينة والزيت الحار ،طاجن الفول بالبيض،الفول بالسلطة، الفول بالجبنة، الفول الاسكندرانى بطريقة فاطمة ابو حاتى
اقترب شهر رمضان المبارك ومن اشهر الاكلات التى يفضل الناس تناولها فى مصر على السحور هى الفول لذلك جمعنا لكم فى هذا الموضوع طرق مختلفة ومنوعة لعمل الفول على طريقة الشيف الرائعة فاطمة ابو حاتى تابعونا
((هذا الموضوع من اعدادى و تجميعى وحصرى لمنتدى عدلات ولااسامح من يقوم بنقله بدون كتابة اسمى او اسم المنتدى ))
فول بالقشطة والمكسرات
المكونات
سمنة
مكسرات
فول
ماء
ملح
فلفل اسود
قشطة
طريقة التحضير
فى طاسة على النار حمرى القليل من المكسرات مع ملعقة سمنة صغيرة حتى تأخذ لون ذهبى.
ضعى الفول على المكسرات وقومى بتسخينه جيدا مع المكسرات .
اضيفى القليل من الماء واتركيه يغلى.
اضيفى فلفل اسود ورشة ملح و ملعقة قشطة.
بعد غليانه جيدا ضعيه فى الطاجن واضيفى ملعقة قشطة اخرى ورشة فلفل اسود وقدميه وبالهنا والشفا.
----------------------
المكونات
فول
زيت
طماطم
بصل
فلفل اخضر
ملح
كمون
قومى بهرس القليل من الفول .
قومى بوضع زيت فى طاسة على النار واضيفى قطع البصل والطماطم والفلفل.
اضيفى الملح والكمون واضيفى الفول المهروس ((يمكن وضعه سليم)) .
قلبيه جيدا على النار واتركيه يأخذ غلوتين وقدميها وبالهنا والشفا .
----
فول بالطحينة والزيت الحار على طريقة الشيف فاطمة ابو حاتى
المكونات
فول
زيت حار
ملح
كمون
دقة
طحينة
طريقة التحضير
خذى القليل من الفول واضيفى عليه القليل من الزيت الحار .
اضيفى الملح والكمون والدقة المصنوعة من (الفلفل الاخضر والليمون والكمون والكزبرة والخل).
اضيفى الطحينة .
قومى بتقلبيها جيدا على النار وقدميها بالهنا والشفا .
-------------------
طاجن فول بالبيض على طريقة الشيف فاطمة ابو حاتى
المكونات
زبدة
بصل
طماطم
فلفل
بسطرمة
ملح
فلفل
بيض
طريقة التحضير
فى مقلاة على النار ضعى الزبدة حتى تسخن.
ضعى البصل والطماطم والفلفل والبسطرمة .
قومى بتقليبهم على النار جيدا .
اضيفى الفول وقلبى المكونات جيدا على النار حتى الغليان.
اضيفى الملح والفلفل الاسود .
ضعى الفول فى الطاجن واضيفى البيض تبلى البيض بالملح والفلفل .
قومى باادخاله الفرن بالهنا والشفا.
------------
فول بالسلطة
المكونات
زيت
بصل
فلفل
طماطم
ملح
كمون
دقة
عصير ليمون
طريقة التحضير
فى مقلاة على النار اضيفى القليل من الزيت.
اضيفى الفول حتى يسخن جيدا .
اضيفى قطع صغيرة من البصل والفلفل والطماطم .
قومى بتتبليه بالملح والكمون والدقة وعصير الليمون.
----------------
فول بالجبنة بطريقة الشيف فاطمة ابو حاتى
المكونات
زبدة
فول
ملح
فلفل اسود
جبن يمكن استخدام موتزاريلا او رومى او شيدر
طريقة التحضير
فى مقلاة على النار اضيفى ملعقة زبدة حتى تسخن جيدا .
اضيفى الفول وقلبى جيدا.
تبلى الفول بالملح والفلفل
اضيفى اى نوع جبن متوفر (
موتزاريلا ،رومى ،شيدر) على وجه الفول.
ادخليه الشواية حتى تسيح الجبن وبالهنا والشفا.
---------------
المكونات
بصل
طماطم
فلفل
زيت
توم
فول
ماء
ملح
فلفل
كمون
كزبرة
شطة
طريقة التحضير
افرمى فى الكبة واحدة من كل من البصل والطماطم والفلفل .
فى مقلاة على النار ضعى الزيت حتى يسخن جيدا.
اضيفى ملعقة صغيرة من التوم المفروم واضيفى معها خلطة الخضراوات وقومى بتقليبه جيدا .
اطحنى فى الكبة الفول وربع كوب ماء .
اضيفى للخضروات ملح وفلفل وكمون وكزبرة ورشة شطة حسب الرغبة .
اضيفى الفول الى الخلطة وقدميه بالهنا والشفا .
-----------------------
فول اسكندرانى بطريقة الشيف فاطمة ابو حاتى
المكونات
فول
طماطم مكعبات
فلفل رومى مكعبات
2 ملعقة كبيرة بصل مفروم
فلفل حار مفروم
زيت ذرة
دقة
كمون
ملح
طريقة التحضير
فى مقلاة على النار اضيفى القليل من الزيت .
اضيفى البصل والطماطم والفلفل وفلفل حامى حسب الرغبة .
اهرسى الفول ثم قومى بتتبيل الخضروات بالملح والدقة والخل .
اضيفى الفول للخضروات مع رشة من الكمون والقليل من الماء ورشة ملح وقدميه بالهنا والشفا.