أو

الدخول بواسطة حسابك بمواقع التواصل

#1

افتراضي فطائر المنجأونه البورسعيديه

فطائر المنجأونه البورسعيديه
المقادير

كيلو طحين ابيض

(ولو بالكوب يبقى حوالى خمس اكواب ونص من اكواب الماء الكبيره )

3 بيضات

ثلاثه ارباع كوب زبده سايحه ولكن بارده ليست سخنه

2 كوب حليب

نصف كوب ماء دافئ

ملعقه طعام كبيره ممتلئه خميره حبيبات

كوب سكر حبيبات ناعمه

نصف كوب جوز هند مبشور(اختيارى )

زبيب (اختيارى)

ملعقه صغيره بيكنج صودا او بيكنج باودر

ذره ملح

الحشو (اختيارى)

انا استخدمت معجون تمر واضفت له فستق وجوز هند وقرفه وحبهان)


للتزيين


2 صفار بيض

سكر

سمسم

مكسرات

حبه البركه

الطريقه

اولا نذوب الخميره فى نصف كوب الماء الدافئ مع ملعقه سكر ونتركها عشر دقائق حتى ترتفع وتعمل طبقه
ننخل الدقيق ونضع عليه ذره الملح والبيكنج صودا

وفى الخلاط الكهربائى نضرب الثلاث بيضات مع السكر الى ان يذوب السكر جيدا مع رشه فانيليا ثم الحليب

وفى العجان نضيف كوب الخميره اللى اختمرت عالدقيق ونشغل العجان وبعدها نضيف كوب الزبده كل ذلك والعجان على درجه قليله

نضيف البيض المضروب بالسكر تدريجيا ونعلى السرعه

الى ان تتماسك العجينه

وفى النهايه يمكنك اضافه الزبيب وجوز الهند المبشور عالعجينه انا فضلت اضافه جوز الهند فقط

نترك العجينه تختمر ساعتين ليس اقل من ذلك

وبعد الاختمار نفرغ الهواء بداخلها هكذا



فطائر المنجأونه البورسعيديه




ونتركها ساعه اخرى تختمر وهى بهذا الشكل

وبعد الساعه نبدأ بتشكيل العجينه

والدتى اخبرتنى ان الشكل المألوف لها هو الضفائر او اللفه الحلزونيه بس انا عملت اشكال مختلفه كتغيير وطلعت روعه ماشاء الله

عملت الضفيره وعملت حرف s وعملت الورود وهكذا اليكم الصور



فطائر المنجأونه البورسعيديه



فطائر المنجأونه البورسعيديه



وهنا لفيت العجين حلزون ووضعته بهذا الشكل وشقيت جوانبه



فطائر المنجأونه البورسعيديه



وممكن لفها بهذه الطريقه وعمل شقوق عالعجين



فطائر المنجأونه البورسعيديه



ودى بعض الاشكال



فطائر المنجأونه البورسعيديه









فطائر المنجأونه البورسعيديه




نتركها تختمر ساعه اخرى بعد التشكيل وبعدها ندهن الاشكال بصفار البيض المضروب بالفانيليا وممكن اضافه سكر خشن عالوجه او سمسم او حبه البركه او اى مكسرات هكذا



فطائر المنجأونه البورسعيديه



فطائر المنجأونه البورسعيديه



تترك فى فرن مشتعل مسبقا على حراره 180 لمده ربع ساعه فقط

ملحوظه

ربع ساعه كافيه فمجرد اسفل القطعه ما يتحول للون الوردى حمرى الوجه حتى لو هيأ لك ان القطعه لازالت عجين بالعكس هى استوت جيدا وتركها فتره طويله بيجعل المعجنات ناشفه وقاسيه



وده الشكل النهائى


فطائر المنجأونه البورسعيديه



فطائر المنجأونه البورسعيديه



فطائر المنجأونه البورسعيديه



فطائر المنجأونه البورسعيديه



فطائر المنجأونه البورسعيديه



او ممكن وهى دافئه تحتفظى بيها فى علبه محكمه الغلق وعالفريزر واى وقت تحبى تاكلى تخرجى منها واما تسخنيها فى الفرن او الميكرويف او تتركيها ربع ساعه ستعود كما لو كانت خارجه من الفرن

وهنا وضعتها فى علبه


فطائر المنجأونه البورسعيديه

وطبعا كل نوع طحين بيختلف من مكان لأخر
وممكن العجين يحتاج كل الكميه او اقل بسيط

وبألف هناء وشفاء
مع أرق تحياتي
منقووول



إظهار التوقيع
توقيع : ريموووو
#2

افتراضي رد: فطائر المنجأونه البورسعيديه

واااو شهية جداً
يسلموو

إظهار التوقيع
توقيع : لؤلؤة الايمان
#3

افتراضي رد: فطائر المنجأونه البورسعيديه

رد: فطائر المنجأونه البورسعيديه
#4

افتراضي رد: فطائر المنجأونه البورسعيديه

رد: فطائر المنجأونه البورسعيديه
إظهار التوقيع
توقيع : العدولة هدير
#5

افتراضي رد: فطائر المنجأونه البورسعيديه

موضوع يستهل التصفيق
#6

افتراضي رد: فطائر المنجأونه البورسعيديه

رد: فطائر المنجأونه البورسعيديه
إظهار التوقيع
توقيع : حياه الروح 5


قد تكوني مهتمة بالمواضيع التالية ايضاً
الموضوع كاتب الموضوع المنتدى
فطائر كاساديا ، طريقة عمل فطائر كاساديا ، وصفة فطائر كاساديا ريموووو المعجنات والفطائر
افكار مميزة لتزيين فطائر صور بالخطوات لعمل بيتزا مميزة صور فطائر يمى اممم ندى ام المعجنات والفطائر
فطائر البيض مع الفلفل الاحمر طريقة تحضير فطائر البيض والفلفل الاحمر فطائر البيض مع ال جويريه المعجنات والفطائر
فطائر الفراخ بالتوست,وصفة فطائر الدجاج بخبز التوست من مطبخ نفرتيتي الملكة نفرتيتي من مطبخي
طريقة تحضير فطائر الفلافل كيفية عمل فطائر الفلافل همس بلا لمس المعجنات والفطائر


الساعة الآن 01:22 PM


جميع المشاركات تمثل وجهة نظر كاتبها وليس بالضرورة وجهة نظر الموقع


التسجيل بواسطة حسابك بمواقع التواصل