أو

الدخول بواسطة حسابك بمواقع التواصل

#1

افتراضي طريقة عمل الزربيان العدني

شوفوا الطريقه جدا سهله بس انا مطوله الشرح وهوا بسهوله حنيذي

المقادير :

بالحم او بالدجاج الاتنين بيطلع حلو


طبعا لحم بعظمه


طريقة عمل الزربيان العدني


رز حسب الكميه وانا مسويه 2 كوب رز
طريقة عمل الزربيان العدني


بصله كبيرة مفرومه خشن
طريقة عمل الزربيان العدني


ملعقه ثوم مطحون


طريقة عمل الزربيان العدني

اطحنوا الثوم (دقوه)
5 حبات بطاطس صغيرة مقطعه بالنص
طريقة عمل الزربيان العدني

مقطع بالنص لاتنسو هههههاي
زيت قليل

علبه لبن زبادي

بهارات مشكله وملح وكمون وفلفل اسود وقرفه وورق غار وهيل
(اكيد بتعرفوا البهارات هههههههاي)
زعفران منقوع بمويه الكادي
بصله مقطعه شرائح ومقليه ذهبي خفيف ( بعد ماتقلي البصل يكون لونه دهبي )
طريقة عمل الزربيان العدني

الطريقه :
ينقع الرز بماء دافئ
وينقع الزعفران بمويه الكادي
نسلق الرز بماء وملح وزيت ونضع البهارات الصحيحه هيل وقرفه
وتكون نصف سلقه
نسخن الزيت ونضع البصل والثوم حتى يصفر قليلا ثم نضع اللحم
ونقلبه حتى يتغير لونه ثم نضيف البهارات المطحونه
والكمون والفلفل الاسود والقرفه وورق الغار ونقلب
ثم نضيف اللبن الزبادي ونغلق القدر
طبعا انا استخدم قدر الضغط وهذا افضل شي عندي
والنار جدا هادئه
واتركه ربع ساعه بعد سماع الصفيرة
ثم افتحه بعد خروج الهواء
واضيف البطاطس وارجع اقفله واتركه 5 دقايق
ثم اضيف قليل من منقوع الزعفران ثم قليل من الرز المسلوق نصف سلقه
ثم نوزع قليلامن البصل المحمر
ونرجع نضيف بقيه الرز ونوزع باقي البصل والزعفران
ونقفل على القدر ونتركه على نار جدا هادئه ممكن 10 دقايق

وعند التقديم يقلب في صحن كبير





ورفع اللحم والبطاطس

ونقلب الرز مع بعض
ويقدم بتزينه باللحم والبطاطس ورشه من البصل المقلي
وهكدا يكون الزربيان العدني
طريقة عمل الزربيان العدني
وبالعافيه عليكم



إظهار التوقيع
توقيع : ريموووو
#2

افتراضي رد: طريقة عمل الزربيان العدني

امممم تسلم الايادي حبيبتي ريموووو
#3

افتراضي رد: طريقة عمل الزربيان العدني

منووره
إظهار التوقيع
توقيع : ريموووو
#4

افتراضي رد: طريقة عمل الزربيان العدني

تسلم ايدكِ
إظهار التوقيع
توقيع : dodo modo
#5

افتراضي رد: طريقة عمل الزربيان العدني

شكرا لردودكم ومروركم
إظهار التوقيع
توقيع : ريموووو


قد تكوني مهتمة بالمواضيع التالية ايضاً
الموضوع كاتب الموضوع المنتدى
زربيان لحم البقر , طريقة عمل الزربيان من المطبخ الخليجى محبه لله مطبخ اللحوم
الرز الزربيان وبطريقتي سماهر المدينه من مطبخي


الساعة الآن 12:11 AM


جميع المشاركات تمثل وجهة نظر كاتبها وليس بالضرورة وجهة نظر الموقع


التسجيل بواسطة حسابك بمواقع التواصل