شوفوا الطريقه جدا سهله بس انا مطوله الشرح وهوا بسهوله حنيذي
المقادير :
بالحم او بالدجاج الاتنين بيطلع حلو
طبعا لحم بعظمه
رز حسب الكميه وانا مسويه 2 كوب رز
بصله كبيرة مفرومه خشن
ملعقه ثوم مطحون
اطحنوا الثوم (دقوه)
5 حبات بطاطس صغيرة مقطعه بالنص
مقطع بالنص لاتنسو هههههاي
زيت قليل
علبه لبن زبادي
بهارات مشكله وملح وكمون وفلفل اسود وقرفه وورق غار وهيل
(اكيد بتعرفوا البهارات هههههههاي)
زعفران منقوع بمويه الكادي
بصله مقطعه شرائح ومقليه ذهبي خفيف ( بعد ماتقلي البصل يكون لونه دهبي )
الطريقه :
ينقع الرز بماء دافئ
وينقع الزعفران بمويه الكادي
نسلق الرز بماء وملح وزيت ونضع البهارات الصحيحه هيل وقرفه
وتكون نصف سلقه
نسخن الزيت ونضع البصل والثوم حتى يصفر قليلا ثم نضع اللحم
ونقلبه حتى يتغير لونه ثم نضيف البهارات المطحونه
والكمون والفلفل الاسود والقرفه وورق الغار ونقلب
ثم نضيف اللبن الزبادي ونغلق القدر
طبعا انا استخدم قدر الضغط وهذا افضل شي عندي
والنار جدا هادئه
واتركه ربع ساعه بعد سماع الصفيرة
ثم افتحه بعد خروج الهواء
واضيف البطاطس وارجع اقفله واتركه 5 دقايق
ثم اضيف قليل من منقوع الزعفران ثم قليل من الرز المسلوق نصف سلقه
ثم نوزع قليلامن البصل المحمر
ونرجع نضيف بقيه الرز ونوزع باقي البصل والزعفران
ونقفل على القدر ونتركه على نار جدا هادئه ممكن 10 دقايق
وعند التقديم يقلب في صحن كبير
ورفع اللحم والبطاطس
ونقلب الرز مع بعض
ويقدم بتزينه باللحم والبطاطس ورشه من البصل المقلي
وهكدا يكون الزربيان العدني
وبالعافيه عليكم
التوقيع لا يظهر للزوار ..
التوقيع لا يظهر للزوار ..
قد تكوني مهتمة بالمواضيع التالية ايضاً | ||||
الموضوع | كاتب الموضوع | المنتدى | مشاركات | آخر مشاركة |
زربيان لحم البقر , طريقة عمل الزربيان من المطبخ الخليجى | محبه لله | مطبخ اللحوم | 11 | 16-11-2015 11:50 AM |
الرز الزربيان وبطريقتي | سماهر المدينه | من مطبخي | 8 | 29-09-2013 02:07 PM |
جميع المشاركات تمثل وجهة نظر كاتبها وليس بالضرورة وجهة نظر الموقع