وبعدين نشطفها تاني كويس ونجيب علبه زبادي او لبن رايب ونحط عليها معلقه ونص شطه محترمين ودا لمحبي اكل السبايسي وممكن معلقه واحده وكانت الاخت صاحبه الموضوع التاني قالت نحطها في التلاجه اربع ساعات ونطلعها نتبلها بصراحه انا كسلت قولت هحط كله علي بعضه وبتالي يبقا هنحط ايه ياحلوين
شطووووووووووووره منك ليه
يبقا هنحط ايه هقول نحط
1---- علبه زبادي وتكون ساقعه من التلاجه
2---- معلقه شطه كبيره
3---- 2 معلقه كبيره ثوم بودر واللي معندهاش تبشر 4 فصوص توم
4---- 2معلقه كبيره بصل بودر واللي معندهاش تقطع بصله كبيره شرايح اللي هيا جوانح او طرنشات بلاش مبشور عشان تعرفي تطلعيه من علي الفراخ وانتي بتحطيها في الدقيق
5---- النقطه دي هيكون فيها فلفل اسود بهارات فراخ ورق لورا متكسر بالايد حبهان مفتوح بالايد زعتر روز ماري بردقوش رشه نعناع ناشف زنجبيل وممكن لو معندكيش تحطي فلفل اسود وبهارات واللي موجود عندك
6---- معلقه خل
7---- ملح زي ماانتي عاوزه يعني ممكن نقول معلقه ونص او اتنين بس زي ماانتي عاوزه الا تدعي عليا بعد كده
8---- نص كبايه ميه متلجه ساقعه تللج حطيها علي التتبيله
9---- معلقه كبيره سكر
نحط كله علي بعضه ونخلطه كويس وبعدين نيجي للفراح نمسكها بالسكينه ونفتحها كده يعني نعمل فيها ثقوب عشان التتبيله تدخل لغايه العظم وبعدين حطيها علي التتبيله ونغطيها كويس ونحطها في التلاجه ويكون الكلام دا من بالليل احسن ودي صوره الفراخ وهيا متتبله
***- [IMG]https://files2.***- ***- *.com/2012/5/13361506835369.jpg[/IMG]
احنا كده نمنا وصحينا الحمد لله صباح الخير عليكي منك ليها ردي انتي وهيا مش سامعه مش سامعه كده سمعت ياعسل انتي وهيا
نجيب الدقيق مثلا كبايه ونص ونحطه في صينيه شاي كبييره ونحط عليه كيس خلطه البروست دا للمغتربين او كيس فيجيتار ودا للي في مصر وشويه فلفل اسود (وشويه ثوم بودر شويه بصل بودر ودا اختياري اللي بين القوسين) وشويه ملح ونجيب ميه ساقعه تللللللللج ونحط في ادينا شويه صغيرين ونرشهم علي الدقيق زي اللي في الصوره كده
***- [IMG]https://files2.***- ***- *.com/2012/5/13361505335544.jpg[/IMG]
ونفرك بي صوابعنا ولما الميه الدقيق يشربها نحط شويه كمان ونفرك برده بس الفرك يبقا زي مايكون شرايح مش كلكعه وعجين يبقا شرايح حلوه كده زيكم ياعسلات
وبعدين نجيب المنخل وننخل الدقيق هينزل الدقيق اللي مش معمول شرايح والشرايح هتكون في المنخل فوق علي الوش نشيلها بايدينا ونحطها في طبق هيفضل في المنخل خلطه البروست او الفيجيتار لانها خشنه مش هتنزل من المنخل نحطها تاني علي الدقيق المنخول ونكرر عمليه الميه المتلجه ونعمل شويه حلوين كده عشان يكفي واللي يفضل حطيه عندك في التلاجه لمره تانيه هنفضل نعمل في الدقيق لغايه مايوصل للشكل دا اللي في الصوره
***- [IMG]https://files2.***- ***- *.com/2012/5/13361504618647.jpg[/IMG]
طبعا هيفضل عندك دقيق عليه فيجيتار شليه اوعي ترميه هنحتاجه في الخطوه اللي جايه
انا زودت حاجه بقا من عندي لاني بحبه اوي وهو الشوفااان حطيته علي الدقيق الشرايح حطيت كوبايه واللي معندوش يعمل الدقيق بس انا عملت فراخ بالدقيق بس وفراخ بالدقيق عليه شوفان وفراخ بالشوفان بس وكلهم والله كانو حلوين اوووي زي كنتاكي الاصلي بالظبط ودي صوره الشوفاااان
***- [IMG]https://files2.***- ***- *.com/2012/5/13361508887837.jpg[/IMG]
نيجي بقا للبيض والدقيق والخطوه دي هنلغيهااااااااااا من القاموس خالص ونستبدلها بايه بي اللي في الصوره دي
وقبل مااحط الصوره هقول هو عباره عن ايه هو عباره عن الدقيق اللي نخلتيه وطلعتي منه الشرايح نحطه في علبه بلاستيك ممكن 7 معالق كبيره وعليه ميه متلجه خالص مالص ونقلبه كويس جدا لغايه مايدوب في المايه حلو اوي ومايكونش فيه كلكعه ويكون تقيل اوي مش خفيف يعني حطي ميه لغايه ماتشوفي ان تقله كده كويس نحط عليه زره ملح خلو بالكو اوعو يطلع مالح قبل ماتحطي ملح دوقي الاكل انا ماليش دعوه لو انضربتو هههههه انا بهزر اوعو تزعلو مني والصوره اهي
***- [IMG]https://files2.***- ***- *.com/2012/5/13361503861971.jpg[/IMG]
خلاص كده كل حاجه جاهزه رتبي كده علي الرخامه الفراخ المتبله بعديها الدقيق عليه الميه بعديها الدقيق الشرايح (او اللي عليه الشوفان او الشوفان بس يمكن الاستغناء عنه)
وبعدين نمسك الفراخ المتبله بالايد اليمين ونعصرها كويس ونحطها في الدقيق اللي عليه الميه (مافيهوش بيض خالص) وبعدين علي الشرايح (او اللي عليه الشوفان او الشوفان بس) ونضغط غليه بالراحه خالص عشان الدقيق الشرايح مايعجنش ويكون باين كويس ودا يكون بالايد الشمال المهم نغطي كل حطه في الفراخ كويس اوووووووووووي ونعمل كده لغايه مانخلص الكميه اللي عندك ودي كانت صورتها بعد ماخلصتها في الدقيق الشرايح
***- [IMG]https://files2.***- ***- *.com/2012/5/13361510653793.jpg[/IMG]
ونحطها علي صينيه وعلي الفرزيز ربع او تلت ساعه ودا شكلها بعد ماطلعت من الفريزر
***- [IMG]https://files2.***- ***- *.com/2012/5/13361508062389.jpg[/IMG]
السر اللي قولتلكم هقوله بين الكلام هو ( حله الضغط )
ممتازه هتسويه حلو اووووي من غير مايتحرق ويكون لونه دهبي وجميل زي اللي بنشتريه بالظبط هنجيب الحله ونحط فيه الزيت ونسخنه كويس ياريت الزيت يكون كتيييير يغطي الفر اخ كلها من فوق لتحت وبعدين نسخنه كويس ونخط الفراخ علي قد الحله ونغطيها ونقفل المكان اللي بيطلع منه البخار كمان لمده خمس دقايق وبعدين نوطي النار مش نطفيها ونفتح مكان الخار عشان يطلع اول ماتحسي انه طلع كله افتحي الحله بالراحه شوفي بقا انتي عايزه تخليه تاني وتغطي عليه ولا ايه زي مانتي شايفه بقا بس خلي بالك الا يتحرق وبعدين تيجي تدعي عليا لو حسيتي انه محتاج لسه يستوي اكتر غطيها الحله تاني لغايه مايستوي وبعدين اكشفي الغطا ونشفيه كويس علشان يكون ناشف من جوه ( طبعا لو مش عندك يبقا امرك لله حمري في طاسه عاديه غويطه بس يكون الزيت كتييير وسخن اوووووووووي وابقي غطيه برضه علشان يبقا مقرمش )
بعد ما استوي خلاص طلعيه علي صينيه عليها ورق نشاف علشان الزيت وحطي عليه ورق نشاف كمان من فوق وحطي الصينيه كلها في كيس بلاستك علشان ميجلدتش ويشد معاكي في الاكل دا طبعا كل ماتطلعي مره تيجي فاتحه الكيس وحطاها علي اللي فيه اتفقنا كده يافتاتيك يا حلوين
ودي صوره حله الضغط وفيها الزيت قبل مايسخن
***- [IMG]https://files2.***- ***- *.com/2012/5/13361502012383.jpg[/IMG]
ودي صوره الزيت لما سخن وخلاص استعد للمعركه قاصدي المصارعه شوفو شكله حلو ازاي
***- [IMG]https://files2.***- ***- *.com/2012/5/13361501493833.jpg[/IMG]
والصوره دي لما المصارعه ابتدت بين الزيت والفراخ
***- [IMG]https://files2.***- ***- *.com/2012/5/13361501137798.jpg[/IMG]
ودي صوره الفراخ وهيا عامله نفسها كنتااااكي وانا بطلعها من الزيت بعد مااستوت بزمتك انتي وهيا ياقمرات حد يعرف يفرق بينهم
***- [IMG]https://files2.***- ***- *.com/2012/5/13361500684444.jpg[/IMG]
ودي بقا وهو في الصينيه والكيس بعد 7 دقايق تقريبا
***- [IMG]https://files2.***- ***- *.com/2012/5/13361499047140.jpg[/IMG]
***- [IMG]https://files2.***- ***- *.com/2012/5/13361499795563.jpg[/IMG]
اه صحيح نسيت اقولكم اني بعد كده ان شاء الله لما اعمل كنتاكي تاني هبقا اشيل جلد الفراخ علشان التتبيله تمسك في الفراخ اكتر مش معني كده انها ماكانتش ماسكه لا والله كانت جميله واهو كمان علشان الدهون ونسيت كمان اقولكم ان حله الطغط والزيت الكتير والله خلو الفراخ ولا كانها متحمره ومافيهاش ولا نقطه زيت وان شاء الله انتو هتجربو
وكده خلصت الكنتاااااااااكي بكل حركاته وتكاته يلا تشجيعه حلوه علشان اكمل
***- ***- ***- ***- ** ***- ***- ***- **
ندخل علي سلطه الكلو سلو اللي والله ماكان ليها حل لا تقولي كنتاكي ولا غيره وانتي هتجربيها ان شاء الله وتعرفي ازاي انا ليا حق اقول كده
1---- نص كرمبايه صغيره وابشريها بمبشره البصل
2---- 2معلقه كبيره مايونيز محترمين كده
3---- نص معلقه ملح
4---- 2 معالق كبيره سكر الاسره
5---- 2 معلقه كبيره عسل نحل لو مفيش حطي بدالهم سكر
6---- علبه زبادي
7---- نص كوبايه لبن ساقعه من التلاجه
8---- جزره كبيره مبشوره بمبشره البصل
نخلط المقدير كلها مع بعض نخلط كويس لغايه ما السكر يدوب ونغطيه وعلي التلاجه نعملها من بالليل احسن
ودي الصور بس وهيا جاهزه ماصورتش الخطوات لانها سهله
***- [IMG]https://files2.***- ***- *.com/2012/5/13361498365401.jpg[/IMG]
علي فكره انا عملتها بكرمب احمر لاني ماكنش عندي ابيض وطلعت رهيبببببببببببه والله احسن من الابيض
انا كده خلصت السلطه كمان يلا تصقيفه حلوه كده
***- ***- ***- ***- ** ***- ***- ***- ***- *
وانا كنت عملت معاها مكرونه اسباجتي لان احنا بنحبها اووي مع الفرااخ او البانيه او الاسكالوب بتبقا جميله ودي صورتها
***- [IMG]https://files2.***- ***- *.com/2012/5/13361497943490.jpg[/IMG]
***- ***- ***- ***- ** ***- ***- ***-
انا كده خلصت يارب اكون افدتكم كلكم ويارب تجربو ويطلع حلو وتاكلوه بالهنا والشفا وامانه عليكم التقييييييييم مهم لاني تعبت والله وعلشان مزعلش منكم لاني خلاص صبري نفد وبعد كده هكهرب اللي مايقيمش ولا يرد فاهميييين
وفي النهايه انا تحت امركم في اي سؤال ودي بقا صوره للتعزييييييب والتجويييييييييع لا ماتزعلوش دي لكل اللي هيقيم ويشارك في الموضوع ولو بدعوه حلوه
***- [IMG]https://files2.***- ***- *.com/2012/5/13361495048097.jpg[/IMG]
***- ***- ***- ***- ** ***- ***- ***- ***- **
ودي صوره للي هيقيم ويشارك جاهزه علي الاكل يمي يمي يمي
***- [IMG]https://files2.***- ***- *.com/2012/5/13361497383119.jpg[/IMG]
مع السلامه ويارب الموضوع يعجبكو وتستفيدو منه
ماتنسوش التقيييييييييييييي يييييييييييييييييي يييييييييييييييم :