أو

الدخول بواسطة حسابك بمواقع التواصل

#1

مميز طريقه النيش






اهلا بيكم ياعرايس المنتدي
طبعا كل عروسة بتفرش النيش بتاعها بتبقى محتارة تفرشه ازاي؟
ازاي مايبقاش تقليدي؟
انا هديلكم شوية نصايح يارب تفيدكم
بس الاول اعرف النيش لان اكيد في كتير من الاخوات مايعرفوش يعني ايه نيش
لان الاسامي بتختلف من بلد لبلد
النيش ده عبارة عن دولاب ب2 ضلفه او 4 ضلفه حسب حجمه
بيبقى الوش بتاعه زجاج والجوانب زجاج والظهر خشب
لكن فيه مرايه عشان يعكس الضوء
وده بيترص فيه طقم الصيني واطقم الشاي والقهوة والكاسات ....وهكذا
ودي صورته



طريقه النيش

نبدأ بقى طريقه فرشه بسم الله
اولا طبعا لازم تفرشي بالمفارش اللي تبع مفرش السفرة
بيكون في مفارش مربعة صغيرة بتحطيه ويكون نازل منه جزء على شكل مثلث وطبعا بيكون المثلث ده مطرز
بتفرشيه في الوش وفي الجوانب كمان عشان تدي شكل جميل
ودي صورة للتوضيح





طريقه النيش


ثانيا ترتيب الاطقم
حاولي وانتي بتشتري الاطقم متجبيش الوان كتير
يعني بلاش يبقى النيش عبارة عن كرنفال الوان عشان ميزغللش العين
وكمان هتلاقي صعوبه في تنسيقة خصوصا لو المفرش لونه مش لايق مع الطقم
يعني حاولي يبقى الاطقم على قد ماتقدري لون واحد او لونين بالكتير
يعني لو ذهبي يبقى الكاسات فيها خطوط او رسومات دهبي وممكن يكون طقم الشاي على لون عسلي يعني حاولي يبقى الالوان ماشيه مع بعض وطبعا المفارش تكون ذهبي فاتح او بيج
ولو عايزة تكون حاجتك على فضي يبقى دي سهله بالنسبالك ممكن تحطي لون تاني زي الاحمر او الاخضر او الازرق وده هيديكي انعكاس جميل جدا
زي النيش ده عبارة عن لونين فضي وابيض مع احمر



طريقه النيش



طريقة الترتيب بقى طبعا الكاسات واطقم الشربات بيبقوا لوحدهم وترصيهم بشكل جميل لكن بلاش تبالغي وتكتري في الحاجه عشان جمال الاطقم هتروح

وطبعا طقم الشاي بترص كله وبيكون البراد في النص وحواليه الفناجين وبيكون وراه سيرفيس مدور او بيضاوي زي ماتحبي ويكون واقف وراه يعني ساند على خلفيه النيش وممكن كمان تحطي حواليهم فناجين القوة اللي تبع طقم الصيني طبعا عشان يبقو شكل واحد

واطقم الخشاف بيكون الطبق الكبير في النص وبيتحط جواه الاطباق الصغيرة بشكل مرتب وجميل
وطبعا بيكون عندك طقم صواني للتقديم بتكون غير اللي بتستخدميها في المطبخ
ودي بتحطيها في الخلف زي السيرفيس كده اللي اتكلمت عنه من شويه

اما بالنسبه لشنطه الملاعق فليكي حريه الاختيار
ياما بتفتحيها وتحطيها زي ماهي
ياما وده الافضل انك تشيلي الملاعق منها وتضعيها في ادراج البوفيه
طبعا الملاعق بتبقى محطوطه في حاجه كده جوة الشنطه وبتكون لكل واحده مكان مخصص فانتي بتشيليها بيها عشان شكل الملاعق ميبوظش
بالنسبه بقى لباقي طقم الصيني فدول بيترصوا في البوفيه ولو ماعندكيش بوفيه فبترصيهم في النيش من تحت خالص بيكون في مكان متداري
طبعا لان ماينفعش ان الاطباق تبان في النيش




طريقه النيش




ولو عندك اي اطقم زياده من الكاسات او الشربات او قهوة والنيش اتملا خلاص
فممكن ترصيه جوة البوفيه زي مانتي عايزة
وممكن تحطي شويه اكسسوارات حوالين الاطقم لكن بلاش تكتري عشان مفيش احلي من البساطه
وده مثال للاكسسوار




طريقه النيش



إظهار التوقيع
توقيع : el daloaa miroo
#2

افتراضي رد: طريقه النيش

بارك الله فيك عالنصائح
موضوعك جميل جدا

إظهار التوقيع
توقيع : mahee
#3

افتراضي رد: طريقه النيش

رد: طريقه النيش
إظهار التوقيع
توقيع : لولو حبيب روحي
#4

افتراضي رد: طريقه النيش

تسلمي
إظهار التوقيع
توقيع : ملتقى الجنان
#5

افتراضي رد: طريقه النيش

شكرا ليكى
#6

افتراضي رد: طريقه النيش

ميرسي لك
إظهار التوقيع
توقيع : نور الحكيم
#7

افتراضي رد: طريقه النيش

موضوع جميل
إظهار التوقيع
توقيع : لحظة حنين
#8

افتراضي رد: طريقه النيش

موضوع مفيد فعلا
#9

افتراضي رد: طريقه النيش

بجد موضوع مفيد جدا
#10

افتراضي رد: طريقه النيش

تسلمى ياقمر

إظهار التوقيع
توقيع : بائعه الورد
#11

افتراضي رد: طريقه النيش

شكرا حبيبتى
إظهار التوقيع
توقيع : هبه شلبي


قد تكوني مهتمة بالمواضيع التالية ايضاً
الموضوع كاتب الموضوع المنتدى
سمك بالطحينه فى الفرن , طريقه عمل سمك بالطحينه فى الفرن , مقادير طبخ سمك بالطحي ريموووو المأكولات البحرية
الكبده المقليه على طريقتى , طريقه عمل الكبده المقليه بالخضار , بالصور طريقه عمل ريموووو من مطبخي
كيكه الرمان طريقه عمل كيكه الرمان بالصور طريقه عمل كيكه الرمان ريموووو الحلويات الشرقية والغربية
الحمص طريقه عمل الحمص من مطبخى طريقه تحضير الحمص من مطبخى ريموووو من مطبخي
تجهيزات النيش ,اطقم صيني وأطقم تقديم شاي روعه,انتيكات النيش للعروسة الملكة نفرتيتي ادوات واجهزة منزلية


الساعة الآن 05:15 PM


جميع المشاركات تمثل وجهة نظر كاتبها وليس بالضرورة وجهة نظر الموقع


التسجيل بواسطة حسابك بمواقع التواصل