أو

الدخول بواسطة حسابك بمواقع التواصل

#1

129873 صنيه بطاطس بالفراخ ومعاها صنيه جلاش واحلى طبق رز

صنيه الفراخ بالبطاطس انما ايه طعم حكايه



صنيه بطاطس بالفراخ ومعاها صنيه جلاش واحلى طبق رز


فرخه جاهزه ومتقطعه اربع
كيلو بطاطس ومتقطعه
ملح وفلفل وبهارات فراخ وبهارات مشويات وكركم وكارى وزعفران ونص ليمونه
وبصلتين كبار
و2 فصوص ثوم
وممكن تستبدلى البهارات باى بهارات موجوده عندك ف البيت مش ضرورى
المهم الملح والفلفل

من بليل بجهز الفراخ وبتبلها كويس بالخليط وحاولى توسعى جلد الفرخه وتضعى الخليط بين اللحم والجلد وبعصر عليها نص ليمونه او ممكن قبل طهيا بساعتين

وتانى يوم

بجهز البطاطس
وبحطها ف الصنيه وبكون فرشه ف ارض البطاطس جزء من التبيله
وباقى التبليه برشها فوق البطاس وع الفراخ
وبحطها ع عين البتوجاز حوالى ربع ساعه من غير ميا
وبعدين بضفلها كوبتين ميا تاخد غلوه
واحطها ف الفرن
وبفتح الشوايه عشان تحمر
وبقلبها كل شويه عشان تحمر وبحمر وش البطاطس بروده
والبطاطس بتكون مصفره عشان الكركم والكار وممكن نحط طماطمايه لو حبتم
وطبعا ها نقدم جمبها

رز ابيض
صنيه بطاطس بالفراخ ومعاها صنيه جلاش واحلى طبق رز





او رز حبايه وحبايه

صنيه بطاطس بالفراخ ومعاها صنيه جلاش واحلى طبق رز


او ارز بالشعريه

صنيه بطاطس بالفراخ ومعاها صنيه جلاش واحلى طبق رز



صنيه الجلاش باللحمه المفرومه

والله بيبقى تحفه واحلى من الرقاق

صنيه بطاطس بالفراخ ومعاها صنيه جلاش واحلى طبق رز


نص كيلو جلاش بيفرط معاكى كتير وبيعمل صنيتين حلوين

بتكونى معصجه اللحمه والبصل وحطه البهارات
بتجبى اللحمه وتفرميها اقل من نص كيلو لحمه
وبعديها تقطعى بصلتين وتشويحيهم شويه ع النار لحد ماتحسى ان البصله دبلت شويه وبدات تصفر
تقومى حطه اللحمه
ورشه عليها شويه ملح وفلفل وبهارات

ولما تتعصج
تجيبى الجلاش بطلعيه من الفريز بلها بنص ساعه على ما يفك

وتجيبى صنيه تحطىفيها الجلاش وصنيه تانيه
تفرديه فيها

يعنى تجبى الجلاش وتفرديه اقدامك وتحشيه باللحمه بتاعتك
وتلفيه ع الصنيه صوابع زى المحشى
طبعا لجلاش بيكون ورقته طويله
بعد ما بتلفى الورقه
بتجيبى السكينه وتقطعيها اربع صوابع او خمسه حسب الطول اللى بتحبيه

صنيه بطاطس بالفراخ ومعاها صنيه جلاش واحلى طبق رز

ولما تخلصى لف
وتحطيه ف الصنيه طبعا بتكونى دهنه الصنيه بالزيت عشان مايلزقش وتعرفى طلعيه بعد السوه بسهوله
جهزتى الصنيه وملتيها الجلاش
تجيبى بقى كوبايه لبن وتكونى رجه فيها بيضه ورشه شويه فلف بملح مع البيض واللبن
وتسقيه للجلاش
ودخليه الفرن وطبعا بتشغلى الشوايه عشان ياخد اللون البنى
ولو حسيتى ان وشه نشف منك
رشى بس عليه باايدك نطره ميا وخطى الصنيه ها يتطرى على طول وبالف هنا

وومكن اقسم الجلاش بجزئين جزء اعمله صنيه بالطريقه المزكوره
وجزء الفه سنبكسه والقيه ف زيت وبيطلع مقرمش وجميل
بالشكل ده

صنيه بطاطس بالفراخ ومعاها صنيه جلاش واحلى طبق رز



إظهار التوقيع
توقيع : ♥ احبك ربى ♥
#2

افتراضي رد: صنيه بطاطس بالفراخ ومعاها صنيه جلاش واحلى طبق رز

رآآئع يالغلا
الله يعطيكـ العآآفية

#3

افتراضي رد: صنيه بطاطس بالفراخ ومعاها صنيه جلاش واحلى طبق رز

ايه الجمال ده كله
تسلم الايادي حبيبتي

إظهار التوقيع
توقيع : ام هنا
#4

افتراضي رد: صنيه بطاطس بالفراخ ومعاها صنيه جلاش واحلى طبق رز

واااااااااااااو روعة حبيبتى تسلم الايادى ياقمر
إظهار التوقيع
توقيع : dodo modo
#5

افتراضي رد: صنيه بطاطس بالفراخ ومعاها صنيه جلاش واحلى طبق رز

هايل بجد
#6

افتراضي رد: صنيه بطاطس بالفراخ ومعاها صنيه جلاش واحلى طبق رز

رووووووووووعه يالولو
تم النقل الى اكلات واطباق رئيسية

#7

افتراضي رد: صنيه بطاطس بالفراخ ومعاها صنيه جلاش واحلى طبق رز

تسلم الايادي ياعسولة
إظهار التوقيع
توقيع : al asraa
#8

افتراضي رد: صنيه بطاطس بالفراخ ومعاها صنيه جلاش واحلى طبق رز

ماشاء الله حلوين أوي

تسلمي

إظهار التوقيع
توقيع : sweet flower
#9

افتراضي رد: صنيه بطاطس بالفراخ ومعاها صنيه جلاش واحلى طبق رز

تسلم ايدك يا لولو
إظهار التوقيع
توقيع : amira ali


قد تكوني مهتمة بالمواضيع التالية ايضاً
الموضوع كاتب الموضوع المنتدى
رسائل يوم الجمعة /2 زاهرة الياياسمين رسائل وتوبيكات
صينية بطاطس بالفراخ فى الفرن منال عبد الفتاح مطبخ الدجاج
طريقة عمل صينية بطاطس بالفراخ على الطريقة المصرية سهلة جدا ولذيذة حسناء مطبخ الدجاج
كيكه بطاطس بالفراخ , قالب بطاطس محشي بالفراخ منون حبيبتي مطبخ الدجاج
بطاطس بالفراخ على الطريقة الايطالية مايا علي مطبخ الدجاج


الساعة الآن 03:55 PM


جميع المشاركات تمثل وجهة نظر كاتبها وليس بالضرورة وجهة نظر الموقع


التسجيل بواسطة حسابك بمواقع التواصل