صنيه الفراخ بالبطاطس انما ايه طعم حكايه
فرخه جاهزه ومتقطعه اربع
كيلو بطاطس ومتقطعه
ملح وفلفل وبهارات فراخ وبهارات مشويات وكركم وكارى وزعفران ونص ليمونه
وبصلتين كبار
و2 فصوص ثوم
وممكن تستبدلى البهارات باى بهارات موجوده عندك ف البيت مش ضرورى
المهم الملح والفلفل
من بليل بجهز الفراخ وبتبلها كويس بالخليط وحاولى توسعى جلد الفرخه وتضعى الخليط بين اللحم والجلد وبعصر عليها نص ليمونه او ممكن قبل طهيا بساعتين
وتانى يوم
بجهز البطاطس
وبحطها ف الصنيه وبكون فرشه ف ارض البطاطس جزء من التبيله
وباقى التبليه برشها فوق البطاس وع الفراخ
وبحطها ع عين البتوجاز حوالى ربع ساعه من غير ميا
وبعدين بضفلها كوبتين ميا تاخد غلوه
واحطها ف الفرن
وبفتح الشوايه عشان تحمر
وبقلبها كل شويه عشان تحمر وبحمر وش البطاطس بروده
والبطاطس بتكون مصفره عشان الكركم والكار وممكن نحط طماطمايه لو حبتم
وطبعا ها نقدم جمبها
رز ابيض
او رز حبايه وحبايه
او ارز بالشعريه
صنيه الجلاش باللحمه المفرومه
والله بيبقى تحفه واحلى من الرقاق
نص كيلو جلاش بيفرط معاكى كتير وبيعمل صنيتين حلوين
بتكونى معصجه اللحمه والبصل وحطه البهارات
بتجبى اللحمه وتفرميها اقل من نص كيلو لحمه
وبعديها تقطعى بصلتين وتشويحيهم شويه ع النار لحد ماتحسى ان البصله دبلت شويه وبدات تصفر
تقومى حطه اللحمه
ورشه عليها شويه ملح وفلفل وبهارات
ولما تتعصج
تجيبى الجلاش بطلعيه من الفريز بلها بنص ساعه على ما يفك
وتجيبى صنيه تحطىفيها الجلاش وصنيه تانيه
تفرديه فيها
يعنى تجبى الجلاش وتفرديه اقدامك وتحشيه باللحمه بتاعتك
وتلفيه ع الصنيه صوابع زى المحشى
طبعا لجلاش بيكون ورقته طويله
بعد ما بتلفى الورقه
بتجيبى السكينه وتقطعيها اربع صوابع او خمسه حسب الطول اللى بتحبيه
ولما تخلصى لف
وتحطيه ف الصنيه طبعا بتكونى دهنه الصنيه بالزيت عشان مايلزقش وتعرفى طلعيه بعد السوه بسهوله
جهزتى الصنيه وملتيها الجلاش
تجيبى بقى كوبايه لبن وتكونى رجه فيها بيضه ورشه شويه فلف بملح مع البيض واللبن
وتسقيه للجلاش
ودخليه الفرن وطبعا بتشغلى الشوايه عشان ياخد اللون البنى
ولو حسيتى ان وشه نشف منك
رشى بس عليه باايدك نطره ميا وخطى الصنيه ها يتطرى على طول وبالف هنا
وومكن اقسم الجلاش بجزئين جزء اعمله صنيه بالطريقه المزكوره
وجزء الفه سنبكسه والقيه ف زيت وبيطلع مقرمش وجميل
بالشكل ده