رد: التكات الخاصة بالأكل
تالت حاجه تكات الاكلات الرئيسيه ( الطبخات بئا )
ما شاء الله انا نفسى اقول بقى على سر حقيقى خطير ويخلى اكلك كله تحفة
وهو ذكر الله اثناء اعداد الطعام سواء قران او تهليل اوتسبيح اوتحميد بيخلى
للاكل مذاق اخر سبحان الله مذاق رائع اكيد جربوها التكة دى
طريقة حفظ الملوخية الخضراء
هاتى الملوخية الخضراء وقطفيها واغسليها كويس وحطيها فى كيس خدديه
اه كيس خدديه مستغربين ليه
وبعد كده حطى كيس الخدادية فى الغساله وشغليها دورة تجفيف
وبعدها طلعيها وحطيها فى اكياس وحطيها فى الفريزر
ولو طلعتيها بعد سنه بتكون طازه زى يوم ما إشترتيها
ولو انتى قلقانه من موضوع الغساله ممكن تجففيها تحت المروحه وتكملى الطريقه عادى
الناس بتعمل كباب الحله بالبصل ومكعبات
ااحنا بتعمله شرايح زي البوفتيك ولما يجي يستوي بنضيف ربطه بقدونس طعمه غير طبيعي جربوه وهتدعولي
الخضار اي حاجه خضرا بنشوحها مع اللحمه قبل ما نحط الصلصه ماعدا الباميه بتتسلق زي الفاصوليا واللوبيا الناشفين
الملوخيه:
كنت باتكسف أعملها فى العزومات لحد ماعملت التلات حاجات دول اللى هما سر شويبس
* لازم أنشفها من ميه الغسيل تماما قبل ما باخرطها
* لازم أخرطها قبل الطبخ مباشرة
* بعد ماأطش التقليه ما باغطيهاش باسبيبها نصف متغطيه
السبانخ
بجيب ربطة سبانخ مثلا نص كيلو عليها 3 ربط شبت بس وفصين توم قبل ما تطفي عليها بثواني
مش بحط كزبرة خالص
ودوقي طعم التغير هههه
لما بطبخ اكل تقليدى بسله لوبيا فاصوليا خضرا او يا بسه بعد مخلص
الطبخه خالص واطفى النار بدق فص ثوم مع فلفل اسود واجى ضيفاه فى قلب الطبخه
واقلب واغطى الحله فى ثوانى مقلوكوش الريحه والطعم وطبعا م السكر
وبالنسبه للحمه بعد مانسلقها بقطع معاها بصل وفلفل اسود وشويه زيت صغيرين وقلب علي نار هاديه
لحد البصل ماتدبل مع اللحمه وبحط معلقتين صويا صوص بيبقي طعمها رائع واحسن
من كباب الحله اللي بياخد وقت طويل علي النار
لما ابقى عايزة اعمل ملوخية و مفيش شوربة...او حتى لو فيه شوربة ممكن تتعمل...بحط شوية زيت و احط شوية
كمون و صلصة بسيطة برضه و لما تتسبك الصلصة و ريحة الكمون تطلع بعد اما ينزل فى الزيت ,
انزل بالشوربة(او مية مع مرقة دجاج بتبقى حلوة برضه)و تكملى الباقى بقى زى الملوخية عادى...
جوزى اللى ملوش فى الملوخية عجبته اوى و كانت بمرقة الدجاج كمان مش بالشوربة
بحط قرن فلفل حراق مع الباميه وبشيلو قبل ما اقدمها بيشطشط شويه الباميه وبتبئا جميله
الملوخيه ساعات بعملها بالمرقه برضه بس بحط بصلايه معاها
و فلفل و طماطمايه و اول ما تغلي انزل الملوخيه و اعمل التقليه عادي
في طبيخ البطاطس العادي باللحمه بعد ما أحمر البصل أضيف ملعقه كبيره
حلبه خضا مجففه ومفروكه باليد يبقى طعمها تحفه وكمان في طبيخ السمك
أحمر بصل وكزبره مفرومه وحلبه مجففه بجد طعم مختلف تماما
بصي انا لما بعمل السبانخ
بجيب ربطة سبانخ مثلا نص كيلو عليها 3 ربط شبت بس وفصين توم قبل ما تطفي عليها بثواني
مش بحط كزبرة خالص
ودوقي طعم التغير هههه
الملوخية والعدس لما بطبخهم وانا بطفي عليهم احط شوية
كربوناته في الملوخية يخلي لونها اخضر ما تسودتش وما تعملش انتفاخ هي والعدس
لما بدبل البصل على النار لاى طبخه بضيف الملح الفلفل
علطول على البصل وانا بقليه عشان ما يتحرقش ويدبل بسرعه وبيفضل طرى
لما نحمر بصل لأي طبخه نضيف عليه 1/2 ملعقه صغيره كركم تخليه ريحه وريحة الطبخه جميله .
البطاطس المطبوخه بعد ما تحطى البطاطس فى الصلصه
زودى الشوربه وتغلى واطفى عليها تطلع جميه وماتتهريش
انا باحط الجنزبيل على كل حاجة باطبخها
لان فوايده كتير جدا
والريحان لمايتحط على اى شئ فى طماطم اوصلصه بيميز طعمها
والملوخيه تجنن باللحمه الضانى
الفاصوليا الخضرا لما تطبخيها البصل بتاعها يكون مدعوك
بملح وفلفل زى البطاطس بظبط وتحطى عليه عصير الطماطم وتسبيه يتسبك من غير تشويح البصله
واضافة فصين توم بعد ما تنزلى بالفاصوليا وتقرب على السوا التوم بيديها طعم حلو اوى ومميز جدااا
الملوخيه ..باحط فيب الشوربه بتاعتها ثمره طماطم تغلي معاها
وباصفيها علي الملوخيه قبل الطشه
تاني سر تضيفي ملعلقه سكر علي الملوخيه
اى خضار تقليدى بيتضاف علية توم بعملة عادى جدا وبدق فصين توم نايين
واقلبهم على الخضار واركنة من اول ما ابدء اطبخ وبعدها اضيفة
على التقلية
والملوخية
بحط التوم جزء نى يغلى فى الشوربة والباقى بعملة طشة عادى
واكتشفت بقى انها بالزبدة مش حلوة زى السمنة العادية
الملوخية وهي إن التومة بعد ما تحمريها في السمنة تحطيها
على الشوربة بعد ما تغلي وتسيبهم يغلوا غلوة كده مع بعض وبعد كده تطفي النار أو توطي النار على الآخر وبعدين تحطي الملوخية الخضرا وتقلبي وتطفي النار على طول وتشيلي الحلة
من على النار بتفضل الملوخية خضرا وطعمها جميل قوي
عايزة البامية تكون حكاية
كتري التوم
وحطيه في الاخر قبل ما تنزليها ب 10 دقايق بس
مع طبيخ الكوسة بحط نعناع ناشف رشتين كدا بتبقى تحفه
الملوخيه الناشفه عشان تبقا لونها اخضر مورور زي الخضرا بالظبط برضو فسفوسه كربوناتو بعد ما تغلي
الملوخية الناشفة
لو خرطى عليها حزمة
سلق بتبقى كانها ملوخية خضرا وظازة كماااااان
البسلة
لما بتتجمد بتاخد وقت فى التسبيكة علشان تستوى
انا بحمر البصلة وأطشها بالشوربة واظبط الملح والفلفل
ولماتغلى اضيف البسلة واسيبها تستوىمش هتاخد وقت خالص وبعد ماتستوى ضيفى الطماطم وهتتسبك على طول
وشوفى احلى لون واجمد طعم
الملوخيه بعد مابتحطى التوم بالكسبره فى الشوربه وهى بتغلى بتبشرى عليها طمطمايه وبعد كده تضيفى الملوخيه وطبعا بعد كده الدقه والشهقه اوعى تنسى ههههه بس وتطفى على طول متسيبهاش تغلى بعدها علشان يفضل لونها اخضر وجميل
تكاتى فى الخضار انى مش بصب الطاطم على الطبيخ الا بعد ما اغليها غلوتين لوحدها
والباميه بعملها بقليل جدا من الميه يعنى طاجن باميه
الفاصوليا البيضا بعد ما تعمليها عادي و قبل ما تطفي دقي فصين توم بملح و فلفل و حطيه و خليها تغلي غلوتين
و شمي الريحه
يتبع