أو

الدخول بواسطة حسابك بمواقع التواصل

#1

افتراضي عايزين تكلوا فتة ولحمة ورز تعالوا بسرعة

عايزين ناكل فتة و لحمة و رز





عايزين تكلوا فتة ولحمة ورز تعالوا بسرعة
تقريبا كده الفتة ديه شئ اساسي في العيد
.
مش عارفة ليه
.
يمكن علشان بيكون في لحمة كتير مش عارفين يعملوا بيها ايه؟؟
.
المهم انا انهارده هقولكم علي طريقة الفتة علي طريقة شيف شربيني
(اول مرة اعمل الفتة حلوة كان لما شفته و عملت بطريقته)
(و من ساعتها تامر دايما بيقول ربنا يخليلنا شيف شربيني)
.
طبعا نكون سالقين اللحم و محضرين الشربة و مظبطين القعده كلها
.
بنحضر برضه ارز ابيض
و ده طريقته سهلة
يعني لو هنعمل كوبايتين رز
نحط في الحلة ملعقة سمن كبيرة و عليها كوبايتين و نص ماية
و نحط الحلة بالماية علي النار و لما الماية تغلي تحط الملح و بعدين نحط الرز
و اول ما الماية تبدأ تنقص نهدي النار خااالص لحد ما يستوي الرز
.
.
كده الرز خلص
.
.
.




نحضر الدقة بتاعة الفتة
(اللي هي الصوص اللي بنحطه فوق وش الفته)
.
.
نكون مفصصين شوية ثوم معتبرين
(راس ثوم كبيرة مثلا)
(طبعا نراعي لو هنعمل كمية كبيرة او صغيرة)
(يعني ناخد الطريقة و نظبط المقادير بمعرفتنا)
و نهرس الثوم بحيث يكون مفروم و عليه ملح و فلفل
.
نشيل ملعقة من الثوم المهروس ده علي جنب علشان هنستخدمه تاني
.
و نحط الباقي في طاسة فيها سمن
و نقلب لحد ما يبدأ ياخد لون
و بعدين نحط عليه نصف كوب خل
(لو كمية الاكل قليلة كفاية ربع كوب)
.
لما تغلي نزودها شوية ماية صغيرين علشان نخفف الخل
.
ده بأه لو عايزين الصوص من غير طماطم
.
.
انا بأه بعملها بصوص الطماطم بيكون طعمها احلي كتييير
.
لو هنحط طماطم يبقي نلغي الماية
و نضرب 2 طماطم في الخلاط و نحط العصير بتاعم علي الثوم و الخل و نسيبهم لما يستوا مع بعض
(لو الكمية اكثر نزود طماطم)
و لما يستوا كده نكون خلصنا الصوص
.
.
.
.
و نكون محضرين عيش بلدي مقطع
(يستحسن يكون محمص خفيف في الفرن و بعدين نقطعه)
.
.
و نحط العيش في طاسة كبيرة فيها سمن سخن و نقلب العيش لحد ما يتحمص تمام
و بعدين نحط عليه شوي من الصوص اللي عملناه
و نقلب كويس لحد ما الصوص يكون تغلغل في العيش كويٍس
و بعدين نزود الشربة
بس ماتكونش كتير علشان مايعجنش
و نقلب و هو علي النار لحد ما العيش يكون طري و شرب الشربة
(بس مش معجن)
.
.
.
.
كده احنا خلاًصنا
نبدأ نرص الفتة
.
.
.
.
نجيب سرفيس كبير
(يستحسن لو صينية بايركس علشان طبقات الفتة تبان)
.
و نحط العيش
و نجيب حتة لحم و نفصصها علي وش العيش
و نرش شوية من الصوص
.
و بعدين نحط الرز
و نجيب قطعتين لحم و نفصصهم علي الوجه و نرش علي الوجه باقي الصوص
.
.
.
اما باقي قطع اللحم
فهنحمرها تحمير خفيف مع ملعقة الثوم اللي شيلناها علي جنب
.
بيطلع طعم اللحم راااائع
.
.
و بالهنا و الشفا



إظهار التوقيع
توقيع : ام كوكى وسمسم
#2

افتراضي رد: عايزين تكلوا فتة ولحمة ورز تعالوا بسرعة

رد: عايزين تكلوا فتة ولحمة ورز تعالوا بسرعة
إظهار التوقيع
توقيع : هبه شلبي
#3

افتراضي رد: عايزين تكلوا فتة ولحمة ورز تعالوا بسرعة

يسلمو يا قمر
#4

افتراضي رد: عايزين تكلوا فتة ولحمة ورز تعالوا بسرعة

تسلم الايادي
إظهار التوقيع
توقيع : بطه
#5

افتراضي رد: عايزين تكلوا فتة ولحمة ورز تعالوا بسرعة

سلمي

إظهار التوقيع
توقيع : sho_sho
#6

افتراضي رد: عايزين تكلوا فتة ولحمة ورز تعالوا بسرعة

رد: عايزين تكلوا فتة ولحمة ورز تعالوا بسرعة
إظهار التوقيع
توقيع : مايا علي
#7

افتراضي رد: عايزين تكلوا فتة ولحمة ورز تعالوا بسرعة

طريقة حلوة اوي هبقي اجربها لاننا في اسكندرية مش بنعملها بالصلصة
إظهار التوقيع
توقيع : amira ali


قد تكوني مهتمة بالمواضيع التالية ايضاً
الموضوع كاتب الموضوع المنتدى
فتة شاورما الفراخ السورية والثومية, أكلات سورية, فتة شاورما الدجاج مايا علي من مطبخي
طريقه عمل فتة الدجاج 2025 , تحضير فتة الدجاج 2025 بياض الثلج مطبخ الدجاج
فتة الفول الأخضر من اجمل الأطباق الشعبية فتة الفول الأخضر سهلة ولذيذة 2025 مرمورة اكلات واطباق رئيسية


الساعة الآن 10:21 AM


جميع المشاركات تمثل وجهة نظر كاتبها وليس بالضرورة وجهة نظر الموقع


التسجيل بواسطة حسابك بمواقع التواصل