أو

الدخول بواسطة حسابك بمواقع التواصل

#1

يا احلى بنات تعالووو هنا بسرعة

اية رايكو كل وحدة فينا تقولى هتعمل اية فى رمضان

يعنى نعمل جدول مع بعض





من الاكل والحلويات والمشربات

كل حاجة علشان نستفيد من بعض

يلا كلوووو يكتب



إظهار التوقيع
توقيع : همس الوجود
#2

افتراضي رد: يا احلى بنات تعالووو هنا بسرعة

[SIZE=×4]رد: يا احلى بنات تعالووو هنا بسرعة[/SIZE]
إظهار التوقيع
توقيع : همس الوجود
#3

افتراضي رد: يا احلى بنات تعالووو هنا بسرعة


إظهار التوقيع
توقيع : همس الوجود
#4

افتراضي رد: يا احلى بنات تعالووو هنا بسرعة

انا هعمل المشروب هووووووو

الخشاف

مشروبات رمضان: خشاف رمضان




رد: يا احلى بنات تعالووو هنا بسرعة

خشاف رمضان ألذ شراب ممكن ان نشربه في شهر رمضان وهو من أشهر المشروبات الرمضانية وهو مفيد جدا للجسم.

المكونات والمقادير:

نصف كوب زبيب .

نصف كوب لوز منقوع في الماء ومقشر
نصف كوب فستق منقوع في الماء ومقشر.
أربعة ملاعق صنوبر.
خمس حبات تين مجفف مقطع إلى أربعة أجزاء.
خمس حبات مشمش مجفف.
خمس حبات قرصيا.
خمس أكواب ماء

طريقة التحضير:

اخلطي جميع المقادير مع بعضها البعض في وعاء كبير
ضعيها في التلاجة لمدة 4 ساعات
بعد ذلك صبيها في كاسات الخشاف وقدميها


الطريقة الثانية

رد: يا احلى بنات تعالووو هنا بسرعة
المقادير:-

• 1/2 كوب لوز منقوع في مية ومقشر.
• 1/2 كوب فستق منقوع في مية ومقشر.
• 4 ملاعق صنوبر.
• 1/2 كوب زبيب.
• 5 حبات تين مجفف مقطع إلى أربعة أجزاء.
• 5 حبات مشمش مجفف.
• 5 حبات قرصيا.
• 4 أكواب مية.
الطريقة:

-هنخلط جميع المقادير مع بعضها في كوب كبير... ونحطها في التلاجة لمدة 4 ساعات وبعد كده نصبها في كاسات الخشاف ونقدمها.

وبالهنا والشفا





الطريقة الثالثة

رد: يا احلى بنات تعالووو هنا بسرعة


رد: يا احلى بنات تعالووو هنا بسرعة

المقادير:-

شريحة قمرالدين مغليه في كوب ماء مذابه ومصفاه
1/2 كوب لوز منقوع في مية ومقشر
1/2 كوب فستق منقوع في مية ومقشر
4 ملاعق صنوبر
1/2 كوب .يب
5 حبات تين مجفف مقطع إلى أربعة أجزاء
5 حبات مشمش مجفف
5 حبات قرصيا
4 أكواب مية
ماء ورد
سكر حسب الذوق
الطريقة:
نخلط جميع المقاديرمع بعضها في بايركس عميق
ونضعه في الثلاجة لمدة 4 ساعات
وبعد ذلك نصب الخشاف في كاسات ونقدمه




وااااااالله ولا اروع من كدة

إظهار التوقيع
توقيع : همس الوجود
#5

افتراضي رد: يا احلى بنات تعالووو هنا بسرعة

عمل تتبيلة الشوي

تتبيلة رقم 1


زبادي قليل الدسم أو منزوع / ملعقة صغيرة معجون طماطم / 2 فص ثوم / نص بصلة صغيرة / شوي زنجبيل / ملعقة صغيرة خل أو عصير نص ليمونة / كاري / هرد / فلفل أسود / ملح / هيل ناعم / قرفة ( دارسين ) / بابريكا / تخلط المقادير كلها بالخلاط وتخمري فيها قطع الدجاج 6 ساعات والمقادير ترى انتي اتحكمي فيها على حسب كمية الدجاج واكيد انا باكل بس ربع دجاجة ويشوى ويقدم ساخناً




تتبيلة رقم 2 وهي اللي انا متبلة فيها الدجاج اليوم وتاركتها في الثلاجة علشان بكرة اشويها
طماطمة / بصلة صغيرة / بقدونس / لبن منزوع الدسم / جميع انواع البهارات اللي موجودة عندك وملح وفلفل أسود / وبصل / ثوم / فلفل حار / زيت الصويا / وليمونة مقطعه بقشرها بس انا لغيت الليمونة وزيت الصويا



تتبيلة رقم 3
مقادير التتتبيله
ربع كوب زبادى
ربع كوب شطه حاره
خليط من توابل مطحونه(كمون كزبره فلفل اسود هيل وقرفه مسمار بابريكا)
ملعقتين صويا صوص
عصير ليمونه
ملح
بصله مفرومه ناعم
5 فصوص ثوم مدقوقين
ملعقتين معجون طماطم
ملعقه من صلصه باربكيو
ملعقتين مايونيز
ملعقه زيت
طريقه التحضير
تدق قطع الدجاج بالمدقه لتيين الانسجه وتكسير العظام تخلط كل مقادير التتتبيله وتنقع بها قطع الدجاج لمده من ساعه الى يوم كامل ثم تنفض عنها التتبيله وتوضع على حله شوايه الغاز وتغطى وتترك لتحمر من الجنبين وتقدم مع صلصه الثوم

تتبيلة رقك 4

شيش طاوق
ربع كوب من صلصه حاره
ملعقتين من صلصه طماطم
كمون وكزبره وبابريكا فلفل اسود وفلفل ابيض
خل وليمون وملح
زبادى
كركم
مسمار وقرفه وهيل مطحون
مايونيز
زيت
مسطرده
باربكيو
بقدونس وثوم وفلفل اخضر مفرومين
تخلط كل مقادير التتبيله
قطع طماطم وبصل وفلفل اخضر
اسياخ خشب او معدن
طريقه التحضير
تنقع قطع الدجاج قى التتبيله السابقه وتنقع لمده يوم كامل ثم تشك فى الاسياخ بالتبادل مع الفلفل والبصل والطماطم وتشوى



تتبيلة رقم 5
1 م ك مستردة
1م ك كاتشاب
1م ك خل احمر ( ممكن خل ابيض بس الاحمر بيدي طعم احلي)
2 م ك صويا صوص
زيت زيتون (حسب الرغبة)
ملح - فلفل - بصل - ثوم - زعتر - ليمون
جوزة الطيب (اختياري



تتبيلة رقم 6
طريقة شيش طاوق
اخلطي
1/2ك زيت زيتون
2م ك صلصة
6فصوص ثوم مدقوق
ملح
فلفل اسود
زعتر بري مقدار 1م ك
1/4 ك خل ابيض
1/4 م ك فلفل احمر مطحون

اخلطيها مضبووووووط ونقعي فيها الدجاج لمدة 3ساعات

بعدين حطيه في اسياخ بالتبادل مع فلفل اخضر وبصل



تتبيلة رقم 7

المقادير كبيرة في هالتتبيلة عاد انتم اختصروها
افرمي بصلتين مع 5 فصوص ثوم فرم نااااعم

وافرمي حزمة كزبره مع ليمونه كبيره طبعا تقشيري اليمون وتفرميهم فرم نااااعم

1 علبه لبن زبادي متوسطة الحجم مع 3 م ط مايونيز + 3 م ط من الخل + فنجان شاي زيت زيتون

وكمون وكزبره مطحونه + وفلفل اسود + ولومي مطحون + وببركه + وكركم + وقليل من ابزار الهنديه

ان وجد وكل الابازير مقدار 1 م ط وكلهم لخبطيهم في زبديه كبيره وبعدين حطي فيها الحم او الدجاج اما المده

فللدجاج ساعتين اما اللحمه فيفضل يوم كامل


تتبيلة رقم 8

خل+اي بهارات عندك+ملح+ليمون+صوص الصويا

تتبيلة رقم 9



سواء لحم او دجاج
مايونيز وزبادي وجميع البهارت وكاتشب وليمووون وملح + سفن اب او سبرايت رشيه عليها وخليها كذا ساعه


تتبيلة رقم 10

بصلة مفرومة ـ ثماني فصوص ثوم مفرومة ـ نصف قشرة ليمونة مفرومة ـ ربع كوب من عصير البرتقال ـ ملعقة فلفل أسود وعلبة روب- ملعقتا زيت زيتون وملعقتا ملح ـ ربع ملعقة زعفران مطحون

ولسة فى تانى لو عايزين

إظهار التوقيع
توقيع : همس الوجود
#6

افتراضي رد: يا احلى بنات تعالووو هنا بسرعة

يعنى اية يا بنات مفيش حد عايز يتكلم ولا اية

إظهار التوقيع
توقيع : همس الوجود
#7

افتراضي رد: يا احلى بنات تعالووو هنا بسرعة

اولاً:- طريقة تحضير صوص شاورما اللحمة
1 – المواد الغذائية اللازمة


- ( 2 ) ملعقة من الطحينة.
- ( 2) ملعقة من اللبن الرايب.
- رشة ملح طعام.
- (1 ) كاس ماء صغير.
- حبة بندورة كبيرة.
-( 2 ) بصلة
- أوراق من البقدونس الطازج.
- حبة ليمون.


2- الأدوات المستخدمة للعمل


- صحن زجاج عدد( 2 ).
- مغرفة تحريك خشبية أو ملعقة معدنية.
- لوح تقطيع( أو صحن بورسلان ) صيني عدد ( 2 ).
- سكين مطبخ للتقطيع.
- طنجرة.
- مقلاة.
- ( 1 )كأس زجاجي صغير.




3– طريقة العمل


- يتم تقطيع حبة البندورة إلى قطع صغيرة بواسطة السكين وتوضع داخل الصحن.
- يتم وضع الطحينة في الصحن.
- يتم وضع اللبن الرايب في الصحن ويضاف الماء إلى المزيجويضاف رشة ملح الطعام وكمثية قليلة من عصير الليمون.
- يتم خلط جميع المكونات مع بعضها البعض داخل الصحن وتصبح جاهزة للدهن
على خبزالشراك.
- يتم تقطيع حبات البصل إلى قطع صغيرة بالسكين وتوضع في صحن أخر.
- يتم تفريم أوراق البقدونس إلى قطع صغيرة وتضاف إلى الصحن المحتوي على
البصل وتخلط مع بعضها بشكل جيد.

ثانياً :- طريقة عمل شاورما اللحمة.

1 – المواد الغذائية اللازمة
- ( 500 ) غرام لحم عجل أو خاروف.
- ( 150) غرام زيت قلي.
- رشة ملح طعام.
- (1 ) فص ثوم.
- ( 4) أرغفة شاورما.
- كمية من زيت اللحم المقلي.
- ملعقة كبيرة من الخل.
- رشة فلفل اسود


2- الأدوات المستخدمة للعمل


- صحن زجاج عدد( 2 ).
- مغرفة تحريك خشبية أو ملعقة معدنية.
- لوح تقطيع( أو صحن بورسلان ) صيني.
- سكين مطبخ للتقطيع.
- مقلاة.
- صينية.
- ( 1 )كأس زجاجي صغير.
- شواية كهربائية أو فرن.




3– طريقة العمل
- يقطع اللحم إلى قطع صغيرة.
- يتم تقطيع فص الثوم ووضعها داخل قلاية أو طنجرة ويضاف إليها زيت القلي.
- يتم إضافة قطع اللحم إلى الثوم والخل والفلفل الأسود والزيت لمدة ( 30 ) دقيقة لقلي اللحمة إلى أن تصل إلى حالة النضج وتصبح مقلية وتكون الطنجرة أو المقلاة مغطاة وتوضع على الطباخ على نار هادئة وبين الحين والاخر يضاف عليها قليل من الماء.
- ويتم إخراجها من المقلاة أو الطنجرة وتوضع جانباً.
- يقطع رغيف الشراك إلى أرباع ولجميع أرغفة خبز الشراك.
- يضاف إلى قطع أرغفة خبز الشراك قليل من زيت اللحم.
- يتم وضع صوص الشاورما الذي تم شرحه سابقاً على قطع أرغفة خبز الشراك
والمكونة من خليط اللبن مع الطحينية والبندورة والبصل مع البقدونس.
- يتم وضع قطع اللحم الصغيرة المقلية داخل قطعة خبز الشراك ويتم لفها
بشكل رول ودهنها بقليل من الزيت من الخارج.
- يتم عمل قطع خبز الشراك بنفس الطريقة ولفها وصفها بجانب بعضها البعض داخل صينية.
- يتم وضع قطع شاورمااللحم بشكل رولات إما بالشواية الكهربائية وتقليبها عدة مرات أو بالفرن بعد تحميته لمدة ( 10 ) دقائق وتوضع الصينية المحتوية على رولات الشاورما بداية أعلى الفرن في أسفل الفرن وتقليبها.
- يتم وضع رولات شاورما اللحمة بعد شويها بطبق التقديم.



إظهار التوقيع
توقيع : همس الوجود
#8

افتراضي رد: يا احلى بنات تعالووو هنا بسرعة

تسلموا
#9

افتراضي رد: يا احلى بنات تعالووو هنا بسرعة

موضوع هايل ربنا يبارك فيكى
إظهار التوقيع
توقيع : عاشقة اولادى
#10

افتراضي رد: يا احلى بنات تعالووو هنا بسرعة

رد: يا احلى بنات تعالووو هنا بسرعة
رد: يا احلى بنات تعالووو هنا بسرعة
انـــــــــــــــــــا هعـــــــــــــــــــمـــــــل كــــــــــــــــــدا فى رمــــــــــضان
ان شــــــــــــــــــــــــــــاء اللـــــــــــــــــــــــــه الرحــــمـــــــــــــــــــن

إظهار التوقيع
توقيع : بسبوسه بالقشطه
#11

افتراضي رد: يا احلى بنات تعالووو هنا بسرعة


المشاركة الأصلية كتبت بواسطة menna_love
تسلموا
مشكوووورة
بس انا عايزة
وصفات من صنع ايدكى

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة عاشقة اولادى
موضوع هايل ربنا يبارك فيكى
ربنا يخليكى يا حبيبتى

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة بسبوسه بالقشطه
رد: يا احلى بنات تعالووو هنا بسرعة
رد: يا احلى بنات تعالووو هنا بسرعة
انـــــــــــــــــــا هعـــــــــــــــــــمـــــــل كــــــــــــــــــدا فى رمــــــــــضان
ان شــــــــــــــــــــــــــــاء اللـــــــــــــــــــــــــه الرحــــمـــــــــــــــــــن
طيب فين الوصفة بتاعتك ياقمر
انا عايزكى تكتبى اكلات تكون مجربة

إظهار التوقيع
توقيع : همس الوجود
#12

افتراضي رد: يا احلى بنات تعالووو هنا بسرعة

تسلم ايدك غاليتى

بارك الله فيكى

إظهار التوقيع
توقيع : ريموووو
#13

افتراضي رد: يا احلى بنات تعالووو هنا بسرعة


المشاركة الأصلية كتبت بواسطة ريموووو
تسلم ايدك غاليتى

بارك الله فيكى

رد: يا احلى بنات تعالووو هنا بسرعة

إظهار التوقيع
توقيع : همس الوجود


قد تكوني مهتمة بالمواضيع التالية ايضاً
الموضوع كاتب الموضوع المنتدى
فيلا كلاسيك هبه شلبي ديكورات ومفروشات
ملف لاحلى المعجنات ام هنا الحلويات الشرقية والغربية
عندكم مانع هبه شلبي الارشيف والمواضيع المكررة
مشروع إنقاذ البيت الأبيض من الإنهيار (29 صورة) هبة الرحمان2 صور x صور
من مواضيعي الحصرية 30 مجلة في الكروشيه بالصور djabba1 مكتبة عدلات


الساعة الآن 12:45 PM


جميع المشاركات تمثل وجهة نظر كاتبها وليس بالضرورة وجهة نظر الموقع


التسجيل بواسطة حسابك بمواقع التواصل