رد: بمبار محمر احلى طريقه لعمل المبمبار المحمر
طريقة اخرى لعمل الممبار
الكمية تكفي: 3 أشخاص
وقت التحضير: 60 دقيقة
وقت الطهي: 45 دقيقة
المقادير: 1/2 كيلو ممبار 3/4 كيلو رز مصري مقدار بقدونس وشبت وكسبرة خضرة ونعناع 6 ثمرة عصير طماطم معلقة كبيرة صلصة 2 ثمرة كبيرة بصلاية مقدار ملح وفلفل وكمون وشطة وقرفة بودر مقدار قرنفل بودر وبهارات ملعقة صغيرة سكر
التحضير: . هنقطع الممبار بحجم مناسب
. ونبتدي نجهز الحشوة بتاعة الممبار
. هنغسل الرز ونصفيه
. ونجهز الخضرة ونقطعها
. ونعمل بقي التسبيكة
. اول حاجة هنجيب بصلتين كبار ونقطعهم او نبشرهم زي ما تحبوا
. ونحطهم في حلة مع حتة زبدة وشوية زيت لحد ما البصل يدبل ويتغير لونه
. ونضيف عليه عصير الطماطم ومعلقة الصلصة ونسيبهم يتسبكوا شوية
. وبعدين نضيف التوابل كلها ونظبط الملح وبعدين نضيف معلقة صغيرة سكر بتخلي الطعم غير ومميز
. ونطفي عليها ونسيبها تهدي شوية
. بعدين نضيف عليها الرز والخضرة وماننساش رشة نعناع ناشف بتدي نكهة جامدة اوي
الطبخ: . بعدين نبتدي نحشي الممبار بالحشو اللي مجهزينه
. وبعد مانخلص حشو نبطط الممبار شوية
. عشان لما الرز بيستوي بيزيد حجم الممبار فعشان يطلع حجمه مظبوط وما يبوظش مننا
. كمان واحنا بنحشي نخلي الاطراف بتاعة الممبار فاضية شوية
عشان الرز ما يقعش منها وتقفل بسهولة لما ننزله في المية
. بعدين بنجهز حلة فيها مية وحبهان وبصلتين ومكعب مرق وجنزبيل بودر وفلفل اسود وملح
. ونسيبها تغلي كويس اوي
. واحنا بنحط الممبار في الحلة نمسكه بايدينا من الطرفين بتوعه مش من طرف واحد
. عشان الرز ما يقعش منك في المية
. واول ما هتحطيه في المية هتلاقي الاطراف بتاعته قفلت علي طول
. نسيب الممبار علي نار متوسطة لمدة ساعة الا ربع تقريبا لحد ما الرز يستوي كويس وكمان الممبار
. بس برضه ما يمنعش انك تتابعي السوا من بعد مرور نص ساعة
ممكن يكون استوي عشان ما يتهريش مننا ويبوظ
. واول ما يستوي نطلعه من المية علي طول ونسيبه يبرد
. بعدين نجهز طاسة فيها زيت غزير ونسخن الزيت كويس ونحط فيه الممبار ونسيبه يتحمر كويس
. وكل واحدة بقي وذوقها في التحمير اللي عايزاه يتحمر اوي تسيبه مدة اطول