أو

الدخول بواسطة حسابك بمواقع التواصل

#1

افتراضي طبقي كبده الفراخ ولا اروع :-)

السلام عليكم
دي اول مشاركه ليا
طبق كبده فراخ

طبقي  كبده  الفراخ  ولا اروع :-)


المقادير:
نص كيلو كبده فراخ متقطع و متنضف
عصير اتنين ليمونة
تلت معالق خل
ابشر البصل و افصل البشر عن المياه بتاعت البصل
فلفل اخضر حامي مقطع صغير
حوالي اربع فصوص توم ...انا مقطاعاه صغير و ممكن تدقيه و تفرميه
ملح و فلفل اسود و كمون ....التوابل

الطريقة بقي
نجيب طبق غويط نحط فيه عصير الليمون و الخل و مياه البصل و انقع فيهم الكبده حوالي ساعتين
اصفي الكبده بعد مرور ساعتين او اكتر براحتك
طاسة غويطة و فيها حوالي تلت كوباية زيت سخن
انزل ب البصل المبشور لحد ما يدبل وبعديه الفلفل ثم التوم
اول ما البصل و التوم يصفر اعلي النار اوي و انزل بالكبده




تاخد وش كدا علي النار ثم اوطي النار و اغطي عليها تنزل مياتها و طبعا البهارات ف الاخر خاااالص
اسيبها تستوي و بالهنا و الشفا



#2

افتراضي رد: طبقي كبده الفراخ ولا اروع :-)

مش بعرف ارفع الصوره[url=https://upload.3dlat.com/uploads/3dlat.net_15_15_672d_IMG-20150415-160247.jpg]رد: طبقي  كبده  الفراخ  ولا اروع :-)[/url
#3

افتراضي رد: طبقي كبده الفراخ ولا اروع :-)

تسلم ايدك
دايما ادخل المنتدي كدا اجوع من المواضيع اللي بتنزلوها

#4

افتراضي رد: طبقي كبده الفراخ ولا اروع :-)

تسلم ايدك يا عسل
إظهار التوقيع
توقيع : Frawla
#5

افتراضي رد: طبقي كبده الفراخ ولا اروع :-)

تسلم ايدك
إظهار التوقيع
توقيع : الملكة نفرتيتي
#6

افتراضي رد: طبقي كبده الفراخ ولا اروع :-)

وصفه اكتر من رائعه ياقمر ممكن ادووووق


إظهار التوقيع
توقيع : omelbanat
#7

افتراضي رد: طبقي كبده الفراخ ولا اروع :-)

شكله لذيذ


تسلم ايدك يا بطه

إظهار التوقيع
توقيع : ريموووو
#8

افتراضي رد: طبقي كبده الفراخ ولا اروع :-)

جمييييييييييلة بقا
إظهار التوقيع
توقيع : حنين الروح123
#9

افتراضي رد: طبقي كبده الفراخ ولا اروع :-)

تسلم ايدك
إظهار التوقيع
توقيع : أم وعد ورقيه
#10

افتراضي رد: طبقي كبده الفراخ ولا اروع :-)

يا حبيبتي اتفضلي بالف هنا
#11

افتراضي رد: طبقي كبده الفراخ ولا اروع :-)

الله يسلم ايديك و عينيكي
#12

افتراضي رد: طبقي كبده الفراخ ولا اروع :-)

الف شكر
تسلمي

#13

افتراضي رد: طبقي كبده الفراخ ولا اروع :-)

شكرا انتي اللي عسل
شكرا لذوقك

#14

افتراضي رد: طبقي كبده الفراخ ولا اروع :-)

يسلمووو دياتك حبيبتي شكلها يشهي
إظهار التوقيع
توقيع : مامت سومه وميرو
#15

افتراضي رد: طبقي كبده الفراخ ولا اروع :-)

تسلم الأيادي
#16

افتراضي رد: طبقي كبده الفراخ ولا اروع :-)

تسلم يدينك
#17

افتراضي رد: طبقي كبده الفراخ ولا اروع :-)

حلوة وموفرة تسلم ايددك يا قمر
#18

افتراضي رد: طبقي كبده الفراخ ولا اروع :-)

تسلم الايادى
#19

افتراضي رد: طبقي كبده الفراخ ولا اروع :-)

شكرااااا
#20

افتراضي رد: طبقي كبده الفراخ ولا اروع :-)

رد: طبقي  كبده  الفراخ  ولا اروع :-)
إظهار التوقيع
توقيع : حياه الروح 5
#21

افتراضي رد: طبقي كبده الفراخ ولا اروع :-)

رااااااائع
#22

افتراضي رد: طبقي كبده الفراخ ولا اروع :-)

تسلم ايديكي

إظهار التوقيع
توقيع : ضــي القمــر
#23

افتراضي رد: طبقي كبده الفراخ ولا اروع :-)

يمييييييي,,,,,,,,,,,,,,,, تسلم اياديك
#24

افتراضي رد: طبقي كبده الفراخ ولا اروع :-)

طريقتي للمسقعه مختلفه ولها طعم جميل
متسبكه ومتحبشه(اشرحي معني الكلمتين)
لا بجد طعمها لذيذ وتفتح النفس
وأي حد ياكلها عندي لازم ياخد طريقتها
المهم عندي نوعين او طريقتين للمسقعه وهما الاثنين. روووعه
1 - مسقعه بالطريقة العاديه
2 - مسقعه رووووول
المقادير :
باذنجان
طماطم
ثوم
حمص مسلوق
ملح وشطه وبهارات
الطريقة:
للمسقعه العاديه نقطع الباذنجان دوائر
وللمسقعه الرول نقطعه شرايح طوليه
وننقعهم في مايه وملح عشان مش يشرب زيت كتير
ثم يقلي ف الزيت


ونجهز الصوص المميز برائحته وطعمه
نفرم الثوم ونشوحه في شوية زيت
ثم نضيف الطماطم المعصورة
وكمان بقطع حبتين طماطم مكعبات واضيفها لما بتستوي بيكون الصوص سميك وقطع الطماطم
باينه وطعمها واخد من كل النكهات
ثم نضيف الملح والكمون والشطه المجروشه والفلفل الاسود
ونسيبها ع النار لغاية ماتتسبك والصوص يتقل ويكون سميك
وللمسقعه الرول بضيف لها حمص مسلوق
بيدي طعم خطير
وعلي فكرة انا الاول كنت بحط التوم مع الطماطم والبهارات واسبكهم ع النار وكانت حلوة
ولكن قلت خليني اجرب أني اشوح الثوم في الزيت الاول
لقيت النتيجه مبهرة لان ريحه الثوم بتظهر ونكهته اوضح
الصراحه طلعت اجمل واجمل

بالنسبه للمسقعه العاديه
نرص في صينيه طبقه من الباذنجان المقلي
ثم طبقه من الصوص
ثم باذنجان وبقطع طماطم واضيفها
وع الوجه الصوص
وتزين بشرائح من الفلفل العادي او الحار حسب الرغبه


وندخلها الفرن
[ المسقعه الرول]
نقطع شرايح بطاطس رفيعه ولو كانت سميكه حطيها مع الصوص تستوي شويه
انا قطعتها سميكه شويه وحطيتها مع الصوص
نرص ف الصينية طبقة بطاطس وفوقها شوية صوص
ونضع جزء من الحشو ع الباذجان المقطع بالطول ويلف رول
ثم يرص فوق البطاطس والطبقه الاخيرة الصوص

#25

افتراضي رد: طبقي كبده الفراخ ولا اروع :-)

تسلم ايدك


قد تكوني مهتمة بالمواضيع التالية ايضاً
الموضوع كاتب الموضوع المنتدى
لا أملك لنفسي نفعا ولا ضرا ضــي القمــر القرآن الكريم
دليل الحاج والمعتمر والزائر على حسب الطريقة الشرعية الموافقة للسنة النبوية krimboch المنتدي الاسلامي العام
المواعظ الغالية راجين الهدي المنتدي الاسلامي العام
ادعيا التي تقربنا الى الله عز وجل في الشهر ليله القدر Wissal24 معرض تصاميم الاعضاء
تعالوا ورايا يا رجاله عمرحبيب مامي فرفشة عدلات


الساعة الآن 07:50 PM


جميع المشاركات تمثل وجهة نظر كاتبها وليس بالضرورة وجهة نظر الموقع


التسجيل بواسطة حسابك بمواقع التواصل