السلام عليكم
مجموعة من السلطات السهلة
سلطه الجزر والكروم
تدى الكروم سلقه خفيفه وتقطعي شرائح صغيره
تبشري الجزر وتحمصي في شويه زيت تخلطي.هم مع بعض
الصوص:زبادى ومايونيز وشويه ليمون وملح وشطه وتوم
��سلطه الكوسه: تبشري الكوسه وتكبي زيت ع نار هاديه وتكبي فيو الكوسه وتحركي كل مره لحدي م تحسي بيها استوت تبشري عليها جزره وتحركيها معاها وتكوني مجهزه دكوه وملعقتين مايو نيز وتلاته معالق زبادي ومعاهم توم وتلخبطبها معاها وبالهنا...
��سلطه الأسود العاديه وسلطة الروب ويعرف. سلطه قالو اسمه شارت تجيبي بطاطس جزر فلفليه أسود والأسود الجزء البره مادايره مكان الحبوب نقطع شرائح ويتحمرو في الزيت أجيب ملعقتين دقيق مع حبه زيت واقلبو في النار لونو بتغير بسيط بعد داك أجيب علبه زبادي وشطه وليمونه وتومه الخبطهم مع الخضار واكب فيهو الدقيق واطعم بالملح وحبه فلفل واقطع فيها زيتون...
��سلطه طحينه:
خيار مبشور 2 م ك طحينه و كوب ذبادي ملح و فلفل كلهم مع بعض للتزين ذيت زيتون أو سمسم و بقدنس
����������
��سلطة بيضاء:تسلقي البطاطس وتهرسيو وتبشري جزر وعجور وزبادي وطحينه وليمون وخل وبهارات وبالهناء.
سلطه الملفوف :
تبشري ملفوف وجزرة
وزبادي
وملعقتين كبار طحينه
وملعقه صغيره خل
وملح
وملعقه كبيرة سكر
وفلفل اسود
وملعقتين كبار مايونيز
����������
��سلطه الملفوف :
تبشري ملفوف وجزرة
وزبادي
وملعقتين كبار طحينه
وملعقه صغيره خل
وملح
وملعقه كبيرة سكر
وفلفل اسود
وملعقتين كبار مايونيز����������
��سلطه الانناس :
علبه صغيرة انناس
و4 معالق كبار ذرة
ملح
وخل
وملعقتين كبار طحينه
وفلفل
وملعقه مايونيز
وكاسه زبادي صغيرة
����������
��سلطة المايونيز
تحمري بطاطس وجزر مقطعين مكعبات
شوية مكرونة مسلوقة ومغسولة من النشا
علية زرة حلوة
بازلاء مسلوقة
تضعي عليهم مايونيز زبادي شوية خل وبالعافية
����������
��سلطه الباذنجان:
باذنجان محمر
وفلفليه محمرة
وخيار مقطع
وطماطم مقطع
وتبشري جزر
وتكبي كاتشب حار او بارد
وبالهنا والشفا ليكم
����������
��ممكن المايونيز ف البيت....تختي كميه بسيطه من الزيت او السمن و تكبي فيها دقيق و تفضلي تقلبي لحدي ما يبقي متماسك كبي عليها لبن و نزليها من النار بتكون شكل عجينه متماسكه خليها تبرد اضيفي الزبادي و الخل و الملح و الغلفل و بالهناء
����������
��سلطة مغربية
المكونات @ بطاطس جزر وبنجر مسلوقين و طماطم وخيار وذرة حلوة
ورز مسلوق مع علبة تونة ومايونيز وملح وفلفل تختي في قالب وتضغطي تخلي في نص الصحن وتفرشي ورق خس تحت وتوزعي الخضار بالطريقة البتعجبك من غير تتببيلة ماعدا البطاطا طس ممكن تتبلي من بدري ما بنزل موية والتتبيله ليمون وخل وزيت وسماق بيدي طعم جميل وشوية سكر او عسل وتخليها في كورة صغيرة او ترشيها قبل التقديم والإضافة العملتها جبنة بيضا والتزيين زيتون اخضر وبيض مسلوق ان شاءالله تعجبكم .
����������
��سلطه طحينه
خيار مبشور 2 م ك طحينه و كوب ذبادي ملح و فلفل كلهم مع بعض للتزين ذيت زيتون أو سمسم و بقدونس
����������
��سلطه حمص(كبكبي)بس شرط يكون شامي عشان حبه بيكون كبير يتسلق لحد ماينضج كويس
صفي منه المويه خليه يبرد
ضعيه ف الخلاط ذي كوب ونص حمص اضيفي ليه كوب زبادي 3ملاعق خل كبار ملعقه صغيره لفل ابيض ملعقه صغيره ملح
ملقعه ثوم صغيره حسب الرغبه يخلط جيدا في حال الكثافه يضاف الزبادي وقليل من الماء البارد لكي يكسبه لون فاتح بعد وضعها ف الطبق يضاف بقدونس ناعم وزيت زيتون بالهنا والشفا
����������
ا��فكار اخرى لسلطة البنجر
تسلقي البنجر وتبشريهو بالبشارة تديهو زبادي مايونيز ملح ليمون توم فلفل اسود تلخبطيهم مع بعض
ولا ممكن بعد تسلقيهو قطعيهو مربعات ومعاهو بطاطس مربعات مسلوق وزة مسلوقة وخيار مربعات ليمون ملح فلفل اسود وكمية من الجرجير في الوش ولا خس
������������
تسلقى البنجر والجزر وتبشريهم وتضيفى ليهم زبادى ودكوة وخل وتطعميهم
����������
��سلطه المش ...
1_ مش كابو
2_ جزر
3-بطاطس
4- زره شاميه
5_ معلقتين مايونيز
تقطعي البطاطس والجزر مربعات وتحمريهم في الزيت بعد ما ينجدو تطلعهم من الزيت تلخبطی المايونيز والمش وباقي المكونات لو حسيتها ناقصه ملح ممكن تضفي علی حسب طعمك ..... وبلهنا
����������
��سلطه البطاطس المسلوقه تسلقي بطاطس وبعد النضج تنزليهم من النار في مويه بارده وتقشريهم وبعد كده تبشريهم في صحن واسع تجيبي زبأدي كابو تضربيه في كوره بالملح والفلفل والتوم ثم تضيفي الخل الكميه البتحبيها تكبي الخليط في البطاطس لازم الخليط يكون كتير وبالهنا
����������
��الثوميه
المكونات
حبه بطاطس مسلوقه متوسطه الحجم
اكوب زبادي
ربع كوب زيت
2ملعقه كبيره ليمون
وملح
2فص ثوم
تخلطي الزيت والثوم والبطاطس في الخلاط 3دقايق
بعدين تضيفي الزبادي وتخلطيها ثواني وضيفي ا
لملح واليمون��
����������
��سيزر سلط..كميه من الخس وقليل من النعناع وحبه طماطم ومايونيز وعيش محنص مكعبات وثوميه وصدور دجاج مسلوقه ومفتته وملح وفلفل وزيت زيتون