أو

الدخول بواسطة حسابك بمواقع التواصل

#1

افتراضي طريقة عمل جلاش باللحمه المفرومة للشيف شربيني

طريقة عمل جلاش باللحمه المفرومة للشيف شربيني

مقادير طريقة عمل الجلاش باللحمة المفرومة للشيف الشربينى
-باكيت جلاش.
– نصف كيلو لحمه مفرومه.
-بصل .
-ثوم.
– بهارات.
-ملح وفلفل اسود.
-بيض ولبن حليب.
-زيت وسمنه.
-كزبرة خضراء.





طريقة عمل جلاش باللحمه المفرومة للشيف شربيني
– اولا نقوم بفرم البصل والثوم باستخدام الكبة الكهربائية.
– ثانيا في طاسة علي النار نقوم بوضع البصل والزيت ثم اللحمه المفرومة والبهارات والملح والفلفل الاسود حتي تنضج اللحمه .
– ثالثا بعد ذلك نضيف مكعبات الفلفل الالوان والكزبرة الخضراء ونقلبهم جيدا.
– رابعا نفرد الجلاش في صينية مدهونه بالزيت.
– خامسا ثم نضع اللحمه المفرومه ونضع عليها مزيد من الجلاش ثم ندهنها بالزيت او السمنه.
– سادسا نخلط البيض واللبن معا ونضيف اليهم رشة ملح ورشة فلفل اسود ونضيفهم الي الجلاش .
– سابعا ثم نقطع الجلاش بالسكينة مربعات او مثلثات حسب الرغبة في طريقه متساوية.
– ثامنا ثم ندخله الفرن علي درجه حرارة متوسطه حتي تستوي صينية الجلاش ويحمر وجهها .
– تاسعا ثم تخرج وتترك حتي تبرد وتقدم بالف هنا.

طريقة عمل جلاش باللحمه المفرومة للشيف شربيني



#2

افتراضي رد: طريقة عمل جلاش باللحمه المفرومة للشيف شربيني

مخالف
[mention=19273]ام الاء وبيان2[/mention]; [mention=39550]الملكة نفرتيتي[/mention]; [mention=24573]بودى هنوش[/mention];

إظهار التوقيع
توقيع : ★بَـنٌـت العُ ــراق★
#3

افتراضي رد: طريقة عمل جلاش باللحمه المفرومة للشيف شربيني


المشاركة الأصلية كتبت بواسطة ★بَـنٌـت العُ ــراق★
مخالف
[mention=19273]ام الاء وبيان2[/mention]; [mention=39550]الملكة نفرتيتي[/mention]; [mention=24573]بودى هنوش[/mention];

ليش مخالف لا يوجد صور مخلة بالحياء

إظهار التوقيع
توقيع : فخامة ملكة
#4

افتراضي رد: طريقة عمل جلاش باللحمه المفرومة للشيف شربيني

مشكو رة
#5

افتراضي رد: طريقة عمل جلاش باللحمه المفرومة للشيف شربيني

حلوووة اوي تسلم ايدك
إظهار التوقيع
توقيع : هالة يوسف
#6

افتراضي رد: طريقة عمل جلاش باللحمه المفرومة للشيف شربيني

جميله ي قمر ..

مشكورة

#7

افتراضي رد: طريقة عمل جلاش باللحمه المفرومة للشيف شربيني

حلو كتير يسلمو
#8

افتراضي رد: طريقة عمل جلاش باللحمه المفرومة للشيف شربيني

جلاش باللحمه روعة
#9

افتراضي رد: طريقة عمل جلاش باللحمه المفرومة للشيف شربيني

مشكووووره
#10

افتراضي رد: طريقة عمل جلاش باللحمه المفرومة للشيف شربيني

تسلم ايديكي

إظهار التوقيع
توقيع : ضــي القمــر
#11

افتراضي رد: طريقة عمل جلاش باللحمه المفرومة للشيف شربيني

شكراااااااااا
#12

افتراضي رد: طريقة عمل جلاش باللحمه المفرومة للشيف شربيني

طريقتي للمسقعه مختلفه ولها طعم جميل
متسبكه ومتحبشه(اشرحي معني الكلمتين)
لا بجد طعمها لذيذ وتفتح النفس
وأي حد ياكلها عندي لازم ياخد طريقتها
المهم عندي نوعين او طريقتين للمسقعه وهما الاثنين. روووعه
1 - مسقعه بالطريقة العاديه
2 - مسقعه رووووول
المقادير :
باذنجان
طماطم
ثوم
حمص مسلوق
ملح وشطه وبهارات
الطريقة:
للمسقعه العاديه نقطع الباذنجان دوائر
وللمسقعه الرول نقطعه شرايح طوليه
وننقعهم في مايه وملح عشان مش يشرب زيت كتير
ثم يقلي ف الزيت


ونجهز الصوص المميز برائحته وطعمه
نفرم الثوم ونشوحه في شوية زيت
ثم نضيف الطماطم المعصورة
وكمان بقطع حبتين طماطم مكعبات واضيفها لما بتستوي بيكون الصوص سميك وقطع الطماطم
باينه وطعمها واخد من كل النكهات
ثم نضيف الملح والكمون والشطه المجروشه والفلفل الاسود
ونسيبها ع النار لغاية ماتتسبك والصوص يتقل ويكون سميك
وللمسقعه الرول بضيف لها حمص مسلوق
بيدي طعم خطير
وعلي فكرة انا الاول كنت بحط التوم مع الطماطم والبهارات واسبكهم ع النار وكانت حلوة
ولكن قلت خليني اجرب أني اشوح الثوم في الزيت الاول
لقيت النتيجه مبهرة لان ريحه الثوم بتظهر ونكهته اوضح
الصراحه طلعت اجمل واجمل

بالنسبه للمسقعه العاديه
نرص في صينيه طبقه من الباذنجان المقلي
ثم طبقه من الصوص
ثم باذنجان وبقطع طماطم واضيفها
وع الوجه الصوص
وتزين بشرائح من الفلفل العادي او الحار حسب الرغبه


وندخلها الفرن
[ المسقعه الرول]
نقطع شرايح بطاطس رفيعه ولو كانت سميكه حطيها مع الصوص تستوي شويه
انا قطعتها سميكه شويه وحطيتها مع الصوص
نرص ف الصينية طبقة بطاطس وفوقها شوية صوص
ونضع جزء من الحشو ع الباذجان المقطع بالطول ويلف رول
ثم يرص فوق البطاطس والطبقه الاخيرة الصوص

#13

افتراضي رد: طريقة عمل جلاش باللحمه المفرومة للشيف شربيني

جميل
#14

افتراضي رد: طريقة عمل جلاش باللحمه المفرومة للشيف شربيني

تسلم ايدك شكرا
#15

افتراضي رد: طريقة عمل جلاش باللحمه المفرومة للشيف شربيني


شكرا على موضوع القيم

إظهار التوقيع
توقيع : جنى يسرى
#16

افتراضي رد: طريقة عمل جلاش باللحمه المفرومة للشيف شربيني


المشاركة الأصلية كتبت بواسطة semo12
رد: طريقة عمل جلاش باللحمه المفرومة للشيف شربيني

مقادير طريقة عمل الجلاش باللحمة المفرومة للشيف الشربينى
-باكيت جلاش.
– نصف كيلو لحمه مفرومه.
-بصل .
-ثوم.
– بهارات.
-ملح وفلفل اسود.
-بيض ولبن حليب.
-زيت وسمنه.
-كزبرة خضراء.

طريقة عمل جلاش باللحمه المفرومة للشيف شربيني
– اولا نقوم بفرم البصل والثوم باستخدام الكبة الكهربائية.
– ثانيا في طاسة علي النار نقوم بوضع البصل والزيت ثم اللحمه المفرومة والبهارات والملح والفلفل الاسود حتي تنضج اللحمه .
– ثالثا بعد ذلك نضيف مكعبات الفلفل الالوان والكزبرة الخضراء ونقلبهم جيدا.
– رابعا نفرد الجلاش في صينية مدهونه بالزيت.
– خامسا ثم نضع اللحمه المفرومه ونضع عليها مزيد من الجلاش ثم ندهنها بالزيت او السمنه.
– سادسا نخلط البيض واللبن معا ونضيف اليهم رشة ملح ورشة فلفل اسود ونضيفهم الي الجلاش .
– سابعا ثم نقطع الجلاش بالسكينة مربعات او مثلثات حسب الرغبة في طريقه متساوية.
– ثامنا ثم ندخله الفرن علي درجه حرارة متوسطه حتي تستوي صينية الجلاش ويحمر وجهها .
– تاسعا ثم تخرج وتترك حتي تبرد وتقدم بالف هنا.

رد: طريقة عمل جلاش باللحمه المفرومة للشيف شربيني
لك تسلميلى ايدكى ياقلبى

#17

افتراضي رد: طريقة عمل جلاش باللحمه المفرومة للشيف شربيني

تسلم ايدك شكرااا
#18

افتراضي رد: طريقة عمل جلاش باللحمه المفرومة للشيف شربيني

تسلم الايادي
#19

افتراضي رد: طريقة عمل جلاش باللحمه المفرومة للشيف شربيني

جمييييل
#20

افتراضي رد: طريقة عمل جلاش باللحمه المفرومة للشيف شربيني

شكر
#21

افتراضي رد: طريقة عمل جلاش باللحمه المفرومة للشيف شربيني

روعه
#22

افتراضي رد: طريقة عمل جلاش باللحمه المفرومة للشيف شربيني

بالتوفيق
موضوعك جميل



قد تكوني مهتمة بالمواضيع التالية ايضاً
الموضوع كاتب الموضوع المنتدى
جلاش باللحمة بالصور 2025,طريقة عمل الجلاش باللحمة المفرومة حصرى 2025,وصفة الجلاش الهش حسناء من مطبخي
طريقة عمل بطة باللحمه المفرومة semo12 من مطبخي
طريقه عمل التورلي للشيف شربيني semo12 اكلات واطباق رئيسية
لازانيا باللحمه المفرومة ,كانيلوني بعجينة اللازانيا من مطبخ نفرتيتي الملكة نفرتيتي من مطبخي
جلاش باللحمه المفرومة والموزريلا لافالانتينا مطبخ اللحوم


الساعة الآن 07:44 PM


جميع المشاركات تمثل وجهة نظر كاتبها وليس بالضرورة وجهة نظر الموقع


التسجيل بواسطة حسابك بمواقع التواصل