أو

الدخول بواسطة حسابك بمواقع التواصل

#1

وصفة بالصوراصابع البلذنجان المحشوبالجبنه والسبانخ

أصابع الباذنجان المحشوة بالجبنة والسبانخ
المقادير:
2 ثمرة باذنجان كبيرة
كيس سبانخ مجمّد (هتلاقيه في السوبر ماركت)
½ كيلو جبنة ريكوتا (ممكن تستبدليها بالجبنة القريش أو الجبنة الكريمي)
جبنة موتزاريلا أو رومي مبشورة
ملعقة صغيرة ريحان مفروم
ملعقة كبيرة ثوم مفروم
ملح وفلفل أسود
زعتر مطحون
زيت زيتون
بقسماط
روزماري
2 بيضة
دقيق

الطريقة:
1- اغسلي الباذنجان كويس وانزعي منه الرأس، وقطّعيه شرايح طولية رفيعة.

2- حضّري 3 أطباق غويطة، الأول اخلطي فيه الدقيق مع شوية ملح وفلفل وزعتر، والثاني اخفقي فيه البيض مع شوية ملح وفلفل، وفي الثالث هتحطّي البقسماط المطحون وتخلطيه مع ملح وفلفل وزعتر.

3- غلّفي شرائح الباذنجان بالطبقات الثلاثة؛ الدقيق والبيض والبقسماط من كل الجوانب، واتأكدي إنك تتخلّصي من أي كمية زيادة.

4- حمّري شرائح الباذنجان في كمية صغيرة من زيت الزيتون، لغاية ما يبقى لونه دهبي مائل للبني، وبعد كده ارفعيها من الزيت وحطّيها على مناديل ورقية علشان تتشرّب الزيت بتاعها.

5- في طبق كبير، اخلطي الجبنة الريكوتا أو القريش مع الجبنة الموتزاريلا والبهارات والروزماري والريحان والملح والفلفل والثوم المفروم، وقلّبيهم كويس مع بعض بحيث يكوّنوا خليط متجانس.


6- بعد كده ضيفي عليهم السبانخ بعد ما تسيح وتعصريها من الميه اللي فيها، وقلّبي المكونات دي كلها مع بعض.

7- ابدئي احشي شرائح الباذنجان بخليط الجبنة والسبانخ، ولفّي الباذنجان كويس.

8- كرّري الخطوة اللي فاتت لغاية ما كل شرائح الباذنجان اللي عندك تخلص، وبعد كده رصّي أصابع الباذنجان المحشية في صينية، وعلى الوش صبّي عصير الطماطم، وفي الآخر حطّي شوية جبنة موتزاريلا أو جبنة رومي مبشورة.

9- دخّلي الصينية الفرن على درجة حرارة متوسطة لمدة 25 : 30 دقيقة، وبعد كده شغّلي عليها شواية الفرن لمدة 5 دقايق أو لغاية ما تحسّي إن الجبنة فوق الوش بقى لونها دهبي، وبعد كده طلّعيها وحطّيها في طبق التقديم وزيّنيها بالبقدونس المفروم.. وبالهنا والشفا.

بالصوراصابع البلذنجان المحشوبالجبنه والسبانخ
بالصوراصابع البلذنجان المحشوبالجبنه والسبانخ
بالصوراصابع البلذنجان المحشوبالجبنه والسبانخ




بالصوراصابع البلذنجان المحشوبالجبنه والسبانخ
بالصوراصابع البلذنجان المحشوبالجبنه والسبانخ
بالصوراصابع البلذنجان المحشوبالجبنه والسبانخ
بالصوراصابع البلذنجان المحشوبالجبنه والسبانخ
بالصوراصابع البلذنجان المحشوبالجبنه والسبانخ
بالصوراصابع البلذنجان المحشوبالجبنه والسبانخ
بالصوراصابع البلذنجان المحشوبالجبنه والسبانخ


بالصوراصابع البلذنجان المحشوبالجبنه والسبانخ
بالصوراصابع البلذنجان المحشوبالجبنه والسبانخ
بالصوراصابع البلذنجان المحشوبالجبنه والسبانخ
بالصوراصابع البلذنجان المحشوبالجبنه والسبانخ
بالصوراصابع البلذنجان المحشوبالجبنه والسبانخ
بالصوراصابع البلذنجان المحشوبالجبنه والسبانخ
بالصوراصابع البلذنجان المحشوبالجبنه والسبانخ
بالصوراصابع البلذنجان المحشوبالجبنه والسبانخ
بالصوراصابع البلذنجان المحشوبالجبنه والسبانخ
بالصوراصابع البلذنجان المحشوبالجبنه والسبانخ
ودى الصوره النهائيه وبالهنا والشفا ومتنسوش التقييم بقا



إظهار التوقيع
توقيع : ام نيرة
#2

افتراضي رد: بالصوراصابع البلذنجان المحشوبالجبنه والسبانخ

شكلها حلو كتير
#3

افتراضي رد: بالصوراصابع البلذنجان المحشوبالجبنه والسبانخ

انا نقليه مباشرة ونحطلو الجبن و صلصة الطماطم و ندخلو الفرن
لكن هذه الطريقة احسن
شكرا لكي

إظهار التوقيع
توقيع : mahee
#4

افتراضي رد: بالصوراصابع البلذنجان المحشوبالجبنه والسبانخ

يتصفح الموضوع حالياً : 7 (2 عدلات و 5 زائرة)
إظهار التوقيع
توقيع : ام نيرة
#5

افتراضي رد: بالصوراصابع البلذنجان المحشوبالجبنه والسبانخ


المشاركة الأصلية كتبت بواسطة لافالانتينا
شكلها حلو كتير
نورتى موضوعى اشكرك وبالهنا والشفا

إظهار التوقيع
توقيع : ام نيرة
#6

افتراضي رد: بالصوراصابع البلذنجان المحشوبالجبنه والسبانخ


المشاركة الأصلية كتبت بواسطة mahee
انا نقليه مباشرة ونحطلو الجبن و صلصة الطماطم و ندخلو الفرن

لكن هذه الطريقة احسن
شكرا لكي
الشكر لكى غاليتى يارب تجربيها وتعجبك

إظهار التوقيع
توقيع : ام نيرة
#7

افتراضي رد: بالصوراصابع البلذنجان المحشوبالجبنه والسبانخ

واو شكلها حلووو
إظهار التوقيع
توقيع : نسيم البحر
#8

افتراضي رد: بالصوراصابع البلذنجان المحشوبالجبنه والسبانخ

شهييية
يسلمو الايادي

إظهار التوقيع
توقيع : لؤلؤة الايمان
#9

افتراضي رد: بالصوراصابع البلذنجان المحشوبالجبنه والسبانخ

رد: بالصوراصابع البلذنجان المحشوبالجبنه والسبانخ
إظهار التوقيع
توقيع : nesrinaaa
#10

افتراضي رد: بالصوراصابع البلذنجان المحشوبالجبنه والسبانخ

رد: بالصوراصابع البلذنجان المحشوبالجبنه والسبانخ


قد تكوني مهتمة بالمواضيع التالية ايضاً
الموضوع كاتب الموضوع المنتدى
شوربة الشعرية مع الطماطم والسبانخ - تحضير شوربة الشعرية مع الطماطم والسبانخ بهية المصرية شوربات وحساء
تخزين الملوخية والبطاطس والسبانخ والمحشي ام سيف 22 استشارات ونصائح مطبخية
طريقة عمل جلاش بالجبن والسبانخ بالخطوات المصورة , دوق وعد صوابعك فتاة بالحياء تجملت سلطات ومقبلات
طريقة عمل مثلثات الفطائر بحشوة الدجاج والسبانخ أنٌثًى ٱسًتُثًنٌٱئيّة سلطات ومقبلات
أبواق الدجاج والسبانخ طريقة عمل أبواق الدجاج والسبانخ طبق لذيذ رمضاني جويريه مطبخ الدجاج


الساعة الآن 06:32 PM


جميع المشاركات تمثل وجهة نظر كاتبها وليس بالضرورة وجهة نظر الموقع


التسجيل بواسطة حسابك بمواقع التواصل