أو

الدخول بواسطة حسابك بمواقع التواصل

#1

129862 طريقة عمل لحمة الموزة بالفريك لعيونكم وعيدكم مبارك

موزة بالفريك

المقادير :

• نصف كيلو لحم موزة خال من العظم.
• نصف كيلو فريك.

• ربع ملعقة صغيرة فلفل.
• 2 ملعقة كبيرة سمن.
• بصلة.
• عود كرفس.
• فص حبهان.
• مكسرات محمرة.




• طماطم مشوية.

طريقة عمل لحمة الموزة بالفريك لعيونكم وعيدكم مبارك

الطريقة

اسلقي الموزة وضيفي إليها أثناء السلق بصلة مقطعة أربع تربع وعود كرفس وفص حبهان قبل ما اللحمة تستوي بشوية ضيفي إليها الملح لما تلاقي اللحمة استوت شيليها من "الشوربة" وحطيها في مصفة..
في الفترة اللي فيها اللحمة بتستوي هاتِ الفريك ونقيه وبعد كده انقعيه في شوية ميه بعد كده هاتِ صينية وحطيها على النار وضيفي إليها شوية سمنة والفريك وقلبي الفريك في السمنة لمدة خمس دقائق بعد كده ضيفي إليه الشوربة وشوية بهارات وملح وسبيه على نار هادئة لغاية ما يستوي.

بعد كده رشي على لحم الموزة المسلوقة شوية بهارات وملح وحمريها في السمنة.


بعد كده حطي الفريك في طبق التقديم وحطي فوقه اللحمة المحمرة وللتجميل شوية مكسرات والطماطم المشوية على جانب الطبق وبالهناء والشفاء.





#2

افتراضي رد: طريقة عمل لحمة الموزة بالفريك لعيونكم وعيدكم مبارك

[IMG]https://**- /alfrasha/ups/u/26978/31670/395796.gif[/IMG]
إظهار التوقيع
توقيع : sendrela
#3

افتراضي رد: طريقة عمل لحمة الموزة بالفريك لعيونكم وعيدكم مبارك

شكرا ع الوصفه يا قمر


قد تكوني مهتمة بالمواضيع التالية ايضاً
الموضوع كاتب الموضوع المنتدى
طريقة عمل لحمة الموزة مع القلقاس لولو حبيب روحي مطبخ اللحوم
طريقه عمل الحمام بالفريك مع الارز المعمر سماح7 مطبخ الدجاج
لحمة الراس بالسمن البلدي طريقة تحضير لحمة الرأس عمل لحمة الرأس بالسمن البلدي جويريه مطبخ اللحوم
طريقة عمل لحمة الموزة,بالشرح المصور والفيديو,طريقة سهلة جدا لعمل لحمة الموزة ربي رضاك والجنة مطبخ اللحوم
طريقة عمل لحمة الراس تحضير طهى لحمة الراس بطريقة جديده فتاة بالحياء تجملت مطبخ اللحوم


الساعة الآن 12:02 AM


جميع المشاركات تمثل وجهة نظر كاتبها وليس بالضرورة وجهة نظر الموقع


التسجيل بواسطة حسابك بمواقع التواصل